Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Η βαθειά σήψη της Ελλάδας

Η βαθειά σήψη της Ελλάδας.
Χατζηαναγνωστου Γιώργος.
Aυτό που δεν είναι κατανοητό είναι το γεγονός ότι η στοχευμένη αποβιομηχανοποίηση της χώρας που οδηγέι σε παρακμή των χώρα είναι εδώ .
Ακόμα και οι παλιές επιχειρήσεις που έζησαν εποχές ακμής με κέρδη μονοπωλιακά δεν αντέχουν να παραμείνουν στην στοχευμένα επιλεγμένη χώρα του γκαρσονιού.
Και πράγματι η διαπλοκή και η διαφθορά όλα τα χρόνια της ανάπτυξης καλά κρατούσε ,δίνοντας κέρδη που μεταπήδησαν σε εξωχωριες και σπίτια που έμειναν καθαρά χωρίς υποχρεώσεις στα παιδιά τους και την νέα γενιά επιχειρηματιών.
Όμως κάθε παραγωγική επιχείρηση χρειάζεται πέραν του υγιούς επιχειρηματικού περιβαλοντος και επανεπενδυσεις.
Ας αφήσουμε την μη ύπαρξη τραπεζικού συστήματος, την αισχρή φορολόγηση, τους έμμεσους φόρους απ έξω.

Η νέα γενεά επιχειρηματιών που πάτησε πάνω στην διαπλοκή των παπούδων (αρπαχτή) τώρα αδυνατεί ελεώ ενοποίησης της αγοράς να ανταπεξελθη στην επανεπένδυση αλλά και στην επαναλειτουργία.

Οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν αλλάξει και η νέα γενιά δεν έχει οικονομική ανάγκη να επανεπενδύσει σε ασταθές πολιτικά περιβάλλον αλλά και γιατί να το κάνει όταν νόμιμα τα χρήματα της αρπαχτής των γονιών τους είναι σε καθαρά Αφμ σε ξένες επιχειρήσεις και έχουν λύσει το βιοποριστικό τους.

Και ενω συμβαινουν όλα αυτα πολλές φόρες παρατηρώντας την επισκεψιμότητα άρθρων διαπλοκής και σκανδάλων σκανδαλίζεσαι με την υπερβολική απήχηση που έχει σε ένα κοινό φιλήδονο για διαπλοκή και διαφθορά.
Ο λόγος αυτών των αναρτήσεων δεν έχει να κάνει μόνο με πολιτκή σκοπιμότητα ή έκθεση ενός φυσικού προσώπου όπως αρκετόι αντιλαμβάνονται.

Είναι ιστορική παρακαταθήκη επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και δείχνει το ότι οι αρπαχτές των παλαιών ταλανίζουν τους νεώτερους και αυτό δεν είναι υγιές σαν κοινωνία ,σαν επιχειρηματικότητα .

Η ανάγκη επαναδι'αρθωσης της οικονομίας με έμφαση στην βιομηχανία και την ενδογενή παραγωγική ανασυγκρότηση είναι απαραίτητη.

Η καθολική άρνηση της Ε. Ε. για παραγωγική ανασυγκρότηση της χωράς είναι γνωστή συν του ότι δεν έχουν σαφή πλαίσιο ανάπτυξης blue print για την βιομηχανική παράγωγη στην Ε. Ε.

Αυτό που έχει επίσης ενδιαφέρον είναι ότι οι νέοι επιχειρηματίες ή αυτοί που συνεχίζουν αρκετές φόρες επικαλούνται την ανομία των μικρών όταν οι ίδιοι μεσώ "επενδυτικών" προσπαθειών ή αγορών ακινητων πλουτου ή ποιοτητας ζωης  με επιχειρησιακα εξοδα χτίζουν την ποιότητα ζωής τους και για τα παρακάτω "γαία πυρι μοιχθητω".

Είναι σαφώς εκτός πεδίου οπτικής απεικονησης των νέων επιχειρηματιών σαν συνεχεία της διαπλοκής το ότι θα πληρώνουν οι επόμενες γενεές τις αρπαχτές τους.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η άρνηση της αριστεράς του χαβιαριού (όπου τα μεσαία καθοδηγούμενα στελέχη τους έχουν πλήρη άγνοια επιχιερηματικότητας) η άρνηση στην αριστεία..ή αρνηση στην αξιολόγηση.
Σήμερα όλη η Ελλάδα πληρώνει με αυτοκτονίες ηθική και ψυχολογική κατάπτωση των ανθρώπων της την πλήρη ανικανότητα των πολίτικων φορέων οικογενιοκρατίας αλλά και κομματοκρατίας των αυλικών.

Η αλλαγή δεν έχει να κάνει με τα εν πολλοίς πολυλεχθέντα όμορφα γενικόλογα
λόγρίδια των αστέρων της πολιτικής που φευ είναι απαράδεκτοι αλλά με την
κατανόηση από μεριά των πολιτών ότι παίρνουν ότι αξίζουν.

Και η διαμόρφωση της παιδείας για πολιτισμό επιχειρηματικότητας γίνεται μέσα από τα σχολειά και την πρακτική εφαρμογή. Για αυτό βλέπετε και την ανομία αλλά και την κακή πρακτική κατάρτιση των με μεταπτυχιακό σπουδαστών του clopy paste.

Και η σύνδεση των πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις δεν υπάρχει και είναι λογικό όταν δεν υπάρχει βιομηχανία στην χωρά αδιαφορώντας για τις πρακτικές των πανεπιστημιακών ελίτ που νέμονται τα πανεπιστήμια και τους φοιτητές.

Εντέλει παραμένοντας σε ένα σύμφωνο συνεργασίας σε κλειστό νόμισμα ακόμα και χωρίς καμμια παραγωγή παράγουμε χρέη προς τους Γερμανούς που τα διαχειρίζονται σαν τίτλους γης η άυλους τίτλους οικονομίας σε παρακμή.

Ακόμα και όταν θα έχει παραχωρηθεί η τελευταία σπιθαμή γης της Ελλάδας στους κατακτητές θα υπάρχει ακόμα ένας τίτλος να εκχωρηθεί. 

Ο τίτλος της ανθρωπινής ζωής σαν σάρκα ίσως σε κάποιο πορνείο της βαθειάς Ανατολής ή ακόμα και σσαν ζωτικό όργανο στου έχοντες που συμετέχουν "αλληλέγγυα" σε δωρεές ανθρωπίνων οργάνων και τα κυκλώματα τους με συγκάλυψη φιλανθρωπικής και αλληλέγγυας ΜΚΟ.
Υπαρχουν βέβαια και οι επιλογή του θανάτου απο βαθειά σήψη στον καναπέ.

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: