Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

G20: Εμφανές στο ανακοινωθέν το χάσμα με τις ΗΠΑ για το κλίμα

G20: Εμφανές στο ανακοινωθέν το χάσμα με τις ΗΠΑ για το κλίμα



Τις διαφορές των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη με τις ΗΠΑ αναφορικά με την πολιτική για το κλίμα μαρτυρά το κοινό ανακοινωθέν της συνόδου της G20.

Oι ηγέτες, πλην του Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνουν ότι η Συμφωνία του Παρισιού είναι μη αναστρέψιμη και συμφωνούν για την ταχεία εφαρμογή της.
Επιπλέον, στο ανακοινωθέν γίνεται αναφορά στη συνεργασία των ΗΠΑ με άλλες χώρες, προκειμένου αυτές να βοηθηθούν στην πιο καθαρή και αποδοτική αξιοποίηση ορυκτών καυσίμων.
Όλες οι χώρες της G20 -μηδεμιάς εξαιρουμένης- επιβεβαιώνουν, ακόμη:

Τη μάχη κατά του εμπορικού προστατευτισμού, συμπεριλαμβανομένων των μη δίκαιων εμπορικών πρακτικών, αναγνωρίζοντας τον ρόλο των εργαλείων της νόμιμης εμπορικής άμυνας.
Τον σημαντικό ρόλο του διεθνούς εμπορικού συστήματος που στηρίζεται σε κανόνες.
Τη δέσμευση για την βελτίωση των μηχανισμών διαπραγμάτευσης, παρακολούθησης κι επίλυσης διαφορών του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγkελα Μέρκελ δήλωσε ότι δεν συμμερίζεται την άποψη, σύμφωνα με την οποία, οι ΗΠΑ είναι δυνατό να αλλάξουν τη θέση τους σχετικά με την αποχώρηση τους από την Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.
Όμως, εξέφρασε την χαρά της για τη συμφωνία όλων των άλλων χωρών σχετικά με τον μη αναστρέψιμο χαρακτήρα εφαρμογής της Συμφωνίας του Παρισιού.


ΑΜΠΕ, Reuters

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: