Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Ένα από τα πολύ ανησυχητικά φαινόμενα που καθημερινά απογοητεύει είναι το γεγονός ότι οι νέοι επιχειρηματίες αδυνατούν να καταλάβουν την έννοια του επιχειρηματικού πλάνου όντας πολύ μακριά από επιχειρησιακές στρατηγικές.

Ταυτόχρονα εντύπωση προκαλεί η άγνοια ασύμμετρων απειλών -πραγματικού ανταγωνισμού όπως υπερφορολόγηση ,αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού,μαύρη εργασία,προστασία.ξέπλυμα χρημάτων,κ.α.

Η στοχευμένη διάλυση των ΜμΕ ούτε αυτή είναι πρακτικά αντιληπτή λόγω πολλών κρυφών φόρων αλλά και δόλιας στρατηγικής της πολιτείας κατά των μικρομεσαίων.

Πραγματικά καθημερινά δημιουργείται απογοήτευση από τα πολλούς αγγλικούς επιχειρηματικούς όρους και την πλήρη άγνοια των "συμβούλων" από την αγορά παρά τα βαρύγδουπα πτυχία και την "εμπειρία" τους.

Δυστυχώς τα πανεπιστημιακά ιδρύματα απέχουν μακράν από την γνωστική επιχειρηματική επάρκεια και οι λεγόμενες spin off διαλύονται από την εσωστρέφεια τους και την μη ορθή χρήση του recode..

Αποτέλεσμα αυτών είναι η γρήγορη θνησιμότητα με "καμμένα" μπλοκαρισμένα αφμ εντός 3ετιας και πολλά πολλάκις τοκισμένα δανεικά από φίλους συγγενείς αλλά και τραπεζικές επιχειρήσεις.

Άγριες καταστάσεις με Ένα τραγικά κακό πτωχευτικό δίκαιο γεμάτο νομική διαφθορά.

Αυτός ο τόπος εαν δεν αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο πτώχευσης και η λεγόμενη δευτερη ευκαιρία που εμφατικά αλλά όχι ουσιαστικα νομοθετήθηκε εσχάτως ,αλλά και οι ρυθμίσεις ανείσπρακτων οφειλών, δεν έχει μέλλον κάτι που ειναι εμφανές στην παρούσα κατάσταση ότι είναι το πραγματικά ζητούμενο απο τους δανειστές που εκφράζονται μέσω της εκάστοτε κυβέρνησης παρά τα προσχηματικά παραπλανητικά ευχολόγια και εξαγγελίες
.
Tόκοι πάνω στους τόκους σκοτώνουν πολλαπλά τους επιχειρούντες στην πτωχευμένη χώρα.

Κάτι γνωρίζουν που ζητάνε εκκαθάριση ανείσπρακτων οφειλών στις Τραπεζικές επιχειρήσεις ανώτερα στελέχη του ΔΝΤ.

Aλλά είναι βαθειά η διαπλοκή και η όποια πιθανή εκκαθάριση μητρώων οφειλών εέναι μεγάλο αρνητικό πλήγμα στους εθνικούς προγραμματισμούς- ισοζυγια με ότι αυτό σημαίνει.

Έχει Έρθει το πλήρωμα του χρόνου για συνεργασία Πανεπιστημίων και επιχειρήσεων; 

Έχει Έρθει η ώρα να εκαθαριστούν τα ανείσπρακτα χρέη ιδιωτικά αλλα και προς το Δημόσιο; 
Έχει Έρθει η ώρα να αλλάξη το πτωχευτικό δίκαιο; 

Μακάρι..γιατί είναι η μόνη λύση στις επικείμενες αυξήσεις τιμών αγαθών λόγω εμπορικών πολέμων αλλα και της άυξησης έμμεσων φόρων για την συντήρηση λεγεώνων οπορτουνιστών που πολιτεύονται για να βάζουν το δάχτυλο στο μέλι του κρατικού κορβανα.

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: