Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Πολλές στιγμές αναρωτιέσαι εάν τα βήματα σου είναι σωστά, εάν η υπομονή σου έχει εξαντληθεί ,εάν αυτό που ζητάς από εσένα μπορεί να συμβαδίσει σε ένα κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται χωρίς να εξαρτάται εν πολλοίς από εσένα ,τι θα συμβεί γύρω σου.

Η ιστορία δείχνει ότι αυτό που κάποτε θεωρούσαμε απλό την ανθρώπινη επαφή έχει γίνει πολύπλοκο και σύνθετο δημιουργώντας μια φοβία και μια κοινωνική αποξένωση ελέω ψηφιακής σύγκλησης ,

Όσο και να προσπαθήσει κάνεις να παρακολουθήσει τα πολύπλοκα διαδραματιζόμενα γύρω μας όλο και πιο πολύ ανακαλύπτει την χαώδη διαφορά στην λειτουργιά των γενεών μέσα από την εξέλιξη των μαθηματικών .

Τα άπλα γεωμετρικά σχήματα έχουν εξελιχθεί σε θεωρία του χάους.

Η κατανόηση όλων όσων συμβαίνουν γύρω μας συχνά μας παρασύρει σε ένα διαρκές γαϊτανάκι πληροφόρησης όπου συνειρμικά χάνεται κανείς σε απίστευτους λογισμούς χωρίς απαντήσεις.

Τα περισσότερα πράγματα είναι πολύ απλά και πάρα την μαθηματική πολυπλοκότητα τους είναι υπερβολικά απλά στην ζωή .

Το νερό ,ο αέρας , η θάλασσα ,η φύση στο σύνολο τους έχει κανόνες που όσο και να θες να τα αναλύσεις ξαναγυρίζεις σε πολύ απλά πράγματα που σε γαληνευουν και δεν σε παρασύρουν στο χάος ..

Μια αγκαλιά ένα χάδι ένα φιλί ένα χαμόγελο ..Όλα αυτά που μας κάνουν να αισθανόμαστε άνθρωποι με ανθρώπινες αδυναμίες πάθη και ενθουσιασμό. Εκείνο που μένει είναι να επιλέγεις ικανούς ανθρωπους που μπορούν να συνδυάσουν την θεωρία του χάους μέσα σε απλά πράγματα....
*********************************************
Μια φορά υπάρχουμε, δεν υπάρχει τρόπος να υπάρξουμε δυο φορές και μάλλον δεν θα υπάρξουμε ξανά ποτέ. Κι εσύ που δεν εξουσιάζεις το αύριο, αναβάλλεις τη χαρά. Και η ζωή πάει χαμένη με τις αναβολές και ο καθένας πεθαίνει απασχολημένος.
Επίκουρος, 341-270 π.Χ., Αρχαίος φιλόσοφος

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: