Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Στη Δικαιοσύνη το σκάνδαλο ΔΕΠΑ μετά την αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου

«ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ»
Στη Δικαιοσύνη το σκάνδαλο ΔΕΠΑ μετά την αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου
ΝΔ: Κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες είναι οι ηθικοί αυτουργοί του σκανδάλου ΔΕΠΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι στιγμής κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτε, καλούνται να πάρουν άμεσα θέση γύρω από αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση

Εντονη ήταν η αντίδραση της Ν.Δ. κατά της κυβέρνησης με αφορμή τα επίσημα πρακτικά των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου, που αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος.

Αυτά πιστοποιούν ότι από τον Δεκέμβριο του 2015 έως και τον Απρίλιο του 2017 οι αρμόδιοι υπουργοί είχαν πλήρη και τακτική ενημέρωση για τη διόγκωση των χρεών της ELFE του Ομίλου Λαυρεντιάδη, αλλά δεν έπραξαν τίποτα για τη διασφάλιση των συμφερόντων της ΔΕΠΑ. Από την άλλη η πλήρης αφωνία του Μαξίμου αναδεικνύει και τον πανικό της κυβέρνησης μπροστά στις αποκαλύψεις.
Διαβάστε ακόμη: Αποκλειστικό: Τα πρακτικά της ΔΕΠΑ που «καίνε» υπουργούς

«Κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες είναι ηθικοί αυτουργοί στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ με τους Δραγασάκη, Φλαμπουράρη, Σκουρλέτη, Σταθάκη, Τζάκρη και Πιτσιόρλα να κατονομάζονται δημόσια από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας», ανακοίνωσε η Ν.Δ. καλώντας τον πρωθυπουργό αλλά και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν άμεσα εξηγήσεις για την υπόθεση «που έχει ζημιώσει με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τη ΔΕΠΑ και τελικά τους Ελληνες φορολογούμενους».

«Μετά και τη δημοσίευση των πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΠΑ σε κυριακάτικες εφημερίδες καθίσταται πλέον σε όλους ξεκάθαρο ότι ηθικοί αυτουργοί αυτού του πολύ σοβαρού σκανδάλου για το οποίο έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις είναι κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες.



Συγκεκριμένα, οι κ. Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Σκουρλέτης, Σταθάκης, Τζάκρη και Πιτσιόρλας κατονομάζονται δημόσια από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Θεόδωρο Κιτσάκο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.



Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι στιγμής κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτε, καλούνται να πάρουν άμεσα θέση γύρω από αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση που έχει ζημιώσει με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τη ΔΕΠΑ και τελικά τους Ελληνες φορολογούμενους»μ ανέφερε η Ν.Δ. και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας, που έκανε πως δεν άκουσε όσα του είπε πριν από λίγες ημέρες από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει να δώσει σαφείς εξηγήσεις για τους χειρισμούς του κ. Κιτσάκου και των υπουργών του.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: