Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ

Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Centeno: Η ευρωζώνη θα διαχειριστεί τους προϋπολογισμούς των κρατών - μελών και της Ιταλίας.

Το γραφειοκρατικο τέρας που έχει τραφή σε βάρος της κοινωνίας των πολιτών έχει σαν μέδουσα τραφεί με πολλα πλοκάμια και χιλιάδες παρασιτικούς υπαλλήλους.

Των ώρα που τρέχει το bank run των Ιταλών στην Ελβετία οι ανησυχίες των πολιτών μεγαλώνουν δειχνοντας οτι καμμία κανονικότητα δεν υπαρχει σε ολη την ¨ευρωπαική" ζώνη.Χανσεικες ζώνες επιρροής ξεπηδάνε ατυπα διαβλέποντας αυτό που έρχεται .Η βιαια ανακατονομή πλούτου έχει ήδη διαμορφωθή και όλοι παίρνουν θέσεις μαχης.

Δυστυχώς οι 571,000,000 πολίτεςτης Ε.Ε. ζουν το δράμα της απαξίωσης των κόπων του μόχθου εργασίας εξ αιτίας διεφθαρμένων οπορτουνιστών της πολιτικής .

Τα επερχόμενα σενάρια δεν μπορούν ουτε καν να επεξεργαστουν σε βασικά όταν η πολυπλοκότητα του συστήματος κατευνασμού συνειδήσεων χρηματίζει με μυστικά κονδύλια πεινασμένους πολιτικους για αιγλη και αυτοπροβολή.

Ο εμπορικός πόλεμος θα συνεχίζεται αμείωτος δεδομένου ότι εξυπηρετέι η αυξηση τιμων τους εχοντας τα σκιπτρα ΗΠΑ -Κινα.

Το μόρφωμα της Γερμανικής Ε.Ε. εχει πέσει θύμα της ανικανότητας πρόβλεψης κινήσεων ανταγωνισμού προς όφελος της Γερμανικής επικυριαρχίας.

Το brexit θα συνεχίζει να τροφοδοτεί συναντήσεις "κορυφής" του πάτου για να γινονται ταξιδακια αναψυχής και αυτοπροβολή χωρίς κανένα απολ'υτως κέρδος μακροπρόθεσμα για την Ε.Ε.

Ότι δεν λύνεται κόβεται στην συγκεκριμένη περιπτωση όμως το τέρας των ΗΠΑ καιροφυλακτεί για να υφαρπάξει σαν σανίδα σωτηρίας κέρδη απο την διασπαση της Ε.Ε.

Και ενω θα μπορο'υσε κανείς να πει οτι θα ηταν χρήσιμο να μην ξηλωθεί το πουλοβερ της Ε.Ε. για να προστατευτούν απο την Αμερικανική αλλα και Ασιατική εισβολή τα ατομικά συμφέροντα του συρφετού αέργων της Ε.Ε. σε Λουξεμβούργο και Βρυξέλλες θα προστατεύουν το πορτοφόλι τους μονο σε βάρος των Εθνικών προυπολογισμών ( δες LUXI LEAKS) .

Και επειδή το παζλ δεν μπορέι να λυθεί είναι πασιφανέστατο οτι το 1929 έρχεται συμπαρασύροντας μαζί όλα τα κράτη που διαμόρφωσαν συσχετισμούς σε άυηλη χρηματιστηριακή οικονομία .

Ξαναγυρίζουμε σε εποχές όπου Χρυσός Κανόνας (Gold standard) ήταν το πρώτο σύστημα συναλλαγματικών ισοτιμιών, σύμφωνα με το οποίο το νόμισμα ήταν μετατρέψιμο σε χρυσό σε ορισμένη τιμή και αντίστροφα και επιτρεπόταν η ελεύθερη εξαγωγή του χρυσού στο εξωτερικό. Όμως σιωπηρά για να μην "ταραχτούν" οι αγορές.

Τα νομίσματα είχαν μια κεντρική ισοτιμία έναντι του χρυσού και με βάση αυτή την ισοτιμία προέκυπταν οι διμερείς ισοτιμίες των νομισμάτων. Ήταν δηλαδή ένα σύστημα σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών. Oι ΗΠΑ προσχώρησαν στο σύστημα το 1879, το οποίο λειτούργησε ικανοποιητικά μέχρι τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μετά από αυτόν παρατηρήθηκε ευρεία διακύμανση των νομισμάτων σε σχέση με την τιμή του χρυσού και παρεμβάσεις των κερδοσκόπων στο μηχανισμό.

Το σύστημα τροποποιήθηκε με τις συμφωνίες του Bretton Woods, το 1944, ενώ το νόμισμα των ΗΠΑ ήταν το μόνο που παρέμεινε μετατρέψιμο σε χρυσό μέχρι το 1971.

Μονο που αυτη την φορά εχουν προστεθεί οι ενεργειακοί πόροι που μεταβάλουν τις σταθερές μεταβάλοντας τες κατά το δοκούν .

Οπως και να εξελιχθούν τα πράγματα το μόνο σίγουρο ειναι οτι το εκτραφέν μόρφωμα της ΛουξεμβουργοΒρυξελιανης κυβέρνησης θα πρέπει να σταματήσει να τρέφεται απο την παραγωή πλούτου των λαών και μάλιστα με ανθρώπους που ποτέ δεν εκλεχθηκαν απο τον ίδιο τον λαό αλλά απο τα κομματικά παρασκήνια. .

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: