Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Η ΜΙΚΡΗ ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΛΙΟΣ

Αrt1730 Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Η μικρή δροσοσταλίδα και ο μεγάλος ήλιος.

Μια φορά και ένα καιρό ζούσαν σε ένα πλανήτη μια μικρή δροσοσταλίδα και ένας μεγάλος ήλιος.
Η μικρή δροσοσταλίδα κάθε πρωινό εμφανιζόταν στις άκρες των φύλλων σαν αποτέλεσμα της διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ της νύχτας και της ημέρας.
Ο μεγάλος ήλιος ήταν εκείνος που με το φως του ζέσταινε το περιβάλλον και εξ αιτίας του η δροσοσταλίδα κάθε πρωινό γεννιόταν .
Όταν όμως ο μεγάλος ήλιος ξεπρόβαλε κάθε πρωί με τις αχτίδες του αναδείκνυε την διαύγεια και την καθαρότητα της μικρής δροσοσταλίδας .
Η συνεχής όμως εκπομπή του φωτός του αλλοίωνε και μίκραινε την δροσοσταλίδα και την εξαέρωνε δημιουργώντας τον θάνατο της .
Η μικρή όμορφη δροσοσταλίδα έτσι κάθε μέρα βίωνε την γέννηση της από τον ήλιο αλλά και τον θάνατο της από την συνεχή έκθεση στο φως του ήλιου .
Η μικρή δροσοσταλίδα έτσι ζήτησε από τον μεγάλο ήλιο να μην αναδεικνύει την διαύγεια της και την καθαρότητα της γατί με την ζέστη του την σκότωνε .


Ο μεγάλος ήλιος της απάντησε ότι αυτό που η μικρή δροσοσταλίδα ζήτησε είναι αδύνατον να γίνει γιατί από το φως του ζούσανε και τα άλλα ζώα και τα φυτά στον πλανήτη.

Η μικρή δροσοσταλίδα στεναχωρημένη του είπε ότι παρά το ότι οφείλει την ύπαρξη της στο φως του κάθε φορά όμως που ο ίδιος κάθε πρωινό ανέτειλε, αργά αλλά σταθερά την σκότωνε .

Ο μεγάλος ήλιος της απάντησε ότι εκείνος την αγαπάει και δεν θέλει να την σκοτώσει αλλά ο κύκλος της Ζωής της κάθε μέρα θα ήταν ίδιος .

Τον χειμώνα θα ήταν πιο μικρός γιατί θα έφευγε μακριά της και το καλοκαίρι πιο μεγάλος γιατί θα ερχόταν πιο κοντά της .

Υποσχέθηκε όμως στην μικρή δροσοσταλίδα ότι επειδή κάθε μέρα η σχέση τους θα είναι διαρκής παντοτινή και απαράλλακτη.και  εκείνος θα κρατούσε την υπόσχεση του να βγαίνει κάθε μέρα και η μικρή δροσοσταλίδα έτσι κάθε μέρα θα ξαναγεννιόταν αναδεικνύοντας την ομορφιά της άλλοτε πιο μικρή και άλλοτε πιο μεγάλη.

Η μικρή δροσοσταλίδα σκέφτηκε και του ζήτησε να παραμείνουν φίλοι γιατί και αυτή με την σειρά της πότιζε τα φυτά με τις σταγόνες της αλλά και τα ζώα του πλανήτη δίνοντας τους ζωή.

Ο μεγάλος ήλιος την ευχαρίστησε γιατί με την ύπαρξη της επιβεβαίωνε την ιδιαίτερη σχέση τους και ότι χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσε να μεταφέρει την δύναμη των ακτίδων του στα υπόλοιπα φυτά και ζώα .

Η μικρή δροσοσταλίδα αλλά και ο μεγάλος ήλιος έμειναν για πάντα φίλοι αλληλοσυμπληρώνοντας ο ένας το άλλον στο κύκλο της ζωής ,και έτσι κάθε πρωί η δροσοσταλίδα καλημέριζε τον ήλιο, και ο ήλιος της έδινε τις αχτίδες τους ,συνομιλώντας κάθε πρωινό μέχρι που η μικρή δροσοσταλίδα έσβηνε ,γνωρίζοντας όμως ότι το άλλο πρωινό θα ξαναγεννιόταν πάλι εκ νέου, όμορφη καθαρή και διαυγής ,δίνοντας ζωή και μετατρέποντας τις αχτίδες του ήλιου σε πηγή ζωής επιβεβαιώνοντας την σχέση τους.
Γιατί η δροσοσταλίδα και ο μεγάλος ήλιος είναι η ίδια η ζωή στην πράξη.

*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι entrepreneur Μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: