Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΑ ΑΔΑΕΙΣ

Αrt2807 Τριτη 21 Φεβρουαρίου 2017
Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Εντυπωσιάζεται κανείς με τις φωνασκίες στα τηλεοπτικά πάνελ ,και την αγνωσία για τα περί της επιχειρηματικής πραγματικότητας από τους νεοφυείς πολιτικούς.
Εξοργίζεται δε ο κάθε νοήμων πολίτης με την επιβλητική αμετροέπεια παραπληροφόρησης ,αλλά και στρεβλής διατύπωσης δεδομένων, από επαγγελματίες άεργους που έχουν εμπλακεί στην πολιτική.

Εν προκειμένω καθημερινά ομιλούν για"ανάπτυξη" απορροφητικότητα ΕΣΠΑ,επενδυτικά προγράμματα δισεκατομμυρίων έτοιμα προς διάθεση από Τραπεζικές επιχειρήσεις στην αγορά!!!


Το κλασσικό θέατρο του παραλόγου δηλαδή όπου βαπτίζεται το κρέας σε ψάρι ,αδιαφορώντας για την ασυνέπεια την αξιοπιστία, και την φερεγγυότητα καλή τη πίστη, των εκάστοτε ομιλούντων  επιτηδευμένα αδαών πολιτικών ενίοτε συμπεριφερόμενοι χωρίς καμμία ηθική αιδώ..

Αναρωτιέται κανείς εάν έχουν δη πως είναι αυτό που ονομάζεται "η επιταγή", εάν είναι στρογγυλή ή τετράγωνη. Διερωτάται κανείς πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει κανείς στην προσπάθεια του να επιζήσει μέσω της πολιτικής ενόσω υπάρχει βαθιά αγνωσία επιχειρηματική.

Δυστυχώς η βαθιά επιχειρηματική τους αγνωσία ,δεν επιτρέπει να αντιληφθούν βασικές παραμέτρους επιχειρησιακής στρατηγικής και επιχειρηματικού σχεδιασμού.
Λογικό όταν οι περισσότεροι είναι κατ επάγγελμα "δημόσιοι υπάλληλοι" που αναζήτησαν το όνειρο τους μέσα από κομματικές σέχτες.Λογική επίσης και η κατάντια της χώρας ,όταν γιδαρμεχτές χειρίζονται πυρηνικό αντιδραστήρα.

Στα πρακτικά .
*Χωρίς φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα το  επιχειρείν στην χώρα είναι αδύνατον. Από τους 750,000 επιχειρηματίες το 80% εμπλέκεται σύμφωνα με τα μικτά στοιχεία Ηλιος ,ΟΑΕΕ,εφορίες ,ΚΕΑΟ κλπ  σε αδυναμία βεβαίωσης μη οφειλών!!

Κατ επέκταση ακόμα και 1τρις € να υπήρχαν προς διάθεση(sic) η οποιαδήποτε ακόμα και πραγματική δυνατότητα υποστήριξης ή έναρξης δραστηριότητας επιχειρηματικής είναι αδύνατη !!.

ΚΑΤΑΡΡΊΠΤΕΤΑΙ έτσι παταγωδώς το ψευδές επιχείρημα περί διάθεσης κονδυλίων προς επένδυση ακόμα και εαν αυτά υπάρχουν δεδομένης της εν γνώσει των "επιτηδευμένα αδαώς" της αδυναμίας χρήσης των τρις €(sic).

*Η ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας είναι έκδηλη και πασιφανής, με τα φοροεισπρακτικά μέτρα που επιβάλλονται  όπως υψηλή φορολόγηση,προκαταβολή φόρου 100%,εισφορά αλληλεγγύης,έκτακτους αναδρομικούς φόρους κ.α. Αυτό αποτρέπει την όποια επιχειρηματικότητα.

*Το τραπεζικό σύστημα δεν παρέχει εκχώρηση δανείου όταν υπάρχουν δυσμενή στοιχεία είτε από επιχειρηματική αστοχία ,είτε από πλαστικές κάρτες ή υφιστάμενες δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων κ.α..  

*Η δολίως στοχευμένη κατάθεση έγγραφης πνευματικής ιδιοκτησίας επιχειρηματικής πρότασης Προς τις Τραπεζικές επιχειρήσεις , είναι βαριά κλοπή της ιδέας ,του εκάστοτε επιχειρηματία ,και προφανώς εύκολα δυνάμενη να εκχωρηθεί προς "φίλους" των Τραπεζικών Υπαλλήλων καταστρέφοντας την όποια ιδέα εν τη γενέσει της. Εξυπακούεται ότι οι"φίλοι" έχουν τα μέσα να ανταγωνιστούν αφου υφαρπάξουν την"ιδέα" ιδιαίτερα καθοριστικά ως προς τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

*Η νεολαία φεύγει άρον άρον από την χώρα,αφήνοντας πίσω την καμμένη γη χωρίς να μπορεί να υπάρξει νέα γενιά επιχειρηματιών,αλλά και οδηγώντας σε επιχειρηματικότητα ανάγκης (καφέ,ταχυεστιατόρια) του νέους επιχειρηματίες λόγω ταχείας ταμειακής ροής των επαγγελμάτων.

*Το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα στην χώρα σε συνδυασμό με την κατάρρευση της ποιότητας παρεχομένων υπηρεσιών των νοσοκομείων  ,δεν επιτρέπει σε κανένα επιχειρηματία να έχει κλίμα ασφάλειας για την επιχειρησιακή βιωσιμότητα του αλλά και την ίδια του την ζωή ,εάν και εφόσον χρειαστεί ,διαρρηγνύοντας την σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολίτη!!

*Οι δεσμευμένοι Τραπεζικοί λογαριασμοί μέσω ΚΕΑΟ (Ανεξάρτητη "Δημόσια" Αρχή Εσόδων οσονούπω) κλείνουν την όποια αναπνοή των επιχειρηματιών, κλείνοντας τους το οξυγόνο δολίως και καταχρηστικά .

*Το ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΌ δίκαιο στην χώρα μας καίτοι πρόσφατα βελτιώθηκε στην ουσία είναι ακόμα ένας πυλώνας διαφθοράς στην συνέργεια των Τραπεζικών επιχειρήσεων αλλά και των εισπρακτικών μηχανισμών του Κράτους αλλά και μερικών ιδιωτών προς όφελος των μεγαλοεπιχειρήσεων, και των δικηγορούντων περί της νομικής πτώχευσης.  

*Οι αφανείς πτωχεύσεις έχουν γίνει η μάστιγα τα τελευταία χρόνια στην χώρα όπου η αδυναμία των ακόμα και με δική τους υπαιτιότητα επιχειρηματιών αδυνατεί ακόμα και να κλείσει τα βιβλία του,εγκλωβιζόμενος δις εις θάνατον χωρίς Δεύτερη Ευκαιρία όπως στα επιχειρηματικά αξιόπιστα κράτη .

*Η διεθνής ανταγωνιστικότητα της χώρας είναι στα τάρταρα ,λόγω αδυναμίας ανανέωσης εξοπλισμού και φθοράς του παλαιού εξοπλισμού εγκλωβίζοντας τον οποιοδήποτε βιοτέχνη σε αργό θάνατο.   

*Η ανισότιμη μεταχείριση δημοσίων Υπαλλήλων και εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα με την διαφορά στην εκχώρηση 13-14ου μισθού στους του ιδιωτικού τομέα προκαλεί στρέβλωση στην συνοχή της κοινωνίας.  

*Το μαύρο χρήμα επιτρέπει την εσωτερική ανάπτυξη επιχειρήσεων διασυνδεδεμένων με πορνεία εκβιασμούς λαθρεμπόριο τσιγάρων,καπνού πετρελαιοειδών  διογκώνοντας την παραοικονομία προς όφελος των εχόντων

*Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εγκλωβίζουν τον επιχειρηματία πολίτη σε πολιτικό κλοιό περιμένοντας την όποια νέα ρύθμιση όταν χαθεί η προηγούμενη διότισε24 δόσεις έιναι αδύνατον να ρυθμιστούν βεβαιωμένα χρέη δεκάδων ίσως ετών. Με ασπιρίνη δεν καταπολεμάτε ο καρκίνος λένε σαν λαϊκό απόφθεγμα.  

*Η Ηλεκτρονική διακυβέρνηση καίτοι αναγκαία για να περάσουμε από το φορολογικό σύστημα των δεδουλευμένων, στο φορολογικό σύστημα των εισπραχθέντων (τιμολογίων κλπ) έχει στρεβλά ερμηνευτή σαν πανάκεια στην φοροδιαφυγή ή φοροαποφυγή, ενώ δημιουργεί ανισότιμα κοστολόγια συντήρησης υποστήριξης για τις μικρές επιχειρήσεις απέναντι στις πολυεθνικές που έχουν τον λογιστικό φοροτεχνικό "τρόπο" τους.   

Θα μπορούσε κανείς να περιγράφει ώρες προβλήματα προς επίλυση σε μια αέναα επανατροφοδοτούμενη με προβλήματα αγορά π,ου χρειάζεται βαθιά γνώση και "αγάπη" για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ,αλλά και την επανάκτηση της αξιοπιστίας και της κυριαρχίας της χώρας..

Με το σημερινό πολιτικό΄συστημα να απέχει εγκεφαλικά από τον τρόπο που γίνονται οι παραγωγικές αλλά και οι εμπορικές διεργασίες το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συρόμαστε συνεχώς σε για  κλάματα "διαπραγματεύσεις" με οδηγίες των "επενδυτών" σε επιτηδευμένα αδαείς πολιτικούς .  

*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι entrepreneur Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων


 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: