Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

ΗΠΑ: Αποσύρεται το ν/σ για αντικατάσταση του Obamacare

Αrt2952 Σαββατο 25 Μαρτίου 2017
ΗΠΑ: Αποσύρεται το ν/σ για αντικατάσταση του Obamacare
hour ago

Τη ματαίωση της ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων και την απόσυρση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου για την αντικατάσταση του Obamacare αποφάσισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η ψηφοφορία είχε προγραμματιστεί αρχικά για την Πέμπτη, ωστόσο αναβλήθηκε για την Παρασκευή, προτού το νομοσχέδιο αποσυρθεί.

Για την έγκριση του «American Health Care Act», το οποίο θα αντικαθιστούσε το Obamacare, απαιτούνταν 216 θετικές ψήφοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν την πλειοψηφία (237 μέλη).
Ωστόσο, όπως είχε παραδεχθεί την Πέμπτη, μιλώντας στο CNN, ο δεύτερος στην ιεραρχία των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, ακόμη δεν είχαν συγκεντρωθεί οι απαιτούμενες ψήφοι για να εγκριθεί το νομοσχέδιο.
Μια μετριοπαθής τάση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αντιστέκεται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο με το επιχείρημα ότι αφήνει πολλούς ασφαλισμένους χωρίς ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη, ενώ μια υπερσυντηρητική τάση ζητεί την πλήρη άρση κάθε ευθύνης του ομοσπονδιακού κράτους για το ασφαλιστικό και την απρόσκοπτη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς στον τομέα της ασφάλισης.
Το Δημοκρατικό Κόμμα, μειοψηφία τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία, είναι πλήρως αντίθετο στην κατάργηση του εμβληματικού για το ίδιο Obamacare.
Η ματαίωση της ψηφοφορίας χαρακτηρίζεται από πολιτικούς αναλυτές βαρύ πλήγμα για τον πρόεδρο και τη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία, καθώς αυτή ήθελαν να είναι η πρώτη μεγάλη «επιτυχία» της θητείας του.
Την απαίτηση η Βουλή των Αντιπροσώπων να ψηφίσει το νομοσχέδιό του για την αντικατάσταση του Obamacare εντός της Παρασκευής ή το τελευταίο να παραμείνει σε ισχύ εξέφρασε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά τα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει με διάφορες τάσεις του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: