Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

THE HANDMAIDS TALE

H δυστοπική σειρά « The Handmaid’s Tale » μεταφορά της νουβέλας της Μάργκαρετ Άτγουντ είχε προβλέψει μια κοινωνία με μάσκες σ΄ένα ολοκληρωτικό θεοκρατικό καθεστώς…που τελικά επιβλήθηκαν από μια αθεϊστική Υγειονομικοκρατία.

από stilprof

Καθώς η πανδημία του Covid-19 κατακτά τον κόσμο, οι δημιουργοί δυστοπίας όπως της La Servante écarlate -« The Handmaid’s Tale » -Η ιστορία της πορφυρής δούλης- ή Westworld επαναξιολογούν τον αντίκτυπο αυτών των σειρών που μοιάζουν να πήραν ''προφητικούς'' τόνους..

“Δημιούργησαν εφιαλτικούς κόσμους για την τηλεόραση. Τώρα αυτός ο εφιάλτης έγινε η πραγματικότητά τους ”,τίτλος των The New York Times.Πόλεις ολόκληρες σε καραντίνα, έρημες λεωφόροι, μασκαρεμένα πρόσωπα, και αυξανόμενη απειλή ενός άγνωστου ιού…

Αυτά τα τελευταία χρόνια τα καταστροφικά σενάρια πολλαπλασιάστηκαν. Έτσι το New York Times, μας μεταφέρει ότι η σειρά La Servante écarlate, τηλεοπτική μεταφορά του δυστοπικού μυθιστορήματος της Margaret Atwood, μας διηγείται μια Αμερική τρομακτική, ερειπωμένη από μια περιβαντολογική και υγειονομική κρίση όπου οι τελευταίες γόνιμες γυναίκες έγιναν ιδιοκτησία ενός ολοκληρωτικού θεοκρατικού Κράτους. Σήμερα οι πολίτες στερούμενοι των στοιχειωδών ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων τους μετατρέπονται σε ιδιοκτησία ενός ολοκληρωτικού υγειονομικού (σέκτας) Κράτους.


Οι γυναίκες στη σειρά « The Handmaid’s Tale » (« La servante écarlate ») αν και δεν φέρουν τη μάσκα για προστασία από κάποιον ιό αλλά για λόγους φίμωσης είναι εντυπωσιακή η ομοιότητα του μέτρου με την επιστημονική φαντασία που επιβλήθηκε ως σημερινή πραγματικότητα.

Το Handmaid's Tale είναι μια τηλεοπτική σειρά αμερικανικής δυστοπικής τραγωδίας που δημιουργήθηκε από τον Bruce Miller, με βάση το μυθιστόρημα του 1985 Καναδέζας συγγραφέα Margaret Atwood. Η σειρά παραγγέλθηκε από την streaming υπηρεσία Hulu ως σειρά 10 επεισοδίων, για την οποία η παραγωγή ξεκίνησε στα τέλη του 2016. Το φιλμ παρουσιάζει μια δυστοπία μετά από έναν Δεύτερο Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο όπου μια ολοκληρωτική κοινωνία υποβάλλει γόνιμες γυναίκες, που ονομάζονται " Υπηρέτριες ", σε τεκνοποιία.

Σε έναν κόσμο όπου τα ποσοστά γονιμότητας έχουν καταρρεύσει ως αποτέλεσμα των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών και της περιβαλλοντικής ρύπανσης, η ολοκληρωτική, η θεοκρατική κυβέρνηση της Gilead καθιερώνει κανόνες στις πρώην Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Η κοινωνία οργανώνεται από ηγέτες πεινασμένους για εξουσία μαζί με ένα νέο, στρατιωτικοποιημένο, ιεραρχικό καθεστώς φανατισμού και νεοσύστατες κοινωνικές τάξεις,όπου οι γυναίκες υποτάσσονται βάναυσα.Σύμφωνα με το νόμο, οι γυναίκες στη Γαλαάδ αναγκάζονται να εργαστούν σε πολύ περιορισμένους ρόλους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ως γυναίκες (''επάγγελμα'' μητέρα) σκλάβες αναπαραγωγής, και δεν τους επιτρέπεται να κατέχουν περιουσία, να χειρίζονται χρήματα ή να διαβάζουν.

Οι μάσκες τελικά επιβλήθηκαν από ένα αθεϊστικό υγειονομικό καθεστώς από μια Υγειονομικοκρατία. Αμφιβάλει κανείς ότι είναι έτσι;

Απαγόρευση εισόδου στις εκκλησίες, απαγόρευση εορτασμών Πάσχα (επιτάφιος,Ανάσταση), Ευαγγελισμού, Χαιρετισμών, Δεκαπενταύγουστου, Παμμεγίστων Ταξιαρχών (9/11/20) και οσονούπω των Χριστουγέννων απαγόρευση λιτανειών σε εορτές Αγίων, πολιούχων κλπ π.χ Αγ Δημητρίου διακωμώδηση διαπόμπευση εξύβριση των θείων θεομπαιγμός με υποχρεωτική μασκοφορία κατά την διάρκεια ιερουργίας λειτουργίας μυστηρίων βάναυση αλλοίωση της εκκλησιολογίας. Απαγόρευση κωδονοκρουσίας για μήνες ολόκληρους. Απαγόρευση πιστών να μετέχουν στα μυστήρια.. Αυτά δεν καταλύονται ούτε κατά τη διάρκεια του τέλους του Κόσμου.. Ύβρις -Νέμεσις....

Παμμεγίστων Ταξιαρχών 8/11/20

dimpenews.com

 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: