Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ

Αrt2271 Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017
Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Αχ βρε παιδάκι μου να ερχόσουν 5 λεπτά νωρίτερα!!! Αχ βρε παιδί μου πέρνα σε μία ώρα να σε πληρώσω!! Απαντήσεις που τις έχουμε ακούσει όλοι χιλάδες φορές.

Και κάπως έτσι ήρθε στον νου ένα καθημερινά διαδραματιζόμενο οικονομικό δρώμενο.

Ο ιάπωνας τουρίστας αφήνει πενήντα ευρώ "προκαταβολή" στον ξενοδόχο και πάει να δει αν το δωμάτιο είναι του γούστου του.


Μέχρι να γυρίσει, ο ξενοδόχος έχει ξωφλήσει μ' αυτό το πενηντάρι 50€ την καμαριέρα, εκείνη έτρεξε αμέσως να ψωνίσει με αυτά τα λεφτά από τον μπακάλη 50€, ο οποίος τα πήρε και πλήρωσε τον καθηγητή που έκανε φροντιστήριο στην
κόρη του50€, εκείνος έδωσε αμέσως το πενηντάρι στον μάστορα που του είχε επισκευάσει το μηχανάκι 50€ και ο μάστορας έτρεξε να το δώσει στον φίλο του τον ξενοδόχο τα 50€ που του είχε πάρει δανεικά.

Κάπου εκεί, ο ιάπωνας επιστρέφει, δηλώνει ότι δεν του αρέσει το δωμάτιο, παίρνει πίσω το πενηντάρι του και φεύγει.

Δηλαδή, με έναν πενηντάρι που στο τέλος γύρισε στην τσέπη από την οποία βγήκε, υλοποιήθηκαν συναλλαγές συνολικού ύψους διακοσίων πενήντα ευρώ (250€).

Φανταστήτε αυτον τον κλειστό κύκλο διευρυμένο σε Τραπεζικές επιχειρήσεις.

Αντκαταστήστε τον Ιάπωνα με την ΕΚΤ και στην συνέχεια βάλτε όμόλογα,κράτη κ.ο.κ.

Τώρα καταλάβατε πως λειτουργεί χρονικά το "σύστημα".

Μέχρι τότε η ΕΚΤ θα "δίνει¨" χρήματα στην Ελλάδα και μέσω του δεσμευμένου λογαριασμού της αγνώστου προέλευσης Τραπεζας της Ελλάδας ξαναμαζέυει τα χρήματα ή όποιο μέρος του παραγώμενου προιόντος απο την χώρα,αφήνοντας τα δάνεια να δεσμέυουν την πατρώα γή αλλά και τον Εθνικό πλούτο μέσω μνημονίων.

Αααα καί ναβάλουμε και ένα δείκτη βιωσιμότητας των επιχειρήσεων έτσι ώστε ελεγχόμενες να καταλήξουν στα χέρια Κρατικών επιχειρήσεων εξωτερικού!!    

Αλλά όλα αυτά χριεάζονται πατριώτες με ψυχή και όραμα Ελληνικό για να αντιμετωπιστούν.Φευ!!
Και μέχρι να βρεθούν η εκάστοτε ΕΚΤ θα "κλέβει" το βιός των Ελλήνων εξ αιτίας της χρονικής στιγμής.

* Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι entrepreneur Mικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: