Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ

Χατζηαναγνώστου Γιώργος.
Αναρωτιέται κανείς που θα καταλήξει αυτό το στοχευμένο μοντέλο οικονομίας που αφορά την εργασία με την εφαρμογή του Gig προγράμματος οικονομίας.

Στην Ελλάδα το ζούμε τα τελευταία χρόνια με τους ενοικιαζόμενους χαμηλόμισθους κάτω από το όριο φτώχειας σε πρώην δημόσιες υπηρεσίες αλλά και μηνιαίες συμβάσεις εργασίας . 

Το όριο της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 4.560 ευρώ ετησίως ανά άτομο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ αλλά αυτό δεν προβληματίζει διόλου τους κυβερνώντες δεδομένου ότι είναι το ζητούμενο "προσέλκυσης" επενδύσεων αλλά και ανταγωνιστικότητας.

Ενδεχομένως στην αχανή Κίνα αλλά και την Ινδία όπως και σε αλλές χώρες τριτοκοσμικές σε εργασιακές συνθήκες να αποτελεί ένα έρεισμα για μετανάστευση στην χώρα μας χαμηλού ανειδίκευτου εργατικού δυναμικού.
Υπενθυμίζεται ότι στο Ντουμπάι ο εργαζόμενος από το Μπαγκλαντές αμείβεται με 150δολλαρια μηνιαίως σε Ηot spot εργατών την ώρα που η λεγόμενη φραντζόλα ψωμί έχει 0,20$.

 Η στοχευμένη φτωχοποίηση των Ελλήνων δεν έχει χρώμα αριστερό ή δεξιό δεδομένου ότι τα επί σειρά ετών υπογραφόμενα βίαια στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής και του κινδύνου άμεσης πτώχευσης με αλλά Μαδουρο με αποτελέσματα που εγκλωβίζουν τους διεφθαρμένους και φιλαυτιστές άεργους πολιτικούς των σαλονιών.

Δυστυχώς τα ενεργειακά κοιτάσματα της χώρας και το γεωστρατηγικό κομβικό σημείο αναφοράς δεν επιτρέπουν αισιοδοξία σε όσους δεν μπορούν να παράξουν με άπειρες τεχνικές φοροτεχνικές και μη υπεράξια στην παραγωγή προϊόντων ή υπηρεσιών .
Κατ επέκταση ο Τσακαλωτος έχει δίκιο ότι αργά η γρήγορα οι ανω των 70 πρέπει να "πεθάνουν" σε πιστή εφαρμογή της Τζιάς με το Κειον το νόμιμον και την δια της βίας πόση κώνειου στους άνω των 70ετων.

Αντίστοιχα παραδείγματα κατάρρευσης των ασφαλιστικών προγραμματων και της διαλυσης του κοινωνικου κράτους προς όφελος των πολυεθνικών αυλης αξιας funds μπορουμε να δουμε και στην Λουιζιανα με τον τυφωνα Κατρινα αλλά και στην καταρευση του Ντητροιτ των ΗΠΑ..

Τα αναλογιστικά μοντελα προσομειωσης απεδειξαν οτι η μεταναστευση δια της βιας αλλα και η ανεργια σε συνδιασμο με την αποεπενδυση -καταστροφες εγκαταστασεων και η γηρανση του πληθυσμου επεφεραν τραγική και βιαιη περαν της καταστροφης της φυσικης της οικονομιας οδηγωντας σε εξαθλιωση τους εναπομειναντες πολιτες.

Δυστυχως η εφαρμοζομενη πολιτική της δημοσιονομικης προσαρμογης επιφερει βιαιες κοινωνικες αναταραχες καταθλιψη πορνεια αλλα και αυξηση κρουσματων διαφθορας και διαλυσης του κοινωνικου συστηματος προστασιας του πολιτη παρα την οποια προσπαθεια επανακαμψης.

Χωρις να υπαρχει εναλλακτικη οικονομικη προταση σε ενα περιβαλλον με διεθνη ανταγωνισμο αναγκαστικα η εξωστρεφεια αλλα και η παραγωγη προιοντων-υπηρεσιων υπεραξιας ειναι η μονη πολυ μακροπροθεσμη λυση σε συνδιασμό με την "ανοχή" των εχοντων οπως διεθνη χρηματοπιστωτικά ιδρυματα αλλά και Τραπεζικο συστημα .

Στο μεσοδιαστημα οι ευαλωτες κοινωνικες ομαδες αλλα και οι πολεμικες "δρασεις" στο ονομα του εμποριου οπλων θα εχουν καθοριστικό ρολλο στην πορεια προς την οποια πολυ αργη ανακαμψη . 

Το μοντελο της "παραγωγης-γέννησης" εργαζομενων χωρις Διεθνη οικονομικη στηριξη πχ Παλαιστινη (Γαζα) εγγυαται την απολυτη εξαθλιωση των πολιτων. 

Εντελλει ενας λαος αναδελφος όπως η Ελλάδα με τοσο πλουσια ιστορία πιεζεται εντεχνα να "παραδωσει" οτι παραγει χρημα ειτε αυτο λεγεται ιστορικη κληρονομιά ειτε με βιαια κλοπη πζ Μακεδονια -ιστορικα μνημεια με στοχο την κλοπη των εχοντων (Γερμανια-Αγγλια κλπ).

Η πολυδιαστατη πολιτική ισχυος ειναι μη εφικτή λογω παγκοσμιοποιησης αλλα και ψηφιακης συγκλισης των οικονομιων (δες Τουρκια).

 Η μονη εναλλακτική ειναι ο κλεφτοπολεμος μεχρι να ξεκαθαρισει η διαμαχη ελεγχου των ενεργειακων πορων στην Μεσογειο πραγμα που καθιστα αδυνατη παντελως την οποια κυβερνηση πολλω δε μαλλον οταν κυβερναται μια χωρα απο αεργους οπορτουνιστες χωρις παραγωγικη γνωση -επαρκεια λογω συμμετοχής απλα και μονο σε καποιο κομματικο οργανισμό.

Επανερχόμενος στο δια ταυτα εαν η χωρα δεν απεμπλακει απο τα κομματικα αεργα στελεχη δεν υπαρχει φως στον οριζοντα στο διηνεκές.

Αλλά ακομα και εαν τεχνοκρατες αναλάβουν τα "ηνια" η μεγαλη αποκλιση γνωσης της πρακτικής και επιστημονικης επαρκειας δηλαδη η συνδεση Πανεπιστημιων -πρακτικής οικονομιας απεχουν ετη φωτος στην Ελλάδα απο την υλοποιησης της λογω μη συνδεσης Πανεπιστημιών με την πρακτική οικονομία.

Αρα τα μοντέλα Γαβρόγλου απεχουν εκατομυρια ετη φωτος απο τον ρεαλισμό όπου η παιδεια η φιλοσοφια και ο παραγωμενος πολιτισμός θα φυγει απο το καθε survivor -Master shef -voice κ.α.

Κλεινοντας θα μεταφερω Το σατιρικό επίκαιρο ποίημα του Γιώργου Σουρή για την Ελλάδα, που μοιάζει να γράφτηκε χθες "Δυστυχία σου Ελλάς"

Ποιος είδε κράτος λιγοστό
σ' όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;


Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;


Νά 'χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;


Όλα σ' αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.


Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού.


Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
να παριστάνει τον ευρωπαίο.
Στα δυό φορώντας τα πόδια που 'χει
στο 'να λουστρίνι, στ' άλλο τσαρούχι.


Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.


Και ψωμοτύρι και για καφέ
το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.


Δυστυχία σου, Ελλάς,
με τα τέκνα που γεννάς!
Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα; www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: