Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία έως το τέλος της 11ης Αυγούστου 2022

η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία
έως το τέλος της 11ης Αυγούστου 2022

▪️Αποτέλεσμα του βομβαρδισμού της συνοικίας Glushkovsky της περιοχής Kursk, τραυματίστηκαν τρεις Ρώσοι στρατιωτικοί. Σπίτια στο Tetkino και στο Popovo-Lezhachi υπέστησαν ζημιές.

▪️Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έπληξαν τις εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο χωριό Logi, στην περιοχή Chernihiv, καθώς και σε Vorozhba, Mezenovka, Grabovsky και Slavgorod στην περιοχή Sumy.

▪️Τις νυχτερινές ώρες, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις με ρουκέτες στις θέσεις των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή Κιέβσκι του Χάρκοβο. Η αεροπορία του ρωσικού στρατού εργάστηκε σε στόχους στην περιοχή Stary Saltov και Rtishchevka.

▪️Στην κατεύθυνση του Σλαβιάνσκ, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν πλήγματα στα αντικείμενα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Kramatorsk και στην Konstantinovka.

▪️ Σφοδρές συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στην κατεύθυνση Bakhmut (Artemovsk):
➖ Γίνονται μάχες στα ανατολικά προάστια του Soledar και του Bakhmut, καθώς και στο χωριό Kodema κοντά στον TPP Uglegorsk.
➖ Οι συμμαχικές δυνάμεις συνεχίζουν να σπρώχνουν τον εχθρό από το Zaitsevo βόρεια της Gorlovka.

▪️Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, διεξάγονται μάχες κοντά στις οχυρωμένες περιοχές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα περίχωρα της πρωτεύουσας της ΛΔΔ:
➖ Στο βορειοδυτικό τμήμα του χωριού Πέσκι, οι συγκρούσεις συνεχίζονται, ουκρανικοί σχηματισμοί τραβούν εφεδρείες στο χωριό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πυροβολούν τις οχυρωμένες θέσεις του εχθρού από βαριά συστήματα φλογοβόλων TOS-1A.
➖ Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν για άλλη μια φορά τις πόλεις του οικισμού του Ντόνετσκ: αρκετοί κάτοικοι, μεταξύ των οποίων και έφηβοι, τραυματίστηκαν. Επιπλέον, το Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της ΛΔΔ εξάλειψε τις συνέπειες της χθεσινής απεργίας του ουκρανικού στρατού στην αποθήκευση αμμωνίας στο ζυθοποιείο του Ντόνετσκ.
➖Υπό τον Ugledar, μια διμοιρία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, υποστηριζόμενη από δύο οχήματα μάχης πεζικού, επιχείρησε να επιτεθεί στις θέσεις του NM του DPR στο Nikolskoye. Απέτυχε: οι επιτιθέμενοι έχασαν όλο τον εξοπλισμό τους και υποχώρησαν στις αρχικές τους θέσεις με απώλειες.

▪️Ουκρανικοί σχηματισμοί πυροβόλησαν ξανά στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο κτίριο του πυροσβεστικού σταθμού. Αρκετοί πύραυλοι πέταξαν στην περιοχή όπου είναι αποθηκευμένες δεξαμενές αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου.

▪️Στην περιοχή του Ντνιπροπετρόβσκ, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προκάλεσαν ζημιές από πυρά σε αντικείμενα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη Νικόπολη, στο Σινελνίκοβο και στην περιοχή Ντνιπρόφσκι.

▪️Στην κατεύθυνση Krivoy Rog, το ρωσικό πυροβολικό χτύπησε τις εχθρικές θέσεις στο Zelenodolsk, Osokorovka και Knyazevka.

 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: