Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Chile is moving to devolve power from its central government down

Αrt3114 Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Χιλή κινείται για εκχώρηση εξουσιών από την κεντρική κυβέρνηση της προς τα κάτω στις ΤΠΕ τις πόλεις και τις περιφέρειες. Αυτή η διεθνής τάση για περισσότερο τοπικό έλεγχο Αντικατοπτρίζει την αναγνώριση ότι οι πόλεις και τα περίχωρά τους δεν είναι μόνο οι κινητήρες των εθνικών οικονομιών είναι όλο και περισσότερο ο στόχος της επίλυσης προβλημάτων κέντρα σε όλο τον κόσμο.


Συγγραφείς Bruce Katz Centennial Μελετητής - Centennial Μελετητής Πρωτοβουλία
bruce_katz Isabel εγκεφάλου Ερευνητής και Διδασκαλία Συνεργάτης - Λίνκολν Ινστιτούτο Πολιτικής Γης

Η επίσημη διαδικασία Προς αποκέντρωσης στη Χιλή στις Δεκέμβριος 2016 ξεκίνησαν όταν ο Πρόεδρος Michelle Bachelet υπέγραψαν οι διοικητές εκλογικού νόμου έχει συνταγματικές αλλαγές για την πρώτη φορά που δίνει τη δυνατότητα για τη δημοκρατική εκλογή των κυβερνητών της χώρας Κάθε μία από τις 15 περιφέρειες. Η κυβέρνηση Hopping να κρατήσει τις εκλογές του Νοεμβρίου το 2017, υπάρχει ένας στόχος αλιευμάτων: εφαρμογή του νόμου απαιτεί οι διοικητές Η πρώτη Κογκρέσο να εγκρίνει την ανάθεση του νόμου, qui οριστούν οι αρμοδιότητες που θα μεταφερθούν σε κάθε περιοχή.

Πέρασμα της αποκέντρωσης νόμου δεν θα είναι εύκολο κατόρθωμα. Έχει, ήταν υπό συζήτηση στο Κογκρέσο από το 2005, και είναι αυτή τη στιγμή έκλεισε για τον προσδιορισμό των «ικανοτήτων» των περιφερειακών gouvernements πρέπει να διαθέτει, πριν εξουσία παραδίδεται σε «em. Οι αρμοδιότητες καλύπτουν τα πράγματα όπως εδαφική οργάνωση, την προώθηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων, καθώς και την κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη.

Στόχος η απαίτηση να καταλήξουμε σε Αρμοδιότητες πριν, υπάρχουν πραγματικές εργασίες για να επιτευχθεί ο χρυσός νόμοι που πρέπει να περάσει βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο. Για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, το Κογκρέσο shoulds αντιστραφεί η διαδικασία: πρώτη προσδιορισμό των προκλήσεων ότι οι πόλεις και οι περιφέρειες καλύτερη τοποθεσία για την αντιμετώπιση, ορίζουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, και μόνο τότε καθορίσει τις ικανότητες που απαιτούνται για την ενδυνάμωση των διοικητών για την επίλυση των προβλημάτων. Αυτή η προσέγγιση δεν θα απλοποιήσει μόνο τη διαδικασία αποκέντρωσης, στόχος aussi θα βοηθήσει όλους να καταλάβουν και να εκτιμήσουν τι αποκέντρωση σημαίνει ομαδοποίηση και τι μπορεί να επιτευχθεί.

Μερικά καλά παραδείγματα των συγκεκριμένων προβλημάτων σε περιφερειακό gouvernements qui και μητροπολιτικές περιοχές τους είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για να στοιχούν είναι μεταφορά, τη ρύπανση και την αστική διαχωρισμό. Αυτά τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν ούτε σε τοπικό πολύ επίπεδο, δεδομένης της περιορισμένης κλίμακας τέτοια μέρη ή σε εθνικό επίπεδο, δεδομένης της έλλειψης ευελιξίας της κεντρικής κυβέρνησης να προσαρμοστούν στα ιδιαίτερα προβλήματα των ξεχωριστών περιοχών και την έλλειψη της ικανότητας να εξασφαλιστεί ο συντονισμός μεταξύ των τοπικών gouvernements.

Στην περίπτωση της μεταφοράς, η έλλειψη μητροπολιτικού άποψη Δημιουργεί σημαντικές ελλείψεις και οδηγεί σε ανορθολογικές αποφάσεις, φαίνεται από κουτιά σε qui Δήμοι σχεδιασμό ποδηλατοδρόμων που αδυνατούν να συνδεθούν με άλλους Δήμους στην περιοχή του μετρό της Σάμης. Στην περίπτωση της ρύπανσης, συλλογή σκουπιδιών ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, μια πολιτική που στοχεύει να προωθήσει τη μείωση απορριμμάτων και την ανακύκλωση πρέπει να λειτουργεί σε περιφερειακό επίπεδο, έχουν πραγματικό αντίκτυπο.

Δεν κατηγορώ τα ρομπότ για την απώλεια παραγωγής θέσεων εργασίας

Στην περίπτωση των αστικών διαχωρισμού, όραμα και σχεδιασμό σε μητροπολιτική κλίμακα είναι τα κλειδιά για την εξασφάλιση της que la ενοικίαση εργατικών κατοικιών είναι ισορροπημένη Μέσα σε μια περιοχή. Η έλλειψη σχεδιασμού Τέτοια έχει δημιουργήσει ακραίες αστικό διαχωρισμό. Επί του παρόντος, η εθνική στεγαστική πολιτική της Χιλής διαθέτει επιδοτήσεις από την περιοχή χωρίς να πληρώνουν ιδιαίτερη προσοχή στην περίπτωση που διανέμονται επιδοτήσεις διατριβή. Έτσι, σε ορισμένες Χιλής Δήμους, όπως είναι Padre Las Casas στο Τεμούκο και Alto Hospicio στη Iquique, το 80 τοις εκατό ή περισσότερο των οικιστικών μονάδων Επιδοτούμενα έχει εντελώς Call επίπεδο δυσανάλογο σε σχέση με άλλους Δήμους στην περιοχή του μετρό της Σάμης.

Ο εντοπισμός ένα σύνολο ειδικών προβλημάτων για τη qui μητροπολιτική κλίμακα έχει πραγματική επιρροή για την εξεύρεση λύσεων θα βοηθήσει να ξεκλειδώσετε τη συζήτηση στο Κογκρέσο για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στις περιφέρειες. Εν τρόπο ce que, όχι μόνο θα μια συζήτηση 12 ετών για να προωθήσει ένα ψήφισμα, στόχος πραγματικά προβλήματα όπως οι μεταφορές, η ρύπανση, και ο διαχωρισμός μπορεί να συνεδριάζει αγώνα τους στα χέρια του θέση και ευφάνταστη τοπικών ηγετών, οι οποίοι, έχουν να περιμένουν για δεκαετίες στα φτερά

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: