Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΙΛΑΤΕ ΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;

Xατζηαναγνώστου Γιώργος

Δις εις Θάνατον, και μετά λιθοβολισμός ,και μετά πυρά,να καή ο μικρομεσαίος και οι όποιες ελπίδες του για να ξεφύγει από την παγίδα θανάτου που έχει στηθεί εις βάρος του .

Ο θάνατος του μικρομεσαίου που οφείλει στην εφορία είναι δεδομένος και καταδικάζεται εφ όρου ζωής να μην μπορεί να ορθοποδήσει  ακόμα ακόμα και εάν έχει την ικανότητα να διεκδικήσει μια δουλειά.
για να αποπληρώσει τα χρέη του. 

Η υπόθεση απλή και γνωστή .
 Χρωστάς στην εφορία αλλά θέλεις να συμετάσχεις σε κάποιο υποέργο εκτέλεσης Δημοσίου έργου και θέλεις απαραίτητα εγγυητική καλής εκτέλεσης . Ακόμα και εάν αυτή είναι για 1500€ .Εάν καταθέσεις τα χρήματα και εκδοθεί το αντίστοιχο πιστοποιητικό κατάθεσης τα χρήματα αυτόματα δεσμεύονται από την εφορία και δεν είναι δυνατή η συμμετοχή στο έργο!!!.

Τώρα το πως θα επιβιώσει ο μικρομεσαίος για να αποπληρώσει τα χρέη του είναι αδιάφορο στους δημοσίους Υπαλλήλους του Υπουργείου .
Πιθανόν βέβαια να υπάρχει κάλυψη του ποσού από εγγυητική Ξένης Τράπεζας (sic)με την αντίστοιχη χρέωση βέβαια αλλά το ζητούμενο δεν είναι αυτό.
Είναι απορίας άξιον πως περιμένουν να επανακάμψουν οι οφειλέτες για να αποπληρώσουν τις οφειλές τους όταν δεν τους επιτρέπουν να συμμετάσχουν σε εργασίες. Εκτός βέβαια και εάν το σχέδιο το σατανικό είναι να μείνουν οι λίγοι και οι εκλεκτοί μονοπωλιακοί φίλοι.

Εν προκειμένω 
    
Θέμα: Αίτημα Χορήγησης και Προϋποθέσεις χορήγησης αποδεικτικού ενημερότητας και πιθανή αιτίαση άρνησης 
Η έκδοση και η χρήση της φορολογικής ενημερότητας άλλαξε σε συνέχεια της μεγάλης αλλαγής που επήλθε στις φορολογικές διαδικασίες με τον Ν.4174/2014 γνωστότερο ως κώδικα φορολογικών διαδικασιών.

Η φορολογική ενημερότητα πλέον ονομάζεται Αποδεικτικό ενημερότητας άρθρου 12 Ν. 4174/2013. Η φορολογική διοίκηση ρύθμισε το θέμα της ενημερότητας αρχικά με την ΠΟΛ 1274/27.12.2013 και το τροποποίησε με την ΠΟΛ 1065/26.02.2014.

Προϋποθέσεις χορήγησης

1. Για τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας ο αιτών πρέπει σωρευτικά:

α. να μην έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές βεβαιωμένες στη Φορολογική Διοίκηση ή να τις έχει τακτοποιήσει κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή είσπραξης ή με ρύθμιση τμηματικής καταβολής, και

β. να έχει υποβάλει τις ακόλουθες δηλώσεις της τελευταίας πενταετίας, ήτοι, φορολογίας εισοδήματος, εκκαθαριστικές φόρου προστιθέμενης αξίας και τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ που έπονται της τελευταίας εκκαθαριστικής και που η προθεσμία υποβολής τους έχει λήξει ένα μήνα πριν την ημερομηνία αίτησης έκδοσης του αποδεικτικού ενημερότητας, παρακρατούμενου φόρου μισθωτών υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.) και τις δηλώσεις Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π.), και Στοιχείων Ακινήτων, εφόσον υπήρχε υποχρέωση υποβολής. Για τη μη υποβολή των δηλώσεων Φ.Μ.Υ., Ε.Ν.Φ.Ι.Α., Φ.Α.Π. και Στοιχείων Ακινήτων, εφόσον διαπιστωθεί, καταχωρείται εντολή δέσμευσης του αποδεικτικού ενημερότητας στο πληροφοριακό σύστημα TAXIS.

3. Για να χορηγηθεί αποδεικτικό ενημερότητας πρέπει να μην υπάρχει εντολή δέσμευσης χορήγησης από Τελωνείο ή άλλη Αρχή ή κατά τις διατάξεις των άρθρων 14 του ν. 2523/1997 και 46 του ν. 4174/2013.

4. Αποδεικτικό ενημερότητας χορηγείται, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις των παραγράφων 1, περ. β’, και 3 του παρόντος άρθρου, στην περίπτωση που έχει κατατεθεί εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης στην Ελλάδα τράπεζας ή άλλου πιστωτικού ιδρύματος, διάρκειας μέχρι έξι (6) μηνών, η οποία διασφαλίζει την καταβολή της οφειλής για την οποία χορηγήθηκε μαζί με τις λοιπές επιβαρύνσεις.

Πηγές: http://forologikanea.gr/news/erotiseis-apantiseis-sxetika-me-ti-forologiki-enimerotita/
κ.λπ. <Γραπτό Αίτημα για Φορολογική Ενημερότητα.docx>

Ηθικό Δίδαγμα : Αν χρωστάς δεν μπορείς να ξεκινήσεις, να κάνεις μια νέα αρχή (για να ξεχρεώσεις κιόλας)

Από λόγια βαρύγδουπα ,λόγια παραπληροφόρησης ότι αγωνιούν για τους επαγγελματίες και θα έχουμε ανάπτυξη το 2016 (για τους λίγους γνωστούς εκλεκτούς) είναι σίγουρη η συγκυβέρνηση. 
Και ας αυτοκτονούν καθημερινά πολίτες λόγω της ανέχειας και της φτώχειας..
Είναι βλέπεις οι αυτοκτονήσαντες παιδιά ενός κατώτερου Θεού μη κομματικού .

www.fotavgeia.blogspot.com   

Δεν υπάρχουν σχόλια: