Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ

ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ
Το δίλλημα παραμένει ως ήταν ...και πριν 6χρόνια....
Μένεις χωρίς χρήματα ελέω κατάρευσης του σκοπίμως δημιουργηθέντος μονοπωλιακού με δεσπόζουσα θέση Τραπεζικού συστήματος και μάλιστα χωρίς καμμία παραγωγική ικανότητα, ή ή σου παίρνει ο "δανειστής" τα πάντα δοκιμάζοντας την εφαρμογή του Αγγλικού Δικαίου στην πράξη, παγκοσμίως και χωρίς δικάιωματα επανάκτησης των πόρων που πιθανόν να σου επιτρέψουν κάποτε να επανακάμψης ;
Σαφέστατα και στις δύο περιπτώσεις εκέινων που θα πληγούν τα δικαιώματα είναι τα των αδύναμων καθότι το βιοτικό τους επίπεδο θα κατέβη τραγικά ελέω νεοφεουδαλισμού .
Ποιός όμως παίρνει την ευθύνη της πιθανής ρήξης με ανεξέλεγκτα παγκοσμίως φαινόμενα;
Έχει το δικάιωμα μια ομάδα πολιτικών ανθρώπων να κάνει μια τέτοια επιλογή;
Σίγουρα ΟΧΙ με βάση την Δημοκρατική αμεσοδημοκρατική σκέψη .
Σιγουρα ΝΑΙ με βάση την Προεδρευομένη Δημοκρατία. .
Ομως το πολίτευμα μας είναι η Προεδρευομένη Δημοκρατία και όχι η Προεδρική Δημοκρατία.
Ομως η μη πλήρης ενημέρωση των πολιτών, επιτρέπει την παραπληροφόρηση απο "πηγές" απο ΄'έγκυρα χείλη " απο "διαροές" απο πληρωμένες καταχωρήσεις κ.α. και βέβαια κανείς δεν μπορεί να ξέρει όσα ο πρωθυπουργός .
Κανέις δεν μπορέι να ξέρει όσα συζητιώνται πίσω απο κλειστές αίθουσες , γεωπολιτικά ,οικονομικά,Τραπεζικά,αμυντικά κ.α.

Η κοινωνία όμως πρέπει να ενημερώνεται για τα πάντα, ανεξαρτήτως διλημάτων ευρώ η δραχμή ,σταθερότητα ή αναρχία, και είναι καθολική υποχρέωση της πολιτείας να ενημερώνει τον πολίτη χωρίς να φοβάται την παραπληροφ'όρηση.
Το ότι το Ελληνικό Κράτος έχει απωλέση την κυριαρχία των νομισματικών αλλά και των πολιτικών δικαιωμάτων του είναι έυκολα αντιληπτό. Ορθώς εαν αναζητήσει κανείς την κατέυθυνση ροών των συναλλαγών στην χώρα θα καταλήξει στον λογαρισμό που οδηγεί στην επικυριαρχία της Γερμανοκρατούμενης ΕΚΤ.
Το ζητούμενο στην χρονική στιγμή αυτή από κυβερνητικής πλευράς είναιι η συμφωνία του Αυγούστου. (Σημειωτέον όλα τα μεγάλα ονόματα της ΕΕ θα κάνουν διακοπές και αναγκαστικά οι Ελληνες συνομιλητές θα συνομιλούν χαμηλόβαθμα στελέχη που "ακολουθούν" blue print οδηγίες).
Οι πολίτες της χώρας όμως αισθάνονται εγκλωβισμένοι καθότι στις 5 Ιούλη ε'ιπαν καθολικό ΟΧΙ σε αυτο το μνημόνιο.
Ταυτόχρονα αισθάνονται ότι η συζήτηση για την εναλλακτική της Δραχμής με όποιο κόστος δεν έχει γίνει.
Μπορεί η γενναία πολιτικά απόφαση του πρωθυπουργού να παραχωρήση την κυριαρχία της χώρας να είναι ορθή χρονικά, όμως ποιός ευθύνεται για την μη ενημέρωση των πολιτών για την ενδεχόμενα χειρότερη απόφαση της ρήξης και επιστροφή σε παράλληλο νόμισμα (δεδομένου ότι δεν υπαρχει έξοδος από το ευρώ);
Που ήταν η σοβαρή αντιπολίτευση (που δεν υπάρχει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-ΚΚΕ) να προτείνη εναλακτικές,δεδομένου ότι στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα;
Σε κάθε περίπτωση την ώρα που οι μάσκες του Αστικού Κράτους των ΜΜΕ και των διαπλοκόμενων εξετέθη και μαλιστα καθολικά για τον ρόλο της ΓΣΒΕΕ,ΕΣΕΕ,ΚΕΕΕ και λοιποί καθολικά!! στο δημοψήφισμα ,όλα δείχνουν ότι έχει έρθει η ώρα της εκκαθάρισης του παλαιού κράτους απο το νέο το επερχόμενο.
Η εσωκοματική ρήξη των μεγάλων κομμάτων δεν ενδιαφέρει τους πολίτες όπως και η αδιαλαξία των "σταθερών" σε μεταβλητές θέσεις κομμάτων αλλά και ούτε η λαθροχειρία των μικρών.
Σήμερα εκείνο που προέχει στο μυαλό του πολίτη είναι το να πάρει την σύνταξη του παπού και της γιαγιάς για να την "βγάλει" . Και εδω είναι ο εκ νέου εγκλωβισμός των πολιτών . Η ευθύνη για αυτό σε ποιόν ανήκει;;
Ποιός ευθύνεται γiα τα αδιέξοδα που δημιουργούνται χωρίς εναλλακτική ;
H σταθερή και αταλάντευτη πορεία προς την ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση είναι μονόδρομος είτε με ευρώ έιτε με παράλληλο νόμισμα .
Ο πολίτης έχει το δικάιωμα να ενημερώνεται χωρίς μισόλογα και χωρίς ερωτηματικά αναπάντητα να πλανιώνται. Λιγότερα λόγια λοιπόν και περισότερο έργο απο τους πολιτικούς τηλεαστέρες που δεν βλέπουν τα γραφεία τους.
Οι δύσκολες ήμέρες που έρχονται χρειάζονται νηφαλιότητα και ψυχραιμία απο τους πολίτες που εναγωνίως ζητάνε ελπίδα σε μία ολικά κατεστραμένη και αποδομημένη χώρα.Σαράντα χρόνια δουλέυεται αυτό το μοντέλο καταστροφής.
Ηρθε η ώρα η χώρα να αλλάξει μέσα στην καταστροφή .Ας μην αφήσουμε να μας παραπληροφορήσουνοδηγήσουν παλι σε αδιέξοδα.
Η πολιτική ηγεσία οφείλει να δώσει όραμα και ελπίδα στον χειμαζόμενο λαό χωρίς να αποφέυγη την κριτική και τις εναλλακτικές λύσεις ασχέτως την καταστροφολογία της βιωσιμοτητας ή μη της όποιας εναλακτικής .
Τα όποια αναπάντητα ερωτηματικά πρέπει να φύγουν απο το μυαλό του πολίτη.
Η σιωπή τώρα δεν ειναι χρυσός. Η δε απόδοση δικαιοσύνης με τιμώρία των ενόχων είναι χρυσός.

Χατζηαναγνώστου Γιώργος

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: