Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Σε κατάσταση πανικού οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

Σε κατάσταση πανικού οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Φοβούνται την Εθνική οργή – Έκτακτα μέτρα για τους βουλευτές της Κυβέρνησης – Καζάνι που βράζει ο Ελληνισμός


Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την επαίσχυντη συμφωνία κατάφερε να ενώσει όλους τους Ελληνες. Μαζικές sσυγκεντρώσεις λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα, ενώ πλέον και οι ομογενείς μας μπαίνουν πλεόν στο χωρό των κινητοποιήσεων.
Ελληνες από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη καλούν σε γενική συστράτευση. Ο κυρίαρχος λαός δείχνει την ακλόνητη πίστη του στην Μακεδονία μας.

Ενα είναι σίγουρο. Δεν πρόκειται να γλιτώσουν από την Εθνική οργή οι ΣΥΡΙΖαίοι. Η κατάσταση πλέον είναι εκρηκτική, οι Ελληνες δεν μπορούν να αντέξουν άλλη μια εθνική ήττα.

Φοβούνται και λαμβάνουν μέτρα

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται για δεύτερη εβδομάδα η Ελληνική Αστυνομία, σε μία συντονισμένη προσπάθεια να αποφευχθούν επεισόδια, βανδαλισμοί και καταστροφές, με αφορμή τη συμφωνία για την ονομασία της πΓΔΜ και το κύμα οργής που προκάλεσε.




Η κατάσταση δείχνει ελεγχόμενη σε αυτή τη φάση, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», απλώνει σταδιακά «ομπρέλα προστασίας» κυρίως σε Αθήνα και Μακεδονία αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, σε πολιτικά πρόσωπα που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Κάθε πρωί, στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και τη ΓΑΔΑ φτάνει ένα ενημερωτικό δελτίο με τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, κινήσεις και προγραμματισμένες συναντήσεις κυβερνητικών στελεχών, ώστε να διαμορφώνεται και το καθημερινό πλάνο ασφάλειας.

Όπως λέει στην εφημερίδα αξιωματικός της ΕΛΑΣ, από τη δεύτερη κιόλας μέρα, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, τέθηκε σε εφαρμογή πρόγραμμα επιτήρησης των σπιτιών κυβερνητικών στελεχών αλλά και των μετακινήσεών τους.

Όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα σε Γιαννιτσά, Έδεσσα, Κρήτη, Φλώρινα, Μεγαλόπολη και κυρίως οι άγριες αποδοκιμασίες που δέχτηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη άλλαξαν όμως τα πλάνα των επιτελών της ΕΛΑΣ. Έτσι, αποφασίστηκε να οχυρωθεί το κέντρο της Αθήνας με μια πιο σκληρή εκδοχή της διακριτικής επιτήρησης.


Υπουργεία και τα κεντρικά γραφεία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ φυλάσσονται ασφυκτικά ενώ κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στην Ηρώδου Αττικού όλο το 24ωρο. Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στη βουλή και άλλα δημόσια κτίρια.

Δεν κατάλαβε τι συμβαίνει ο Κοντονής

Για τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε ο Σταύρος Κοντονής στα Γιαννιτσά, την περασμένη Τρίτη, αλλά και στα επεισόδια κατά άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρθηκε την Κυριακή ο υπουργός Δικαιοσύνης, τονίζοντας πως τέτοιου είδους αντιδράσεις είναι «περιθωριακές και καταγέλαστες».

«Οχτώ νεοναζί θαυμαστές του Χίτλερ, και καμιά δεκαριά ακροδεξιοί της ΝΔ ήταν στα Γιαννιτσά» τόνισε, αναφέροντας ότι δεν τον μοιάζουν μεμονωμένες αντιδράσεις που συνδυάζονται με τραμπουκισμό και βία. «Είναι περιθωριακές και καταγέλαστες», σημείωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Μακεδονίας.

«Το ερώτημα είναι αν θέλουμε να διαιωνιστεί σύνθετη ονομασία με το Μακεδονία που θα περιορίζεται μονό στις διακρατικές σχέσεις Ελλάδας – Σκοπίων, ή μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό – πάγια θέση όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών- έναντι πάντων» δήλωσε. «Δεν υπάρχει θέμα εθνότητας, ησυμφωνία διαλαμβάνει μόνο το θέμα της ιθαγένειας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι οι 180 ψήφοι που ζητά ο Πάνος Καμμένος για την ψήφιση της συμφωνίας δεν είναι συνταγματική επιταγή. «Δεν είναι συνταγματική επιταγή επειδή το λέει ο κ. Καμμένος» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η μη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία είναι πλέον μαξιμαλιστική, το είχε πει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφέροντας μάλιστα ότι ο Σαμαράς ‘’τα έκανε μούσκεμα’’» σχολίασε ο υπουργός.

Συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Θεσσαλονίκη

Με φόντο τη δημοσκόπηση-κόλαφο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πραγματοποιείται το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη το νέο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στον Λευκό Πύργο, σύμφωνα με ανάρτηση που δημοσίευσαν στο facebook οι διοργανωτές.

«ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία μας! Κυριακή 24, Ιουνίου, 19.00μ.μ πλατεία Λευκού Πύργου. Όλοι οι Έλληνες ακομμάτιστα με την Ελληνική σημαία και τον Ήλιο της Βεργίνας στο χέρι. Θα ακολουθήσει πορεία στα προξενεία ΗΠΑ, Σκοπίων και τα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ», αναφέρουν στο Facebook.

Σύμφωνα με την Έρευνα που δημοσιεύει το The President, το 86% των ερωτηθέντων κρίνουν τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ ως μια κακή συμφωνία, έναντι του 12% που τη θεωρεί καλή.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 83% πιστεύει ότι το θέμα όχι μόνον δεν λύθηκε, αλλά η συμφωνία το επιβάρυνε κάνοντας το πρόβλημα χειρότερο.

Εντυπωσιακή η απάντηση του κοινού για το ποιο απ΄όλα το ενοχλεί περισσότερο από τη συμφωνία του κ. Τσίπρα με τα Σκόπια. Η πλειοψηφία (71%) δηλώνει ότι τον ενοχλούν όλα όσα εκχώρησε η κυβέρνηση, δηλαδή και η «μακεδονική εθνικότητα», και το όνομα και η «μακεδονική» γλώσσα, ενώ μόλις το 7% δηλώνει ότι δεν ενοχλείται.
https://www.pentapostagma.gr/

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: