Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Η "ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ" ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Αrt2538 Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017
Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Εάν θες να διαβάσεις την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου άνοιξε το συρτάρι με τα εσώρουχα και τις κάλτσες του.Εκεί θα "διαβάσεις" τον χαρακτήρα του,την σχέση του με την τάξη και την αταξία ,τον δεσποτισμό ή την αδιαφορία του έλεγαν οι Σμυρναίες νοικοκυρές .

Εν προκειμένω η "κακοδαιμονία"της χώρας, σε καμία περίπτωση
δεν είναι τυχαία όταν ανάμικτα εσώρουχα ,βρώμικα και καθαρά,μπερδεμένες κάλτσες ,σκισμένα καλσόν βρίσκονται όλα ατάκτως τακτοποιημένα σε ένα συρτάρι χωρίς αρχή και τέλος.  

Η διοίκηση της χώρας που διαχειρίζεται τον εθνικό πλούτο ,δηλαδή το εθνικό πορτοφόλι,έχει ακριβώς την ίδια συμπεριφορά όπως του "νοικοκυραίου" .Άνθρωποι και ανθρωπάκια μπερδεμένα προσπαθούν να αναδειχθούν ανάμεσα στον όχλο με όποιο τρόπο, και να διασώσουν δικαιολογήσουν την ανυπαρξία αξιόπιστης κριτικής ανάλυσης ,την μισθοδοσία τους όπως επίσης και την κοινωνική τους ανέλιξη  μόνο και μόνο ατομιστικά για προσπορισμό αναρριχώμενο μέσα από τις κομματικές τους σέχτες και την πυκνότητα χειροκροτημάτων και ψευδών υποσχέσεων.

Η άνοδος στην εξουσία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Οικολόγων μετά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ,και την μεταστροφή του Όχι σε Ναι έφερε και αλλαγές στις υφιστάμενες μέχρι πρότινος δομές εξουσίας.
Εκατοντάδες νέοι φορείς με νέα προσκολλημένα πρόσωπα,εκατοντάδες νομοσχέδια νυχτερινά , όπου δημιούργησαν μια νέα γενιά κρατικής εξουσίας που στοχεύει να διαχειριστή το απόλυτα ελεγχόμενο μέσω δεσμευτικών μνημονίων αναξιοπρέπειας και υποταγής πορτοφόλι των Ελλήνων.
Το Θατσερικό Τινα πλέον εφαρμόζεται χωρίς καμία απολύτως παρέκκλιση από τις επιταγές της ΕΚΤ που ευνοούν τον δομημένο και στοχευμένο συσχετισμό ανάπτυξης από την Ε.Ε. υπέρ των βορείων και έναντι των νοτίων.

Οι κομματικοί οργανισμοί προωθούν και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας σε υποταγμένους και συνήθως χωρίς ψυχικό σθένος αξιοπρέπειας ,σε νέους κρατιστές που με νύχια και με δόντια σπρώχνοντας τους επί 40έτη παλιούς που βλέπουν το πολιτικό και οικονομικό τέλος τους μέσα σε αυτό το συρτάρι με τα ατάκτως ερρειμμένα εσώρουχα και τις κάλτσες.

Η αμετροέπεια και η αγνωσία περί της ολικής δομής του πλέγματος εκτελεστικής νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας των νεοφυών της πολιτικής ζωής εμφανέστατη, μέχρι και πρόδηλα απαξιωτική και ιταμή για τους πολίτες της χώρας.

Λεκτικά τσιτάτα,στιλιστικές εμμονές, χρωματολογικά  ατοπήματα,ιδεολογικές αναλύσεις με "νόημα' ,στο προσκήνιο του "είναι και φαίνεστε" μόνο, χωρίς καμία επιστημονική παραμετροποίηση ,αλλά και ρεαλιστική γνώση της φτώχειας, αλλά και της υποβάθμισης τις ποιότητας ζωής των πολιτών της χώρας .
Όλα αυτά εν μέσω εφαρμογής του δόγματος Κισσινγκερ    όπου όλα ομογενοποιούνται στο όνομα της παγκοσμιοποίησης ,παραποιώντας ιστορικά δεδομένα,αλλοιώνοντας εθνολογικές οντότητες,καταστρέφοντας την όποια πολιτιστική κληρονομιά.

Η αλληλοεπικάλυψη χιλιάδων μικροοργανισμών-φορέων με δημιουργία νέων ,στο όνομα της κατ επίφαση αναγέννησης της χώρας αλλοιώνει αλλά και μπερδεύει προκαλώντας σύγχυση στην κοινωνία,δεδομένου ότι δεν έχει ούτε αναλογιστικές βιώσιμες μελέτες λ.χ.ασφαλιστικό,αλλά ούτε και την πρέπουσα κοινωνική αποδοχή, με ραγδαία απομείωση των ποσοστών συμμετοχής των πολιτών στα της κοινωνίας ,αλλά και αποδόμηση της σύμπραξης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Οικολόγων.

Η αλαζονεία και η φαυλότητα των εχόντων την νομή της εξουσίας.εμφανέστατη εφαρμόζοντας καθημερινά στο όνομα του εγώ με τις χιλιάδες "μεταρρυθμίσεις" που πατάνε στις προηγούμενες "μεταρρυθμίσεις" και που θα επικαλυφθούν από την επόμενη συγκυβέρνηση με μεταγενέστερες "μεταρρυθμίσεις" με ιδιοτελή κίνητρα.        

Το διακύβευμα σε όλη αυτή την μεταρρυθμιστική στρατηγική είναι η διάλυση της κοινωνικής συνοχής και του επιχειρησιακού περιβάλλοντος βιωσιμότητας της χώρας μέσω κατακρήμνισις του ΑΕΠ .

Η λεγόμενη "κακοδαιμονία"της χώρας λοιπόν δεν είναι "κακοδαιμονία" αλλά κακής δομής διοίκηση της χώρας με υπερπληθώρα δημοσίων υπαλλήλων της πασιέντζας στην πλειονότητα χωρίς επιχειρηματική εμπειρία,παρά μόνο με προσωπικές φιλοδοξίες που πατάνε επάνω στην κομματική επιρροή και οικονομικών ιδιοτελών συμφερόντων διαπλοκή.

Η χωρίς συγκεκριμένη εθνική στόχευση παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας χωρίς Βιομηχανική πολιτική (κάτι που εσκεμμένα ούτε η Ε.Ε.στο σύνολο της δεν έχει) οδηγεί μοιραία στον εκμαυλισμό των πολιτικών συνειδήσεων με την συμμετοχή φυσικών προσώπων πλήρους υποταγής στην εξουσία του χρήματος και των πολιτικών μηχανισμών .

Η αργία εγέννησε την πενία. Η πενία έτεκεν την πείναν. Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν. Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν. Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν. Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν. Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, 1851-1911, Έλληνας συγγραφέας

*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι entrepreneur Μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: