Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΚΥΜΑΤΑΚΙ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ

Αrt1791 Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016
Χατζηαναγνώστου Γιώργος
"Τα παραμύθια της φύσης"
Μια φορά και ένα καιρό καταμεσής σε ένα μεγάλο πέλαγος ένα ξαφνικό αεράκι δημιούργησε ένα μικρό μικρό κυματάκι .Το μικρό μικρό κυματάκι έτσι άρχισε ένα τεράστιο ταξίδι χωρίς το ίδιο να ξέρει που πηγαίνει και γιατί .

Το μικρό κυματάκι χαρούμενο κυλώντας μέσα στην αγκαλιά της θάλασσας άρχισε να εξερευνά την ίδια την θάλασσα. και έβλεπε ζώα μικρά και μεγάλα πάνω στην θάλασσα μέσα σε αυτήν και πάνω από αυτή .

Το μικρό κυματάκι καθημερινά γνώριζε μέρη άγνωστα χαμογελούσε, και άλλοτε δυνάμωνε από τις ριπές των δυνατών ανέμων άλλοτε χαμήλωνε το ύψος του αλλά το μικρό κυματάκι είχε γεννηθεί .

Απολάμβανε το ταξίδι της γέννησης του και εμπλούτιζε τον νου του και την γνώση του με όλα αυτά που συνέβαιναν γύρω του πάντα με χαμόγελο και αισιοδοξία.

Αρκετές φορές καράβια έσχιζαν τα σωθικά του σπάζοντας το κυριολεκτικά στην μέση ,μα με ένα παράξενο τρόπο αυτό συνέχιζε το ταξίδι του χωρίς να διστάζει να αντιμετωπίσει τα καράβια
γνωρίζοντας ότι με το πέρασμα τους αυτό θα ξαναγινόταν και πάλι ένα μικρο χαρούμενο κυματάκι.

Τι και εάν τα βράχια του έκοβαν τον δρόμο τι και εάν η γη το καλούσε να βγη στην παραλία το κυματάκι πάντα επέστρεφε στην θάλασσα , είχε γίνει ένα με αυτήν.

Ήταν τόση η απεραντοσύνη της θάλασσας που το κυματάκι παρά το ότι ήταν ασήμαντο και μικρό μπροστά στα τόσα άλλα κύματα που δημιουργούσαν αιώνες τώρα οι οκτώ άνεμοι φοβόταν . Φοβόταν την αέναη κίνηση της βασίλισσας θάλασσας που το χαμογελαστό κυματάκι τρόμαζε με τα μυστικά που καθημερινά ανακάλυπτε στο διάβα του .

Φοβόταν τα ρεύματα του Κουροσίβο αλλά και τα Τα βαθιά θαλάσσια ρεύματα που ζούσαν και συντηρούνται από διαφορές πυκνότητας και θερμοκρασίας στο εσωτερικο της που κάθε μέρα Εύρισκε στο ταξίδι του.

Το κυματακι όμως είχε γεννηθεί και αυτό του έδινε Ζωή και κουράγιο να συνεχίσει το ταξίδι του σε όλο τον ωκεανό διαβάζοντας σπιθαμή προς σπιθαμή την βασίλισσα θάλασσα.

Η θάλασσα ένοιωθε ότι ήταν ένα μαζί του παρά το ότι είχε χιλιάδες άλλα μικρά και μεγάλα κύματα που κυλούσαν γύρω της το καθένα με την χάρη του την δύναμη και τον όγκο του .

Η διαφορά στο μικρό χαμογελαστό κυματάκι αυτό, ήταν ότι παρά την απανεμιά την βροχή, το χαλάζι και το χιόνι που κατά καιρούς το περιέβαλλαν, εκείνο με ένα μαγικό ήρεμο τρόπο συνέχιζε το ταξίδι του.

Μετέφερε μαζί του την γνώση του ,από μέρος σε μέρος άλλοτε την εναποθέτε δίνοντας τροφή σε πλάσματα της θάλασσας , άλλοτε συμπαρέσυρε την τροφή δίνοντας ζωή σε πλασματάκι που περίμεναν πως και πως να περάσει να αφήσει όλα όσα είχε μαζί του .

Το κυματάκι καθημερινά και αέναα έδινε πνοή και τροφή σε όλη τη θάλασσα ανταποδίδοντας αυτό που του προσέφερε η βασίλισσα θάλασσα .

Καθημερινά παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε από όλη την φύση το κυματάκι είχε καταφέρει να δημιουργήσει κίνηση και η βασίλισσα θάλασσα κάθε μέρα καταλάβαινε ότι το κυματάκι ήταν ένα με αυτήν.

Ήταν ένα μικρό χαμογελαστό κυματάκι που θα ήταν πάντα μαζί της ακόμα και εάν δεν υπήρχε άνεμος να το κινήσει, ακόμα και εάν η γη σταμάταγε να γυρίζει .

Το κυματάκι ήταν πια ένα με την θάλασσα με ζέστη και με κρύο με χιόνια και αέρα.

Το μικρο κυματάκι πάντα θα ήταν μαζί της στον αέναο κύκλο της ζωής και της δημιουργίας .

Όσα χρόνια και εάν περάσαν το μικρό κυματάκι ήταν πάντα εκεί, γιατί ήταν δημιούργημα του κύκλου της ζωής. Μπορεί να εμφανίζεται "ξαφνικά" ,και να "χάνεται" ξαφνικά όμως πάντα είναι ένα με την βασίλισσα θάλασσα .

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: