Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ


Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Τα άθλια παιχνίδια με το 23% ΦΠΑ στα Ιδιωτικά σχολεία εν όψει εκλογών,υπενθυμίζουν το βάθος της ασθένειας και της υποκρισίας της κοινωνίας που ζούμε .
Επι δεκαετίες παρακολουθούμε την καταστροφή της Δωρεάν παιδείας προς όφελος των Ιδιωτικών επιχειρήσεων εκπαίδευσης. Συνένοχοι πρώτοι και καλύτεροι οι περισσότεροι καθηγητές και δάσκαλοι με τις χιλιάδες ώρες ατομικών φροντιστηρίων από σπίτι σε σπίτι .
Αδήλωτα και μέχρι πρότινος καλοπληρωμένα από 5-20€ την ώρα .

Τραπεζικοί Υπάλληλοι,Διοικητικοί Υπάλληλοι, και πάσης φύσεως πτυχιούχοι αλλά και μη καθημερινά μετά το πέρας της εργασίας, "εκπαίδευουν" τα παιδιά των γνωστών με το αζημίωτο.

 Καθημερινά οι γονείς των "αδύναμων" τέκνων αλλά και των αγωνιούν των για την πληρότητα των σπουδών των τέκνων σιωπηλά συναινούσαν σε αυτό το όργιο παραπαιδείας .
Οι ίδιοι που δασκάλευαν τα παιδιά για να τα "οπλίσουν"γνώσεις οι ίδιοι κατέστρεφαν και την δωρεάν παιδεία έναντι αμοιβής .

Oι ίδιοι που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ίδρυσαν φροντιστήρια οδηγώντας σε πλήρη ημιμάθεια εσκεμμένα τους μαθητές τους. Δεν είναι τυχαία και η πληθώρα Πανεπιστημιακών αγγλοσαξωνικών ιδρυμάτων που αποσαθρώνει την Ελληνική παιδεία.

Τα σημερινά Σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς , με εκπαιδευτικούς ημιμαθείς, αλλά και άλλα οδήγησαν σε αυτό που σήμερα ζούμε με την νέα γενιά να θεωρεί τον Θ Κολοκοτρώνη ως ποδοσφαιριστή της Δόξας Δράμας ,αλλά και την Μπουμπουλίνα κάποια αοιδό σε κάποιο χιπ χοπ μπαρ.

Είναι θλιβερή αυτή η παγερή σιωπή προς όλους που καταχρηστικά και σε βάρος του Δημόσιου σχολείου εκμεταλέυονται αυτού που θεωρητικά διδάσκουν ήθος και καλλιέργεια πνεύματος .

Είναι η ίδια ιστορία αλλά και χειρότερη με τους πρόωρους συνταξιοδοτηθέντες που καθημερινά εργάζονται κλέβοντας την θέση εργασίας του ανέργου.

Χειρότερη όνως καθότι είναι εκείνοι που διδάσκουν ήθος και καλλιέργεια πνεύματος στην νεολαία .

Και όμως έχουν την ανάγκη να θεωρούνται αυτάρεσκα καθηγητές.....

"Αρχή πολιτείας απάσης νέων τροφά" . έλεγε ο Πυθαγόρας Αρχαίοο Έλληνας φιλόσοφος. Δηλαδή ότι θεμέλιο κάθε πολιτείας είναι η ανατροφή των νέων .
Σίγουρα όμως δεν εννοούσε με τους σημερινούς "καθηγητές" .

www.fotavgeia.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: