Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Έχει σχεδόν περάσει και ο 6ος χρόνος μετά την Αραβική άνοιξη και τον εμφύλιο στην Συρία
Ο Συριακός εμφύλιος πόλεμος (αραβικά: الحرب الأهلية السورية) είναι μια εμφύλια διαμάχη στη Συρία, σε εξέλιξη από τον Μάρτιο του 2011. . Η συριακή κυβέρνηση ανέπτυξε τον στρατό για να καταστείλει την εξέγερση, και αρκετές πόλεις πολιορκήθηκαν. Σύμφωνα με μάρτυρες, στρατιώτες που αρνήθηκαν να ανοίξουν πυρ εναντίον αμάχων εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από το στρατό της Συρίας. Η κυβέρνηση της Συρίας βρίσκοντας μπροστά της "ένοπλες συμμορίες" σήμερα επανακτά τον κυρίαρχο χώρο της. Παρ όλα αυτά έχει ήδη χάσει μεγάλο μέρος των εδαφών της.

Το περιβάλλον στην Συρία μετά την δυναμική παρέμβαση της Ρωσίας και την εμπλοκή των Χωρών στα πέριξ, έχει ξεδιπλώσει το γεωπολιτικό παζλ που έχει επί δεκαετίες διαμορφωθεί με άξονα την διαχείριση των πετρελαίων, των αγωγών φυσικού αερίου .αλλά και την γεωπολιτική επιρροή στην περιοχή .
Οι πωλήσεις οπλικών συστημάτων έχουν ανέβει κατακόρυφα, οι εφαρμογές τακτικών ασύμμετρου πολέμου έχουν διαμορφωθεί τεχνολογικά, δείχνοντας τον δρόμο στους έχονταςτην νομήαλλά και τον έλγχο των άυλων Τραπεζικών κεφαλαιών  ,νεων τακτικών παρέμβασης σε αστικά περιβάλλοντα αλλά και έρημο.
Τα μεγάλα οικονομικά κράτη(G7),έχουν επιδοθεί σε ένα πόλεμο τακτικής με στοχευμένη παραπληροφόρηση,κατασκοπέια, και αντικατασκοπεία χρησιμοποιώντας όλα τα τεχνολογικά μέσα επικοινωνίας διαμορφώνοντας και κατευθύνοντας την κοινή γνώμη.

Στην πράξη η αυτονόμηση του Κουρδικού έθνους έχει πάρει σάρκα και οστά ,το Ιράν προσπαθεί να κρατήσει το άνοιγμα του πολέμου στο Ομάν διατηρώντας τον έλεγχο στα στενά του Ορμούζ ,το Ιράκ του Φουάντ Ασουμε μέλους της Πατριωτικής ένωσης των Κουρδων προσπαθεί να βρη την συνοχή του μετά τον Σαντάμ Χουσεΐν ,το Ισραήλ συνεχίζει ακάθεκτο την τακτική της οικοπεδοφαγίας της Παλαιστίνης συρικνώνοντας δραματικά την εδαφική "κυριαρχία" των Παλαιστίνιων ,η Τουρκία διεισδύει με την ανοχή της Ρωσίας στα εδάφη της Συρίας ,αποσκοπώντας στον έλεγχο πετρελαϊκών πηγών,η Ιορδανία του βασιλιά της Αμπντάλα δέκτης εκατομμυρίων μεταναστών με πλήρη αποβιομηχανοποίηση σε αστάθεια, η Αίγυπτος του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι πασχίζει να βρη τα πατήματα της μετά το κινημα της 6ης Απριλίου , ο Λίβανος μετά την κρίση των σκουπιδιών και την καθαίρεση του Εμίλ Λαχούντ και την άνοδο του Μισέλ Αούν παρακολουθεί ανήμπορο τις εξελίξεις.
Η τελική οριοθέτηση των συνόρων στην περιοχή μαζί με τις αγειαλίτιδες ζώνες ακόμα λόγω εθνοτικών μειονοτήτων και διεκδίκησης χώρου ζωής για αυτές θα συνεχίζεται αέναα .
Στην συνέχεια της μοιρασιάς της Συρίας έχει αρχίσει και διαμορφώνεται το τελικό σχέδιο εν εξελίξει διαμελισμού της Ελλάδας, με ραγδαία είσοδο μεταναστών και δη μουσουλμάνων, με την ταυτόχρονη διαίρεση διαμελισμό της Γερμανοκρατούμενης Ευρώπης.
Η αδελφή Κύπρος στην άκρη παρακολουθεί τις κινήσεις έχοντας στον νου της όλες αυτές τις πολυδαίδαλες διαδικασίες, με τα τεράστια ενεργειακά οικόπεδα τηςτις ηγέτιδες δυνάμεις να ψάχνουν εναγωνίως υπόγειους τρόπους ελέγχου της. 
Εντέλει είναι προφανές ότι καίτοι τα έντονα αποσχιστικά κινήματα υποκινούνται χρηματοδοτούνται και υποστηρίζονται από ομίλους Τραπεζικών συμφερόντων άυλου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, με αιχμή την Καταλονία, οι ενεργειακοί πόροι της Ελλάδας, αποτελούν την έριδα των υπερδυνάμεων που θα επιδιώξουν με ασύμμετρες τακτικές τον έλεγχο τον πολιτικό, αλλά και τον γεωπολιτικό της περιοχής με ότι αυτό συνεπάγεται για τους Έλληνες πολίτες.
Οι ταυτόχρονες εμπλοκές σε πεδία ισχύος όπως Β.Κορέα, Αφγανιστάν, Υεμένη, Spartan Islands κ.α. θα συνεχίζονται αμείωτες την ώρα που γίνεται η νέα "μοιρασιά" στην Αφρική των πόρων.   
Το δυστύχημα στην χώρα μας είναι ότι η πολιτική ηγεσία είναι παντελώς άπειρη έως και εντέχνως άπειρη από γεωπολιτικές "εμπορικές" συναλλαγές αφήνοντας έρμαιο τον λαό της, χωρίς εθνική στρατηγική και με καθημερινά δολίως συρρικνούμενο ΑΕΠ.   
*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι entrepreneur Mικρομεσάιων Επιχειρήσεων.

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: