Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Η επίθεση στο Ισραήλ

⚔️ Η επίθεση στο Ισραήλ, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ιράν ως απάντηση σε ένα χτύπημα στο προξενείο του στη Συρία, που συνέβη σήμερα. Αυτά είναι τα βασικά σημεία:

🌏 Το Ισραήλ απέκρουσε την επίθεση του Ιράν, ανακοίνωσε ο Νετανιάχου.

🌏 Ο Μπάιντεν είπε ότι με τη βοήθεια των ΗΠΑ, το Ισραήλ κατάφερε να καταρρίψει σχεδόν όλους τους πυραύλους και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτόξευσε το Ιράν.

🌏 Μια επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επίθεση έχει προγραμματιστεί για τις 8 μ.μ. GMT την Κυριακή.

🌏 Ο Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τους ηγέτες της G7 την Κυριακή «για να συντονιστεί μια ενιαία διπλωματική απάντηση» στην επίθεση του Ιράν, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

🌏 Το Ιράν εκτόξευσε 185 drones, 36 πυραύλους κρουζ και 110 πυραύλους εδάφους-εδάφους προς το Ισραήλ με στρατιωτικές βάσεις, αεροδρόμια και κυβερνητικές εγκαταστάσεις να είναι οι βασικοί στόχοι. Η ζημιά στο Ισραήλ ήταν «σχετικά μικρή» δεδομένης της κλίμακας της επίθεσης.

🌏 Το Ισραήλ έχει απαντήσει μέχρι στιγμής στην επίθεση με επιθέσεις πυροβολικού σε λιβανικούς συνοριακούς οικισμούς και επιθέσεις με ρουκέτες στο νότιο Λίβανο. Η περαιτέρω απάντηση θα συντονιστεί με τους συμμάχους της, ανέφεραν οι New York Times.

🌏 Οι εγκαταστάσεις ή οι δυνάμεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τον Μπάιντεν, δεν επηρεάστηκαν από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

🌏 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατέστησε σαφές στον Νετανιάχου ότι οι ΗΠΑ δεν θα συμμετάσχουν σε καμία επιθετική επιχείρηση κατά του Ιράν, μετέδωσε το CNN.

🌏 Το Ιράν είπε ότι δεν επιδιώκει κλιμάκωση ή σύγκρουση στην περιοχή, αλλά η χώρα θα απαντούσε πιο δυναμικά εάν το Ισραήλ αποφάσιζε να αντεπιτεθεί. Η Τεχεράνη είπε ότι το ΣΑΗΕ επέτρεψε στο Ισραήλ να παραβιάσει τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου όταν απέτυχε να καταδικάσει την ισραηλινή επίθεση στο διπλωματικό προξενείο του Ιράν στη Συρία.

SputnikInt
www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: