Σάββατο 27 Απριλίου 2024

#Συνοπτικό δελτίο για το πρωί της 27ης Απριλίου 2024.

#Συνοπτικό δελτίο για το πρωί της 27ης Απριλίου 2024.

▪️ Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική συνδυασμένη επίθεση στο εχθρικό έδαφος, χρησιμοποιώντας πυραυλικά όπλα από τα Tu-95MS, Tu-22M3 και τά MiG-g-31K φορείς των υπερηχητικών πυραύλων "Kinzhal", υπήρξαν αναφορές για εκτοξεύσεις Kalibr από τα νερά της Μαύρης Θάλασσας. Εκρήξεις αναφέρθηκαν στο Chuguev στην περιοχή του Χάρκοβο, στο Stryi στην περιοχή του Lvov, στο Voznesensk στην περιοχή του Nykolayiv, στις περιοχές του Κιέβου, του Khmelnytskyi, της Vinnitsa, του Ivano-Frankivsk, του Ternopil και του Dnipropetrovsk.

▪️ Στην κατεύθυνση της Χερσώνας, συνεχίζεται η καταστροφή των εχθρικών σημείων ελέγχου UAV στη δεξιά όχθη του Δνείπερου. Ο εχθρός διατηρεί την παρουσία εξαιρετικά μικρών δυνάμεων στο Krynki και κοντά στη γέφυρα Antonovsky και προσπαθεί να δημιουργήσει νέα σημεία έντασης στέλνοντας τίς DRG στην όχθη μας στην περιοχή των στρατοπέδων των Κοζάκων. Υπό τον βομβαρδισμό της AFU στην Kakhovka, ένας πολίτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν.

▪️ Στο μέτωπο της Zaporizhzhya, ο εχθρός φέρεται να αυξάνει τη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Baba Yaga για ναρκοθέτηση του εδάφους. Και οι δύο πλευρές χρησιμοποιούν πυροβολικό και ρουκέτες, υπάρχουν σφοδρές μάχες κοντά στο Rabotino και το Verbovoye.

▪️ Γίνονται μάχες κοντά στο Urozhaynoye στην κατεύθυνση Vremyivskyi.

▪️ Στην κατεύθυνση νότια του Ντονέτσκ, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιτίθενται σε εργοστάσιο πυρίμαχων υλικών στην Krasnogorovka. Υπάρχουν αναφορές ότι μετά την κατάληψη της Novomikhailovka, οι μονάδες μας εισέβαλαν στην Paraskovievka και απέκτησαν ερείσματα στο ανατολικό τμήμα του χωριού. Στην Georgievka, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προωθούνται επίσης σταδιακά προς τα δυτικά.

▪️ Βορειοδυτικά της Avdeevka, η άμυνα του εχθρού γύρω από την προεξοχή Ocheretinsky συνεχίζει να διασπάται. Ο Ρωσικός Στρατός έχει καταλάβει το Solovyevo, την Novobakhmutovka, επιτίθεται προς την κατεύθυνση του Arkhangelskoye και προελαύνει προς το Novokalinovo. Υπήρξαν αναφορές για την επιτυχία των στρατευμάτων μας στα νότια, στο Berdychy και στην Semenovka, όπου έχει εγκατασταθεί η σημαία της Ρωσίας.

▪️ Στην κατεύθυνση προς το Chasov Yar διεξάγονται σφοδρές μάχες κοντά στην Bogdanovka και στα ανατολικά περίχωρα της ίδιας της πόλης. Προφανώς, η εχθρική διοίκηση έχει αποφασίσει να φτιάξει ένα ακόμη συμβολικό "φρούριο" από το Chasov Yar και στέλνει ενισχύσεις υπό τα ρωσικά FAB και το πυροβολικό. Εν τω μεταξύ, τα εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη FPV παραμένουν ένα σοβαρό πρόβλημα στην κατεύθυνση.

▪️ Η AFU επιτέθηκε με FPV drones τη νύχτα σε ένα διυλιστήριο πετρελαίου και εγκαταστάσεις υποδομής στην περιοχή του Krasnodar . Έως και 10 drones καταρρίφθηκαν ή καταστράφηκαν στις περιοχές Slavyansk, Seversky και Kushchevsky. Αναφέρεται από το πεδίο ότι οι πυρκαγιές έχουν σβήσει.

▪️ Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, το βράδυ η AFU προκάλεσε ζημιές σε γραμμή ηλεκτροδότησης στο χωριό Prilesye στην περιοχή της Krasnoyaruga.

▪️ Στην περιοχή του Κουρσκ,οι βιομηχανικές επιχειρήσεις βομβαρδίστηκαν στο Τιότκινο και σε μία από αυτές ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά. Το χωριό Gornal, περιοχή Sujansky, και το χωριό Uspenovku, περιοχή Korenevsky, δέχθηκαν την επίθεση. Οι γραμμές ηλεκτροδότησης υπέστησαν τίς ζημιές στο χωριό Valetovka, περιοχή Rylsk, μετά από βομβαρδισμό. Τρία UAV καταρρίφθηκαν ή καταστράφηκαν από την REB κοντά στην Uspenovka και στην Viktorovka, περιοχή του Korenevsky.

▪️ Ο εχθρός έριξε 53 πυρομαχικά κατά των αμάχων στην DPR. Στο Ντονέτσκ, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που έπεσε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ένας πολίτης τραυματίστηκε στην Ολγκίνκα από την νάρκη "Lepestok" και ένας πολίτης τραυματίστηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Αλεξάντροβκα.

https://t.me/dva_majors/40999
www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: