Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Τα 11 σημάδια που δείχνουν ότι οι ΗΠΑ θα ζήσουν και πάλι ένα κραχ όπως το 2008

Τα 11 σημάδια που δείχνουν ότι οι ΗΠΑ θα ζήσουν και πάλι ένα κραχ όπως το 2008


Η General Electric φαίνεται να είναι στα πρόθυρα της "κατάρρευσης"
Μπορεί τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης να έχουν επικεντρωθεί στις αναταράξεις των αγορών στη χώρα, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά και για την πραγματική οικονομία.
Οι πωλήσεις ακινήτων είναι πολύ χαμηλότερες, όπως και εκείνες των αυτοκινήτων, ενώ ο ρυθμός επιδείνωσης των λιανικών πωλήσεων κλιμακώνεται.
Η μεσαία τάξη συνεχίζει να συρρικνώνεται και η οικονομική αισιοδοξία εξαντλείται ταχέως.
Πολλοί αναλυτές κάνουν αντιπαραβολές με το 2008, καθώς από τότε αυτά τα σημάδια δεν είχαν εμφανιστεί.
Μάλιστα, οι περισσότεροι συγκεντρώνουν τα παραπάνω σημάδια σε 11 ενδείξεις ότι η οικονομία των ΗΠΑ αρχίζει να επιβραδύνει δραματικά.
1. Όταν η οικονομική δραστηριότητα αυξάνεται, η ζήτηση για πετρέλαιο αυξάνεται και οι τιμές του πετρελαίου τείνουν να ανεβαίνουν.
Αλλά όταν επιβραδύνεται η οικονομική δραστηριότητα, η ζήτηση πετρελαίου μειώνεται και οι τιμές του πετρελαίου τείνουν να μειώνονται.
Αυτός είναι ο λόγος που η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται στα 55 δολάρια.
2. Μια νέα δημοσκόπηση έδειξε ότι μόνο το 13% των Αμερικανών σκοπεύει να αγοράσει σπίτι το επόμενο έτος.
Ο αριθμός αυτός μειώθηκε για τρία τρίμηνα στη σειρά και τώρα μειώνεται σχεδόν κατά το ήμισυ κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες.
3. Καθώς η αγορά στεγνώνει, η συσσώρευση των απούλητων κατοικιών αυξάνεται.
4. Η Καλιφόρνια είχε κάποτε την πιο καλή αγορά κατοικίας σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά τώρα οι τιμές κατοικιών στην πολιτεία πέφτουν, όπως και το 2008.
5. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Bank of America, οι παγκόσμιοι διαχειριστές κεφαλαίων είναι οι πιο bearish σε σχέση με την οικονομική κρίση του 2008.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 44% των διαχειριστών αμοιβαίων κεφαλαίων αναμένουν ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί το επόμενο έτος, ενώ το 54% προβλέπει την επιβράδυνση της κινεζικής ανάπτυξης το επόμενο έτος.
6. Το λιανικό εμπόριο ζει τις δικές του μέρες Αποκάλυψης, ενώ σύμφωνα Bloomberg, τα πράγματα πάνε τόσο άσχημα για ορισμένους φορείς του λιανεμπορίου που αυτοί «παραδίδουν τα κλειδιά τους στους δανειστές ακόμη και πριν ολοκληρωθούν οι μισθώσεις».
Τα πράγματα χειροτερεύουν και για εμπορικά κέντρα σε ολόκληρη την Αμερική.
7. Παρά την έκρηξη ενός σημαντικού εμπορικού πολέμου, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με τον υπόλοιπο κόσμο είναι σε ρυθμό να κάνει ένα νέο ιστορικό ρεκόρ το 2018.
8. Μια νέα μελέτη ανακάλυψε ότι το 62% όλων των θέσεων εργασίας των ΗΠΑ δεν πληρώνουν σήμερα αρκετά ώστε να υποστηρίξουν έναν αξιοπρεπή τρόπο ζωής στη μεσαία τάξη.
9. Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν σχεδόν καθόλου κάποιο οικονομικό μαξιλάρι.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, το 58% όλων των Αμερικανών έχει λιγότερα από 1.000 δολάρια ως αποταμίευση.
10. Περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των παιδιών των ΗΠΑ ζουν σε νοικοκυριά που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
11. Καθώς η οικονομία επιβραδύνεται, ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών εξαναγκάζεται να ζει στους δρόμους.
Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Αμερικανοί είναι σήμερα άστεγοι και ο αριθμός αυτός αυξάνεται κάθε μέρα.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζουν να αναδύονται πιο ανησυχητικές ειδήσεις από τη Wall Street σε καθημερινή βάση.
Μία από τις μεγάλες ιστορίες αυτής της εβδομάδας ήταν το γεγονός ότι η General Electric φαίνεται να είναι στα πρόθυρα της "κατάρρευσης".
Έχει αποκλειστεί πλήρως από την αγορά τίτλων, εξαιτίας του χρέους της.

www.bankingnews.gr

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: