Κυριακή 12 Μαΐου 2019

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Χατζηαναγνωστου Γιωργος

Στην φαρέτρα των κυβερνήσεων είναι τα ΜΜΕ. "Έκπληκτα" Βλέπουν τον πόλεμο τον οικονομικό με αυξήσεις δασμών των ΗΠΑ σαν ποινή στην Κίνα. "Έκπληκτα" βλέπουν την Μ, Βρεττανια να μην μπορεί να αποχωρήσει με συμφωνία από την Ε. Ε. νομικά και προβλέπουν επιστροφή.
Φευ

Ο εμπορικός ανταγωνισμός ΗΠΑ Κίνας γίνεται επί ίσοις όροις τικ του τακ και προσυμφωνημένα για να απομονώσουν τους αντιπάλους από τις αναγκαστικές αυξήσεις τιμών η στην καλύτερη περίπτωση μεισωση ποιότητας η όγκου αγαθών.

Ούτε την σόγια που εισάγουν κατά κόρο από την ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν να αγοράζουν, ούτε ομόλογα θα πουλήσουν ούτε υποτίμηση θα κάνουν..

Πρακτικά ο επόμενος στόχος είναι η Ε. Ε. η αυτοκινητοβιομηχανία και το τραπεζικό σύστημα της.

Η Μ. Βρετανία θα συνεχίζει το διπλό παιχνίδι των αυτοκινητοβιομηχανιών στηρίζοντας τις ΗΠΑ ενώ απέχει οικονομικά από την Ε. Ε.

Η δε διαφαινόμενη αύξηση τιμών πετρελαικων προιοντων αναγκαστικά θα είναι τόσο όσο να επιτρέπει να μην έχει έσοδα η Ρωσία αλλά και να μπορέσει να πουληθη το σχιστολιθικό προιον των ΗΠΑ επιβραδύνοντας το Ιράν Βενεζουέλα κλπ σε εξαγωγές άλλωστε για αυτό και τα μετρά. και η ενδεχόμενη επίθεση κατά του Ιράν.



Στο Αιγαίο σε καμμια περίπτωσή δεν θα αφήσουν την Τουρκιά να καταρευση οικονομικά όμως θα πιεστή τόσο πολύ τόσο ώστε να έχει χαμηλές απαιτήσεις στην υπό ερευνά ακόμα στην εξόρυξη υδρογοναννθρακων στην Α. Μεσόγειο

. Οι απαιτήσεις του Ερντογαν είναι πολαπλασιες των αδύναμων Ελληνοκυπρίων και αυτό προκαλεί οικονομική ασφυξία αλλά και ασφυξία κύρους κυρίως των μεγάλων δυνάμεων.

Η ένταση θα συνεχίζεται στο Αιγαίο μέχρις ότου αλλάξει πολίτικη η Τουρκιά με οποίο τρόπο.

Τα F35 kai οι s400 είναι εργαλεία πολίτικης πίεσης όμως το σοβαρότατο είναι η αύξηση κυριαρχίας του Ερντογαν
που δεν είναι διαχειρίσιμος σαν ηγέτης ούτε από τους Ρωσσους ούτε από τους Αμερικάνους.

Το τοπίο θα καθαρίσει περισοτερο με την είσοδο των Σύριων στο Ιντλιπ και την απομόνωση απο τα εσωτερικά της βαθειας Μ. Ανατολής των Τούρκων με ζώνη Κουρδικής κυριαρχίας επίσημης..

Ο δρόμος του μεταξιού έχει ανοίξει την κερκοπορτα άλωσης της Ε. Ε. ΤΩΝ 750ΕΚ κάτοικων με εμπορικό ζωφο την ώρα που η δημοσιονομική λιτότητα η επιβαλομενη από την Γερμανία διαλύει την συνοχή των κρατών φτωχοποιωντας τους πολίτες με δόλο.

Λαοπλάνοι ηγέτες εμφανίζονται εν όψει εκλογών στην ΕΕ άλλοι με πρόσχημα ανατροπής άλλοι με πρόσχημα τα κράτη των εθνών σε ένα σύστημα οικονομικό που ελέγχεται απολυτά από Αμερικάνικους Ελεγκτικούς οίκους αξιολόγησης.

Η ιστορία δείχνει ότι οι μεταβολές ζωνών επιρροης μέχρι τον 19 αιωνα γίνονταν με στρατιωτική επιβολή ισχύος.
Η άυλη οικονομική ανάπτυξη επέβαλε την άυλη οικονομική ισχύ που επιβαλεται-επιβεβαιωνεται πάλι δια μέσου της στρατιωτικής ισχύος.

Για αυτό και οι πολεμικές βιομηχανίες μεγαλώνουν και μεγαλώνουν και μεγαλώνουν κάτι που σωστά ο Ερντογαν επένδυσε αντίθετα με τους Έλληνες πολίτικους χωρίς πατρίδα

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: