Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΤΑΜΠΟΥΡΩΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Αrt1820 Σάββατο 30 Ιουλίου 2016
Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Ταμπουρωμένοι πίσω από τα γραφεία, ταμπουρωμένοι πίσω από ένα lap top ,Ταμπουρωμένοι πίσω από ένα κινητό. Επικοινωνία γραπτή μέσω διαδικτύου μέσω messenger , μέσω viber ,μέσω facebook,google+ ,instagram κ.α.

Aλήθεια που βρίσκεται η δια λόγου προσωπική επικοινωνία: Τα καθημερινά Μηνύματα μέσω twitter που στάλθηκαν σήμερα. ήταν 3.396.130.982.και 129.843.306.491 ηλεκτρονικά μηνύματα σήμερα.
Προφανώς είναι πιο εύκολο για κάποιον να επικοινωνήσει χωρίς να έχει απέναντι του μια φυσική έκφραση με ένα βλέμμα ή ένα ήχο .Εμφανώς αυτό υποδεικνύει τα αδιέξοδα επικοινωνίας της κοινωνίας των ανθρώπων.

Και πως βέβαια θα μπορούσε η πολύπλοκη καθημερινότητα να εκφραστή δια λόγου ; Άπειρες ώρες συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων θα χρειάζοντουσαν . Κατ επέκταση η έκφραση μέσω γραπτού λόγου συνοψίζει επιγραμματικά σκέψεις . Σκέψεις που είτε λόγω απόστασης, είτε λόγω αμηχανίας επικοινωνίας πρόσωπο με πρόσωπο χάνονται στην σιωπή.
Τι σημαίνει όμως αυτή η ραγδαία αύξηση επικοινωνίας μέσω γραπτών; Και ενώ θα μπορούσε να πει κανείς ότι ανοίγει ορίζοντες ή και βοηθάει τους ανθρώπους στο να επικοινωνήσουν και να γίνουν πιο κοινωνικοί τα αποτελέσματα μάλλον δείχνουν το αντίθετο .

Ο εθισμός στην απρόσωπη επικοινωνία χωρίς την σωματική ηχητική και οπτική εικόνα του συνομιλητή, εγκλωβίζει στην διαιώνιση της απρόσωπης επικοινωνίας . Είτε είναι γνωστό το φυσικό πρόσωπο είτε είναι άγνωστο η ευκολία του delete και της άρνησης απάντησης εθίζει και δίνει μια επίπλαστη ατομική κυριαρχία στο φυσικό πρόσωπο.

Σαν αποτέλεσμα είναι η πλείστες φορές παρερμηνεία των γραφομένων είτε λόγω παράλληλων μονολόγων είτε λόγω αδυναμίας συσχετίσεως των γραφομένων με τα πραγματικά που θα ήθελε κάποιος να γράψει .

Εντέλει απομόνωση του φυσικού προσώπου σε ένα ηλεκτρονικό κόσμο μεταφερόμενο στο πουθενά καταγεγραμμένο και παράλληλα μοναχικό . Απίστευτες ώρες σερφαρίσματος στο διαδίκτυο με δισεκατομμυρια πληροφορίες και άνθρωποι που σκοτώνουν τον χρόνο με ανορθόδοξη κατανομή μεταξύ κοινωνικής προσωπικής επαφής και απρόσωπης κοινωνικής διαδικτυακής επαφής.

Πρακτικά αποτελέσματα 1,628,806,9650 υπέρβαροι άνθρωποι στα 8 δις, ραγδαία αύξηση ψυχικών παθήσεων, αύξηση κατανάλωσης ψυχοτρόπων φαρμάκων ,διάχυτος εκνευρισμός και μελαγχολία.

Χωρίς να παραγνωρίζει κανείς τα καλά της επικοινωνίας των μηνυμάτων , ενδιαφέρον έχει να αποκωδικοποιηθή η ροή των πληροφοριών που μπορεί να δεχθεί κάθε άνθρωπος ,να κατανεμηθή ο χρόνος μεταξύ του σκυμμένου στο pc tablet lap top και της φυσικής επαφής πρόσωπο με πρόσωπο .

Τακτικές απεγκλωβισμού .
Κλείσιμο pc tablet lap top ,Έξοδος απο messenger ,viber και πάσης φύσεως chat. Καλοί και ποιοτικοί φίλοι που μπορούμε να επικοινωνήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις (το πλέον δύσκολο), Δημιουργία στόχων προς επίτευξη ρεαλιστικών και πραγματικών εκτός διαδικτύου .  

Αφήστε το Ταμπούρωμα μέσω διαδικτύου και μοιραστείτε τον χρόνο σας με την πραγματική ζωή, 
   
Ου το ζην περί πλείστου ποιητέον, αλλά το ευ ζην.
Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος ‐ Κριτίας
απόδοση: αυτό που αξίζει δεν είναι να ζεις για να αποκτήσεις περισσότερα αλλά να ζεις καλά.

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: