Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Η υπερψήφιση του Μνημονίου 3  για πολλούς ακόμα και στην αριστερά δεν ήταν έκπληξη . Όπως δεν ήταν έκπληξη και ο εγκλωβισμός στις επιταγές της Γερμανικής Ευρώπης. Αυτό καθότι η στρατηγική εγκλωβισμού σε αδιέξοδα του αδύναμου είναι θεμελιώδες αξίωμα στους Οικονομικά ισχυρούς στον δρόμο τους προς την απόκτηση και έλεγχο των εργαλείων αναπνοής του αδύναμου.

Το σημερινό εγωκεντρικό Τραπεζοκεντρικό σύστημα διακίνησης τίτλων της Ευρώπης του νεοφεουδαλισμού το γνωρίζει καλά .

Στην σημερινή χώρα των εξαθλιωμένων πολιτών και της εκποίησης των περιουσιακών της στοιχείων της πατρίδας , οι εναλλακτικές λύσεις δεν είναι πολλές . Το επί σειρά ετών μοντέλο της οικοδομικής ανάπτυξης . της τουριστικής βιομηχανίας και εσχάτως των ηλιακών πάνελ που καταστρέφουν τα πάντα μαζί με τα τέρατα των ανεμογεννητριών έχει καταρρεύσει οριστικά και αμετάκλητα.

Λογικά η Ευρωπαϊκή Ένωση της Γερμανίας θα επιδιώξει να δώσει τύποις μια μικρή ανάσα ελπίδας για να προχωρήσει περαιτέρω στην καταστροφή της χώρας μέσω εγγραφής τίτλων ιδιοκτησίας στο περιουσιολόγιο της Γερμανικής ΕΚΤ. Κάτι που το βλέπουμε με τον πακτωλό εκροής ονομαστικών χρηματικών ποσών καθότι μόνο τίτλοι είναι που μεταφέρονται χωρίς καν ποτέ να περάσουν στην Ελλάδα με αντίκρυσμα μοναδικό την εκχώρηση της κυριαρχίας της χώρας.


Η απάντηση στο σύνολο των Ευρωπαίων ηγεμόνων απέναντι στην Γερμανική επικυριαρχία δεν διαφαίνεται ότι μπορεί  να υπάρξει παρά μόνο με μικρές λεκτικές αντιδράσεις στο όνομα της διαφύλαξης εσκαμένων  ανά χώρα εν όψει εκλογών 2015-2016.

Η ex-ante ανάλυση του μνημονίου 3 καίτοι εμπεριέχει ορισμένα θετικά δεν παύει να αναδεικνύει το πρόβλημα της δομής της Ελληνικής που είναι οικονομία των πολύ ολίγων. Μολονότι αυτό είναι παγκόσμιο γεγονός και όχι μοναδικό προνόμιο της πατρίδας μας η ανισοκατανομή των πόρων στην χώρας μας υπάρχουν διάφορα σοβαρότατα αξιοποιήσιμα εργαλεία ανατροπής .

Το κύριο εργαλείο ονομάζεται επιστημονική κοινότητα ,επιστημονικό δυναμικό , και νεολαίοι .
Όλα μαζί δημιουργούν ένα παγκοσμίως μοναδικό και αναγνωρίσιμο κεκτημένο που κρύβεται στα συρτάρια των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Κρύβεται μέσα στις spin off  εταιρείες που προβλέπουν το μέλλον και που πολύ θα ήθελε η Κας Μέρκελ και ο Κος Σόιμπλε να έχουν στα συρτάρια τους.

Εν προκειμένω εάν και εφ όσον οι παγκόσμιες Ελληνικές πατέντες μετατραπούν σε βιώσιμα οικονομοτεχνικά επιχειρησιακά σχέδια της Ελλάδας η δυναμική ανάπτυξης αλλά και οι προσδοκώμενη αειφορία της χώρας εν μέσω του σταθερά επιδιωκόμενου στραγγαλισμού θα είναι ελιξήριο ζωής .

Η δε ταυτόχρονη ζητούμενη αυτάρκεια μέσω ανάπτυξης της πρωτογενούς παραγωγής θα αποτελέσει τον δεύτερος πυλώνας  Άμυνας-Aνάπτυξης της χώρας ,καίτοι η πρωτογενής παραγωγή από μόνη της δεν παράγει συνήθως υπεραξία προϊόντων παράγει όμως σταθερότητα Εθνικού πλούτου και δημιουργεί ένα στρατηγικό σύμμαχο που αφορά την συνείδηση και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών στα χέρια τους.

Ο τρίτος πυλώνας αφορά την εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων η οποία χωρίς να είναι σήμερα εφικτή λόγω ανυπαρξίας παραγώμενων πρώτων υλών αλλά και μηχανημάτων μπορεί να περάσει μέσω της διαρκούς και αέναης προσπάθειας που πρέπει να γίνει συνείδηση και όχι το μέχρι πρότινος προσδοκόμενο εμπορικό κέρδος λόγω της διαφοράς τιμής διάθεσης προιόντων από τις καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής τρίτων λεγόμενων χωρών .

Το zero waste  σαν τέταρτος εναλλακτικός πυλώνας παραγωγής πόρων ήδη έχει αρχίσει να γίνεται συνείδηση στους Ελληνες πολίτες καίτοι έχει ακόμα δρόμο.Όμως οι υπάρχοντες πόροι που ανακυκλώνονται και ανακτώνται είναι σημείο ζωτικού ενδιαφέροντος και αθροίζονται σημαντικά στην υποστήριξη της ενδογενούς παραγωγικής ανασυγκρότησης δίνοντας συγκριτικό πλεονέκτημα .

Υπάρχουν πολλά ακόμα που αρκετά think tank στην Ελλάδα περιοδικά αναλύουν και παρουσιάζουν μοντέλα ανάπτυξης κατά καιρούς. Όλα αυτά χρειάζονται ένα σύνθετο επιστημονικό αλλά και τεχνοοικονομικό προσωπικό μαζί με την επιχειρησιακή ικανότητα των πολιτικών που έχουν επαγγελματική εμπειρία .

Μέχρι σήμερα οι αδυναμίες του πολιτικού συστήματος να εναρμονιστή με την πραγματικότητα είναι προφανής. Εάν και αυτή την φορά εν όψει των πιθανών εκλογών του Σεπτέμβρη ακούσουμε πολιτικά προγράμματα χωρίς αριθμοδείκτες ,και απλά τα συνήθη ευχολόγια πολιτικών είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Τα εργαλεία υπάρχουν,χρειαζόμαστε ικανούς επιχειρησιακά πολιτικούς όχι μόνο επικοινωνιακά ,έτσι ώστε να εφαρμόσουν αυτά που η πατρίδα έχει ανάγκη για τον λαό της. για την κοινωνία της ,για τον πολιτισμό της.

Διαφορετικά ας αλλάξουμε ένδυση και ας υποδυθούμε ρεαλιστικά τα γιουσουφάκια της Ευρώπης.
Η στιγμή Μίνσκυ πέρασε.

Ελεύθερον διατελεί και βέλτιστα πολιτευόμενον και δυνάμενον άρχειν πάντων, μιας τυγχάνον πολιτείας.

μτφρ: [το Ελληνικό γένος] ζει ελεύθερα και διοικείται άριστα και θα μπορούσε να κυριαρχήσει, αν ήταν πολιτικά ενωμένο

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: