Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Tyubitak

Το Τουρκικό Κρατικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Στρατιωτικής Βιομηχανίας «Tyubitak» ξεκίνησε σε μαζική παραγωγή τα πιο πρόσφατα μικροσκοπικά πυρομαχικά σχεδιασμένα για το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα κρούσης Bayraktar-TB2 της εταιρείας Baykar Makina. Αυτό ανέφερε η Daily Saba στην ιστοσελίδα της.


Σύμφωνα με αυτήν, πρόκειται για έναν κατευθυνόμενο με λέιζερ πύραυλο Bozok που αναπτύχθηκε από την Tyubitak. Μέχρι σήμερα, τα πυρομαχικά έχουν ήδη περάσει πολλές επιτυχείς δοκιμές βολής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δοκιμές είχαν ως στόχο τον έλεγχο της συμβατότητας του πυραύλου με το UAV Bayraktar-TB2. Σημειώνεται ότι η εμβέλεια του Bozok έχει αυξηθεί από τα αρχικά 9 στα 15 km. Αυτή τη στιγμή, οι προγραμματιστές δημιουργούν μια πιο αποτελεσματική κεφαλή των πυρομαχικών και συνεχίζουν να αυξάνουν την εμβέλειά τους. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Tyubitak, τώρα αυτή η εργασία βρίσκεται στο στάδιο της δοκιμαστικής πυροδότησης. Σε σύγκριση με τον τυπικό πύραυλο MAM-L που χρησιμοποιείται από τα περισσότερα τουρκικά UAV κρούσης, το Bozok έχει πιο συμπαγείς διαστάσεις και μικρότερο βάρος. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του ινστιτούτου, ο πύραυλος Bozok είναι πιο ακριβής λόγω των αισθητήρων χωρίς επαφή, της ημι-ενεργητικής κεφαλής λέιζερ και του βελτιωμένου συστήματος σκόπευσης.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα Defense News, η Τουρκία έχει ήδη παραδώσει 96 συσκευές Bayraktar-TB2 σε ξένους πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, της πρώτης ευρωπαϊκής χώρας που αγόρασε αυτά τα UAV. Σύμφωνα με εκπροσώπους της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, στο μέλλον, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ουγγαρία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Σαουδική Αραβία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Σερβία, η Σλοβακία, η Ουρουγουάη και η Αλβανία ενδέχεται επίσης να γίνουν διεθνείς χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar.
 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: