Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Ακόμα μια απόπειρα αγοράς του οικοπέδου των 2.000.000!

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | Ακόμα μια απόπειρα αγοράς του οικοπέδου των 2.000.000!

Με δημοπρασία αυτή τη φορά
Αμετανόητη η δημοτική αρχή Καρπέτα. Παρά την καθολική κατακραυγή που την υποχρέωσε σε αναδίπλωση επί ένα χρόνο, επιχειρεί ξανά αυτή τη φορά να αγοράσει – μέσω δημοπρασίας – (το) οικόπεδο.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση της απόπειρας αγοράς οικοπέδου στον Κηφισό, αντί 1.930.000 ευρώ, το οποίο είχε αντικειμενική αξία 256.000 ευρώ!

Το θέμα επανέφερε ο Μιλτιάδης Καρπέτας, μετά μάλιστα τη συζήτηση που είχε γίνει στο ΔΣ του Ιουλίου, όπου σφυροκοπήθηκε άγρια η επιμονή για την αγορά.
“Χρειάζονται 50-100 στρέμματα, δημοπρατούμε 9 -13”!

Ήταν τόσο άβολη η θέση του κ. Καρπέτα, ώστε σε σχετικό ερώτημα άρχισε να ψελλίζει ότι “ειδικοί από το ΕΜΠ μου είπανε ότι για αυτές τις εργασίες χρειάζονται οικόπεδα 50 -100 στρεμμάτων”, την ώρα που στην οικονομική επιτροπή του Δήμου είχε πάρει απόφαση για δημοπρασία 9-13 στρέμματα! Αποπειράθηκε μάλιστα να ξεφύγει με φυγή προς τα μπρος, καλώντας την αντιπολίτευση να αποδείξει ότι αυτά που έλεγε περί σκανδάλου για την αγορά σε τιμή 7πλάσια της αντικειμενικής ισχύουν, φέρνοντας οικόπεδα φτηνότερα.


Β. Καραβάκος: Ρωτήστε την κ. Λυμπέρη πως γίνεται



Την απάντηση την έλαβε από τον επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση Βασίλη Καραβάκο, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) όπου συμμετέχει η Μεταμόρφωση (η αντιδήμαρχος κ. Λυμπέρη είναι και αντιπρόεδρός του) αγόρασε αντίστοιχο οικόπεδο 16 στρεμάτων με 135.000 ευρώ! “Ρωτήστε την κ. Λυμπέρη πως γίνεται κ. Καρπέτα. Μη ρωτάτε εμάς, δεν είμαστε μεσίτες. Η κ. Λυμπέρη γνωρίζει να σας πει πως γίνεται να αγοράσεις ένα οικόπεδο, με 8 ευρώ το τετραγωνικό, όταν εσείς επιχειρήσατε να αγοράσετε με 175 ευρώ το τετραγωνικό!”

Απαράβατος όρος η αντικειμενική αξία. Κάθε άλλη αγορά είναι σε βάρος του Δήμου

“Είναι απαράδεκτη απόπειρα αγοράς του ιδίου οικοπέδου μέσω δημοπρασίας, σημείωσε στην τοποθέτησή του ο Β. Καραβάκος. Είχατε δεσμευτεί να φέρετε τους; όρους της δημοπρασίας στο ΔΣ αλλά δεν το κάνατε. Ψευδώς λέτε ότι ελήφθησαν υπόψη οι παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης. Δεν κάναμε συνεδρίαση. Παρόλα αυτά, εμείς πέρυσι σας είπαμε ότι απαράβατος όρος πρέπει να είναι το μέγιστο τίμημα, που δε μπορεί αν υπερβαίνει την αντικειμενική αξία, σε καμία περίπτωση....Εμείς θα λάβουμε κάθε πολιτικό και διοικητικό μέτρο ώστε να σταματήσει κάθε απόπειρα διασπάθισης του δημοτικού χρήματος, μέσω τέτοιων αγορών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για μια τόσο σοβαρή υπόθεση που θα κοστίσει εκατομμύρια ευρώ δεν υπάρχει κανένα κατατεθιμένο σχέδιο (business plan). Η αγωνία της δημοτικής αρχής Καρπέτα να αγοράσει (το) οικόπεδο είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα.

Κατά της απόφασης κατατέθηκε προσφυγή ακύρωσης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής από τους δημοτικούς συμβούλους Β. Καραβάκο, Μ. Χαρίση και Δ. Ρεντζή, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ως φωτογραγική η δημοπρασία (για το οικόπεδο επί του Κηφισού).

Η απόφαση του Μ. Καρπέτα να περάσει το θέμα από την Οικονομική Επιτροπή και όχι από το δημοτικό συμβούλιο δείχνει και τη δυσκολία του να πείσει το σύνολο των δημοτικών του συμβούλων να ξανασηκώσουν το χέρι (και να εκτεθούν για δεύτερη φορά) για μια τόσο εξώφθαλμα βλαπτική υπόθεση.Στην οικονομική επιτροπή πέρασε με τις ψήφους του ιδίου, των κκΓαρούφου, Χρονόπουλου και Τσεβά, απόντων των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης Σαραούδα και Περιβολαράκη

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: