Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Η καταστροφή της χώρας απο την οιλ.Μητσοτάκη

Για να μην έχει κανείς αμφιβολία για το πόσο πολύ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ είναι το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη στην πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αρκεί να δούμε πόσα εκατομμύρια στρέμματα έχουν καεί επί των ημερών του, σε σχέση με αντίστοιχες περιόδους προηγούμενων κυβερνήσεων.



Τι βλέπουμε; Την τετραετία 2020-2023, που η ευθύνη ήταν στα χέρια της κυβέρνησης της ΝΔ, αποτεφρώθηκαν συνολικά στην επικράτεια 3,6 εκατομμύρια στρέμματα αγροτοδασικών εκτάσεων. (Εξαιρούμε σκοπίμως το 2019, για να μην αδικήσουμε την κυβέρνηση που είχε μόλις αναλάβει καθήκοντα εκείνο το καλοκαίρι, καθώς η αντιμετώπιση των πυρκαγιών οφειλόταν στην οργάνωση, το σχεδιασμό και τα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης).

Τι άλλο βλέπουμε; Στις προηγούμενες τετραετίες, επί όλων των άλλων κυβερνήσεων που εναλλάχτηκαν στην εξουσία (Τσίπρα, Σαμαρά, Παπαδήμου-Πικραμένου-Παπανδρέου, Καραμανλή), καίγονταν 1-1,3 εκατομμύρια στρέμματα ανά τετραετία. Δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε τον 3πλασιασμό των εκτάσεων που καίγονται. Αυτή είναι η αποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους του. 

Πηγή: Αρχείο Συμβάντων του Πυροσβεστικού Σώματος για τις Δασικές Πυρκαγιές (δημόσια διαθέσιμα στον σύνδεσμο Σύνολα Δεδομένων - Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος (fireservice.gr/el/synola-dedo…) και επεξεργασία και γραφική αναπαράσταση αυτών ανά τετραετία.

#Πυρκαγια #φωτια #ΝΙΚΗ #nikh #Κουρουπάκη

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: