Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Επαγγελματίες πολεμιστές ζητούνται ...

Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Ο πόλεμος είναι γεμάτος ζωή ,θάνατο,  απώλειες χεριών  ,απώλειες ποδιών, αιμορραγίες κούραση σωματική κ πνευματική, εξουθένωση ηθική.
Την ώρα που ο θάνατος σου η ζωή μου σαν δόγμα κυριαρχεί ,την ώρα που τα παγωμένα μάτια ενός νεκρού είναι ανοικτά δίπλα σου  ,την ώρα που το αίμα χτυπάει στα μηνίγγια δεν υπάρχουν περιθώρια ηθικής και κριτικής ανάλυσης.


Την ίδα στιγμή που οι οβίδες και οι σφαίρες κομματιάζουν κορμιά και διαλύουν με έκρηξη εγκεφάλους χιλιάδες άεργοι της πολιτικής, γευματίζουν φασιανό και ελάφι μενταγιόν με σως δαμάσκηνο.σε κάποια βίλλα σε κάποια δεξίωση..   
Οι γόνοι απο ευκατάστατες οικογένειες με διάφορα κόλπα παραθερίζουν σε ζεστά νερά η στην καλύτερη περίπτωση 'επανασταστούν'' σε φτωχά διαμερίσματα στην οδό Μιραμπώ όπως δήλωνε η μητέρα του σημερινού Έλληνα πρωθυπουργού χαμογελαστά σε ένα πολύ όμορφο καναπέ..
Η αθλιότητα και η αναστιοιχία τρόπου ζωής και πειθαναγκασμού μεταξύ οικονομικών στρωμάτων είναι γνωστή σε όλους δημιουργώντας περαιτέρω ρήξη μεταξύ των κοινωνικών ομάδων με αγεφύρωτο χάσμα.
Οι δυτικοί αστοί είναι αδύνατον να συλλάβουν και να κατανοήσουν την ανάγκη επιβίωσης νομάδων της ζωής ή ακόμα πιο απλά ανθρώπων που στην ζωή τους δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν με βασιλικό γαλάζιο αίμα.
Οι συρράξεις που καθημερινά βλέπουμε και ακούμε μέσα στην θαλπωρή του σπιτιού σε μια 65ιντσών τηλεόραση με πατατάκια σε ένα καναπέ με μαθηματική ακρίβεια κάνει τον κύκλο της ζωής και έρχεται καταπάνω μας να μας πλακώσει μαζί με την τηλέοραση .

Ο σημερινός οικονομικός γεωπολιτικός πόλεμος οτην Ουκρανία δίνει μαθήματα σε 'άπειρα πεδία με κυρίαρχο την τμηματική βήμα βήμα αποσάρθρωση ενός συστήματος δομών εξουσίας με διαφθορά ,απώλεια εδαφών, οικονομική καταστροφή ενός κράτους και πως αποδομείται αυτό.

Η αδυναμία όμως αναπλήρωσης ανθρώπινων ζωών με έμψυχο υλικό σε αυτή τη σύραξη είναι πασιφανής παρά τις όποιες προσπάθειες απόκρυψης δεδομένων από όλες τις πλευρές.

Οι  σημερινές τακτικές πολέμου δείχνουν ολο και πιο πολύ την ραγδαία εξέλιξη σε πολεμικές εμπλοκές εκ του μακρόθεν με μηχανολογικά αερόστατα, ρομποτικά συστήματα κ.α.  

Αυτό καθεαυτό το γεγονός δεν αλλάζει όμως την ρεαλιστική ανάγκη εμπλοκής του ανθρώπινου παράγοντα που θα γίνεται όλο και πιο επαγγελματίας επ αμοιβή ,όλο και πιο δυσεύρετος έχοντας απωλέσει την εθνική και συλλογική και θρησκευτική συνείδηση του μέσω της ομογενοποίησης της ιστορίας ,της διαστρέβλωσης της και εν γένει του πασιφισμού που πλέον δεν υφίσταται σε μια απαξιωμένη Δημοκρατία , σε ένα απαξιωμένο Διεθνές δίκαιο .

Η εποχή των επαγγελματιών πολεμιστών είναι εδώ σε μιά στιγμή που το οικονομικό σύστημα τυπώνει ,τυπώνει ,τυπώνει χωρίς κανένα έλεγχο χρέη και νομίσματα ,προς όφελος των ολίγων εκλεκτών.

Η ανθρώπινή ζωή παγκοσμίως προσμετράτε πλέον μόνο ώς μετρήσιμο αριθμητικό πεδίο που παράγει υπεραξία διαφόρων μορφών. 

Και όλοι εμείς που διαβάζουμε τώρα αυτό το άρθρο την ώρα της επίταξης θα ψάχνουμε μεθοδολογίες για να την αποφύγουμε την στρατολόγηση με πλατυποδία όπως ο "Εθνάρχης " και άλλα.

Η εποχή των τεράτων είναι ήδη εδώ και όπου δεν υπάρχει συλλογική συνείδηση να αντισταθή κανείς λόγω εποχής ψηφιακής σύγκλυσης και ατομικισμού  σε ένα μέλλον προδιαγράφεται αρνητικό δεδομένου ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες γνωρίζουν ότι την ώρα της ανάγκης συσπείρωσης της κοινωνίας θα εισπράξουν την απομόνωση  και τον ατομικισμό που καθημερινά χτίζουν οι ίδιοι στην κοινωνία διαιρώντας την .

Ως εκ τούτου ο επαγγελματίας πολεμιστής θα είναι πλέον  το ζητούμενο απο την εξουσία στελέχωσης ενός αξιόμαχου στρατεύματος που θα διεξάγει ένα πολεμικό ένοπλο αγώνα.      
    
   
 

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: