Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Νίκη της Δύσης, καταστροφή για τη Ρωσία

Το περιοδικό Spiegel επιχειρεί να αποτιμήσει τη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, επιλέγοντας τον τίτλο «Νίκη της Δύσης, καταστροφή για τη Ρωσία». Όπως γράφει στη διαδικτυακή του έκδοση, ο συμβιβασμός Ελλάδας και ΠΓΔΜ «σημαίνει νίκη για τη Δύση – για τη Ρωσία αντίθετα καταστροφή. Η Μόσχα θα πρέπει να φοβάται για την επιρροή της στην περιοχή. Ωστόσο η συμφωνία θα μπορούσε να αποτύχει εξαιτίας της σθεναρής αντίστασης και στις δύο χώρες».

Οπως έχει αναφέρει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, τα ερείσματα των Σκοπίων ανήκουν σε κύκλους γερμανικής προελεύσεως για λόγους οι οποίοι έγιναν σαφείς από εδαφικής απόψεως ήδη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αμέσως μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας στη Γερμανία ιδρύθηκαν ισχυρώς χρηματοδοτούμενα «ερευνητικά κέντρα» τα οποία εστόχευαν τον –ναζιστικής εμπνεύσεως– πολυτεμαχισμό και την διάλυση της Βαλκανικής στη «βιολογική βάση» του (φανταστικού) DNA των εθνοτήτων, τις οποίες φρόντιζαν να ανακαλύψουν σαν καταπιεζόμενες.

Ένα λαμπρό παράδειγμα αποτελεί το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Μειονοτήτων», ιδρυθέν το 1996, και προσωπικότητες όπως ο τότε διευθυντής του, και μετέπειτα «γενικός πρόξενος» στο, μη ανεγνωρισμένο ως κράτος, Κόσσοβο(!) Στέφαν Τραίμπστ (είναι αυτός που αποκαλύπτεται στο προηγούμενο άρθρο μας».

Σε μια διάλεξή του ο Τραιμπστ ανέφερε τα εξής:

«Στον μόλις το 1912 εξελληνισθέντα Βορρά (sic!) θα είναι, άραγε, οι εναπομείναντες Νοτιοσλάβοι ή οι Τούρκοι, οι εκεί διαβιούντες Πομάκοι ή οι Αρωμούνοι, οι Μεγλενοί, οι Αλβανοί, οι Σαρακατσάνοι, οι Σεφαρδείμ, οι Ρώμα, οι Γύφτοι ή οι Γιουρούκοι –ή ποιοι άλλοι– εκείνοι που πρώτοι θα αξιώσουν τα μειονοτικά τους δικαιώματα –ως προστάδιο της ιδίας κρατικής υπάρξεώς τους, ή της ενώσεως με ένα εκ των γειτονικών κρατών;».

H καταγραφή 282(!) εθνοτικών ομάδων από αυτά τα γερμανικά «ειδικά ερευνητικά κέντρα» αποτελεί στόχευση.

Υπαγορεύεται εδώ και 100 χρόνια από την από την ανάγκη του γερμανικού Κεφαλαίου να δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις που θα του επιτρέψουν να ανταγωνιστεί επιτυχώς, κατά τον 21ο αιώνα, το αμερικανικό Κεφάλαιο και να απεξαρτητοποιηθεί εν μέρη από το ρωσική ενέργεια.

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: