Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ



ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ  ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ
 Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Είναι πρόσφατα τα ευρήματα του Ευρωβαρομέτρου για τον Ευρωσκεπτικισμό στις χώρες της Ε.Ε. όπου αναδεικνύεται εύγλωττα η δυστοκία της Ευρωπαϊκής πολιτικής η οποία έχει στόχο την προσαρμογή των Δημοσιονομικών ελλειμμάτων εις βάρος της κοινωνίας των ανθρώπων .


Με δεδομένη την προεδρεία της Ελλάδας στην Ε.Ε. τον Ιανουάριο του 2014 είναι προφανές και παρά την πρόσφατη εν εξελίξει μομφή κατά της δικομματικής Κυβέρνησης ότι η προσπάθεια των κυβερνόντων θα είναι προωθητικές ενέργειες υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής πολιτικής η οποία υπαγορεύεται και κατευθύνεται από την ΕΚΤ  και τις φίλια προσκείμενες χώρες π.χ.Γερμανία.

Το γεγονός της πλήρους δυσαρμονίας της λαϊκής Θέλησης θα έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με της επιταγές της Τρόικας και του ΔΝΤ οι οποiόι με παντέιους τρόπους θα προσπαθήσουν να στηρίξουν Της επιλογές της κυβέρνησης μετατοπίζοντας το βάρος των Δημοτικών εκλογών στο δίλλημα εντός ή εκτός της Ε.Ε. το οποίο μεταφράζεται σε απλά Ελληνικά στο δίλλημα Εθνικό νόμισμα ή ευρώ .

Οι κατά προσέγγιση εκλογές πρωτίστως των Δημοτικών εκλογών την
25 ΜΑΙΟΥ 2014 οι περιφερειακές & δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα, μαζί με τις Ευρωεκλογές παρά το ότι ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως  το πότε υπολογίζονται μάλλον την περίοδο 22-25 Μαΐου 2014,


Για να απαντήσουμε στο ερώτημα της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών , θα πρέπει πρώτα να δούμε τι προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα, όπως αυτό καθορίζεται από το Πρόγραμμα «Καλλικράτης».

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Όσον αφορά τους Δήμους :

Σύμφωνα λοιπόν με το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει, ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι σύμβουλοι της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας εκλέγονται κάθε πέντε (5) χρόνια με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία.

Η εκλογή στα ανωτέρω αξιώματα γίνεται την ίδια ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων.

Η εγκατάσταση των δημοτικών αρχών γίνεται την 1η Σεπτεμβρίου του έτους διεξαγωγής των εκλογών και η θητεία τους λήγει την 31η Αυγούστου του πέμπτου έτους.

Ειδικά όμως η εγκατάσταση των δημοτικών αρχών που προήλθαν από τις εκλογές της 7/11/2010 έγινε την 1η Ιανουαρίου 2011 και η θητεία τους λήγει την 31η Αυγούστου του έτους 2014.

Όσον αφορά τις Περιφέρειες :

Οι εκλογές γίνονται κάθε πέντε (5) χρόνια, ταυτόχρονα με τις δημοτικές εκλογές, στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και εφόρους αντιπροσώπων, αλλά η ψηφοφορία διενεργείται σε διαφορετικές κάλπες.

Η εγκατάσταση του περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρχών και των μελών του περιφερειακού συμβουλίου γίνεται την 1η Σεπτεμβρίου του έτους διεξαγωγής των εκλογών και η θητεία τους λήγει την 31η Αυγούστου του πέμπτου έτους.

Και στην περίπτωση των αιρετών οργάνων της Περιφέρειας, η θητεία που άρχισε την 1-1-2011, λήγει την 31-8-2014.

Ενώ λοιπόν από το Πρόγραμμα «Καλλικράτης», ορίζεται ότι στο εξής η θητεία των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών είναι πενταετής, ειδικά η  θητεία όσων εγκαταστάθηκαν την 1-1-2011, λήγει την 31/8/2014, δηλαδή θα έχει διάρκεια περίπου τρεισήμισι ετών.

Επομένως, σύμφωνα με όσα προαναφέρθηκαν, οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές εξαρτώνται από την ημερομηνία διεξαγωγής των επόμενων Ευρωεκλογών.

Οι επόμενες ευρωεκλογές θα διεξαχθούν στα κράτη μέλη της ΕΕ την περίοδο 22-25 Μαΐου 2014, αντί για τις 5-8 Ιουνίου που ήταν οι αρχικές ημερομηνίες, όπως αποφάσισε στις 12/3/2013 η Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων των 27.

Το αίτημα για την επίσπευση της διεξαγωγής των ευρωεκλογών είχε υποβάλει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή προετοιμασία της Ευρωβουλής ενόψει της έγκρισης του επόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η απόφαση αυτή θα πρέπει να υιοθετηθεί και τυπικά, με ομοφωνία από το Συμβούλιο, μετά από σχετική διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, η Επιτροπή κάλεσε τα κράτη-μέλη να συμφωνήσουν σε μια κοινή ημερομηνία για τη διεξαγωγή των επόμενων ευρωεκλογών, οι οποίες παραδοσιακά πραγματοποιούνται σε μια περίοδο τεσσάρων ημερών.

Εφόσον λοιπόν η παραπάνω απόφαση επικυρωθεί και τυπικά οι ευρωεκλογές, οι Δημοτικές εκλογές και οι Περιφερειακές εκλογές θα διεξαχθούν στην Ελλάδα την Κυριακή 25/5/2014. Σε διαφορετική περίπτωση θα διεξαχθούν την Κυριακή 8/6/2014.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες που έχουν δει κατ’επανάληψη το φως της δημοσιότητας, υπάρχει από πλευράς ορισμένων Περιφερειαρχών και Δημάρχων «πίεση» προς το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να τροποποιηθεί ο Νόμος 3852/2010 (Πρόγραμμα «Καλλικράτης») και να παραταθεί με Νόμο η θητεία τους, που λήγει στις 31/8/2014. Το βασικό επιχείρημα για το «αίτημα» αυτό είναι ότι η θητεία τους είναι περιορισμένη και ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για την καλύτερη προετοιμασία του νέου ΕΣΠΑ, της περιόδου 2014-2020.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του για το θέμα αυτό και ασφαλώς, εάν υιοθετήσει αυτές τις προτάσεις, θα πρόκειται για μια «τολμηρή» απόφαση.

Άλλωστε οι αντίθετες φωνές που έχουν ήδη διατυπωθεί μιλούν για μάλλον «αντιδημοκρατική μεθόδευση».

ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

 Δύο εβδομάδες νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία θα διεξαχθούν οι επόμενες Ευρωεκλογές. Το Συμβούλιο της ΕΕ, ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα της Ευρωβουλής, αποφάσισε σήμερα ομόφωνα την επίσπευση και έτσι οι κάλπες θα στηθούν μεταξύ 22 και 25 Μαΐου, αντί για την περίοδο 5-8 Ιουνίου, που προβλεπόταν από τον εκλογικό νόμο.

Η απόφαση λήφθηκε για τη διευκόλυνση της Ευρωβουλής, ώστε να έχει το χρόνο να οργανώσει τις εργασίες της καλύτερα για την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Κομισιόν (ακρόαση), το Φθινόπωρο του 2014.

Η Συνθήκη επιτρέπει την αλλαγή της ημερομηνίας των ευρωεκλογών με ομοφωνία των κρατών μελών και αφού προηγουμένως υπάρξουν διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο θεσμικών οργάνων. Η ημερομηνία μπορεί να μετατεθεί μέχρι δύο μήνες πριν και ένα μήνα μετά την περίοδο 5-8 Ιουνίου.

Η περίοδος των ευρωεκλογών, που ορίστηκε με τον εκλογικό νόμο του 1976, είναι το διάστημα 5-8 Ιουνίου, ενώ είναι η τρίτη φορά, που αλλάζει. Οι άλλες δύο ήταν το 1984 και 1989.

Όλο το παραπάνω διαγραφόμενο σκηνικό δημιουργεί προϋποθέσεις  που ευνοούν την πόλωση και συσπείρωση των κεντρικών δυνάμεων διεκδίκησης της εξουσίας σε ένα μικρό χρονικό διάστημα για να μην δημιουργούνται ρωγμές στο σύστημα διακυβέρνησης με επαναλαμβανόμενες εκλογές.

Θεωρητικά και με βάση την προβλεπόμενη δυσαρέσκεια των Ελλήνων πολιτών η μετατόπιση του βάρους των Δημοτικών εκλογών από τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πέσει σε μείζονος πολιτικής αλλά και γεωστρατηγικής σημασίας θέματα που άπτονται στην παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση .

Αναπόφευκτα έτσι θα δημιουργηθεί το ερωτηματικό του Εθνικού νομίσματος ή του Ευρώ .

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ
Με προτεραία εκλογική διαδικασία όμως των Δημοτικών εκλογών πριν τις Ευρωεκλογές και με γνώμονα την σοβαρότατη και κυρίαρχη τάση για απεγκλωβισμό των πολιτών από της υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις υπάρχει εν τη γενέσει του ένα ρεύμα προς υποστήριξη ανεξάρτητων πολιτικών δυνάμεων στους κατά τόπους Δήμους όπως καταγράφει η δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» και σύμφωνα με αυτή, ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα (Μάιος 2014), οι ερωτώμενοι πολίτες δηλώνουν στην πλειονότητα τους ότι δεν συγκινούνται από το δίλημμα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο», ότι επιθυμούν τοπικούς άρχοντες, νέους, που να δίνουν πρακτικές λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα και ότι σε δεύτερο γύρο θα στήριζαν έναν υποψήφιο της κεντροαριστεράς.

Προτάσσουν, δε, στο «top 20» των καλύτερων δημάρχων ανά τη χώρα, τον δήμαρχο Νίκαιας & Αγ. Ι. Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδη και τον δήμαρχο Π. Φαλήρου, Δ. Χατζηδάκη. Όσο για τους δημοφιλέστερους περιφερειάρχες, αυτοί είναι με σειρά προτίμησης των ερωτηθέντων, ο Στ. Αρναουτάκης (Κρήτης), ο Κ. Αγοραστός (Θεσσαλίας), ο Αλ. Καχριμάνης (Ηπείρου), ο Ι. Σγουρός (Αττικής) και ο Ι. Μαχαιρίδης (Ν. Αιγαίου).

Ειδικότερα, στη βασική ερώτηση για το αν ένας επόμενος δήμαρχος θα κρινόταν σκόπιμο να έχει τη στήριξη κάποιου κόμματος, 67,4% ζητούν να μην έχει σχέση με την πολιτική και τα κόμματα.

Για τα χαρακτηριστικά, που θα έπρεπε να έχει, 28,3% απαντούν ότι θα πρέπει να είναι αμέτοχος έως τώρα στα δημοτικά δρώμενα και 44,9% να διαθέτει εμπειρία από διοικητικά του δήμου. Σε ότι αφορά την ηλικία του, 44% απαντούν να είναι 40 και άνω.

Για περίπου 24,9% των ερωτηθέντων, καλό θα ήταν ο επόμενος δήμαρχος να προέρχεται από τον χώρο της κεντροαριστεράς, σε αντίθεση με ποσοστό 18,3%, που θα προτιμούσαν κεντροδεξιό.

Στην περίπτωση που θα έπρεπε σε δεύτερο γύρο να επιλέξουν μεταξύ ενός υποψηφίου κεντροαριστερού και ενός άλλου κεντροδεξιού, 44,9% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων απαντούν ότι θα επέλεγαν εκείνος που προέρχεται από την κεντροαριστερά, σε αντίθεση με 31% που θα ψήφιζαν τον ανθυποψήφιό του.

Τέλος, για την ψήφο 42 και πλέον στους 100 (42,5%) ψηφοφόρων των δημοτικών εκλογών, είναι αδιάφορο το δίλημμα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο».

Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι το υπάρχον πελατειακό πολιτικό σύστημα εξουσίας ,θα επιδιώξει να διασπάσει αυτόν τον πυρήνα έκφρασης των πολιτών .

Αυτό που ήδη διαφαίνεται είναι η «κάθοδος» εκατοντάδων «ανεξαρτήτων» Δημοτικών παρατάξεων οι οποίες καίτοι στο παρελθόν θα έχουν συμμετάσχει στα κοινά με το ένα ή το άλλο πολιτικό φορέα ,θα απεμπολήσουν την πολιτική τους ταυτότητα με στόχο την πολυδιάσπαση και των κατακερματισμό των υγιών ανεξαρτήτων δημοτικών φορέων προς όφελος των ευνοιοκρατούμενων και με «χορηγούς» πολιτικά ενταγμένων φορέων .

Δεν είναι αμελητέα η πρόσφατη «απονομή» προστίμων σε Δημοτικές παρατάξεις που δείχνει την «επιμέλεια» των αρχών και δίνει το μήνυμα προς όλους
.
       Πρόστιμα 800.000 για εκλογικές παραβάσεις σε συνδυασμούς της Αττικής

Πρόστιμα ύψους 800.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων σε 87 παρατάξεις των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της Περιφέρειας Αττικής το 2010.
Πρόστιμα 800.000 για εκλογικές παραβάσεις σε συνδυασμούς της Αττικής Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν λανθασμένα προεκλογικά, οικονομικά στοιχεία που αφορούν υπέρβαση του καθορισμένου με νόμο πλαφόν στις προεκλογικές δαπάνες, αδυναμία δικαιολόγησης προέλευσης χρημάτων ή παράλειψη δήλωσης εξόδων στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Ο μόνος που παράλληλα με το πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ εκπίπτει του αξιώματος του Περιφερειακού Συμβούλου, εξαιτίας παράβασης της διαδικασίας εκλογικών δαπανών, είναι ο επικεφαλής της παράταξης «'Άρμα Πολιτών» Γιάννης Δημαράς. Η έκπτωση από το αξίωμα σε συνδυασμό με το υψηλό πρόστιμο έκαναν τους συνεργάτες του κ. Δημαρά να μιλήσουν για πολιτική δίωξη.
Επίσης, πρόστιμο επιβλήθηκε στον νυν υπουργό Υγείας 'Άδωνη Γεωργιάδη, που καλείται να καταβάλει 12.903 ευρώ. Ο κ. Γεωργιάδης το 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό «Αττική Οδός», που σήμερα εκπροσωπείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον επικεφαλής Θάνο Πλεύρη και τους περιφερειακούς συμβούλους Μπάμπη Καραθάνο και Χρήστο Γούδη.
Ο νυν γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρης Καλογερόπουλος, που καλείται να εφαρμόσει τα πρόστιμα, επίσης, πρέπει να καταβάλει 24.550 ευρώ για παραλείψεις ως υποψήφιος δήμαρχος Αιγάλεω.

Μεταξύ των υπολοίπων προστίμων, το μεγαλύτερο πρόστιμο επιβλήθηκε στον νυν δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά (63.423 ευρώ) και ακολουθούν ο υποψήφιος δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Αγγελος Αποστολάτος (63.808 ευρώ), ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου Γιάννης Καζάκος (50.000 ευρώ), ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Κωνσταντίνος Κουβόπουλος (40.807 ευρώ), ο πρώην δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Σταύρος Κόντος (26.468 ευρώ) και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς (21.735 ευρώ).
Τα πρόστιμα ποικίλουν από μερικές εκατοντάδες μέχρι δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Ακολουθεί η λίστα με τους συνδυασμούς που προέβησαν σε παρατυπίες κατά την προεκλογική περίοδο των Περιφερειακών Εκλογών 2010:
• Ανθρώπινη Πολιτεία, Δήμος Πεντέλης, με επικεφαλής τον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, 7.120 ευρώ.
• Καλύτερο Χαϊδάρι, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης, Δημήτρη Μαραβέλια, 1.509 ευρώ.
• Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας, με επικεφαλής τον Ξενοφώντα Μανιατογιάννη 2.241,62 ευρώ.
• Η Πόλη που Αξίζουμε, Δήμος Κηφισιάς, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης, Νίκο Χιωτάκη, 1,160 ευρώ.
• Μαζί για την Πόλη μας, Δήμος Ζωγράφου, με επικεφαλής την Τίνα Καφατσάκη, 3.300 ευρώ.
• Νέα Πορεία Παπάγου - Χολαργού, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Ξύδη, 2.832 ευρώ.
• ΔΑΔΑ Ζωγράφου, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Καζάκο, 50.000 ευρώ.
• Δημιουργική Ενότητα Πολιτών Λυκόβρυσης - Πεύκης, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Δημήτρη Φωκιανό, 2.250 ευρώ.
• Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μακρίδη, 1.200 ευρώ.
• Αριστερό Σχήμα Ιλίου, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κουτσιανά, 934,30 ευρώ.
• Τα Βριλήσσια των Πολιτών, με επικεφαλής τον Νίκο Ζήση, 1.869 ευρώ.
• Νέα Εποχή για τη Λυκόβρυση και την Πεύκη, με επικεφαλής τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, 4.750 ευρώ.
• 'Αγιος Δημήτριος η Πόλη μας, με επικεφαλής τον Αναστάσιο Αυρηλιώνη, 900 ευρώ.
• Δυνατή Γλυφάδα Κώστας Κόκκορης, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Κώστα Κόκκορη, 9.100 ευρώ.
• Αίγινα Πρόσω Ολοταχώς, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Γρηγορόπουλο, 3.195 ευρώ.
• Ανεξάρτητη Δημοτική Συσπείρωση Αγίου Δημητρίου, με επικεφαλής τον Νίκο Λαζαρόπουλο, 12.828 ευρώ.
• Όραμα για το Ηράκλειο, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Σταύρο Γεωργόπουλο, 9.000 ευρώ.
• Ηλίου Πόλις Ανθρώπινη πόλη, Δήμος Ηλιούπολης, με επικεφαλής τον Χρήστο Κοκοτίνη, 7.874 ευρώ.
• Ένωση Πολιτών, Δήμος Μεγαρέων, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Σταμούλη, 4.900 ευρώ.
• Νέα Τετράπολις Βαρνάβας, Γραμματικό, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, με επικεφαλής τον Νίκο Ιωνά, 12.027 ευρώ.
• Δύναμη Ελπίδας, Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, με επικεφαλής τον Γιώργο Αδάμο, 369 ευρώ.
• Ελληνικό Αργυρούπολη Πρώτη Πόλη, με επικεφαλής τον Αθανάσιο Σπυρόπουλο, 1.578 ευρώ.
• Δημοτική Οικολογική Συνεργασία Παλλήνης, με επικεφαλής τον Γιώργο Μπουλμπασάκο, 1.150 ευρώ.
• Εποχή Δημιουργίας - Συνεργασία Πολιτών Νίκος Χαρδαλιάς, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Νίκο Χαρδαλιά, 63.423 ευρώ.
• Τώρα ή Ποτέ Δήμος Σπετσών, με επικεφαλής την Καλομοίρα Αργυρίου - Κουμπή, 1.182 ευρώ.
• Παναχαρναϊκή Ακηδεμόνευτη Κίνηση Πολιτών, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Παναγιώτη Φωτιάδη, 10.838 ευρώ.
• Ριζοσπαστική Δράση για την Παλλήνη, με επικεφαλής τον Θεώδορο Γκοτσόπουλο, 3.600 ευρώ.
• Συνεργασία για το Πέραμα, με επικεφαλής τον Φίλιππο Κάκαρη, 1.225 ευρώ.
• Δημοτική Αναγέννηση Περάματος, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Γιάννη Γλύκα, 9.348 ευρώ.
• Νέο Ψυχικό Φιλοθέη - Ψυχικό Μια Όαση, με επικεφαλής τον Αριστείδη Καμάρα, 15.800 ευρώ.
• Παιανία Σύγχρονη Πόλη, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Γιώργο Σιώκο, 6.500 ευρώ.
• Γιώργος Κουράσης - Χαλάνδρι σε Δράση, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Γιώργο Κουράση, 6.000 ευρώ.
• Κίνηση Πολιτών Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη - Κόντρα στο Ρεύμα, με επικεφαλής τον Κων/νο Παπαδόπουλο, 753 ευρώ.
• Ενωμένη Πολιτεία, Δήμος Μαραθώνα, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Ιορδάνη Λουίζο, 1.824 ευρώ.
• Συμπαράταξη για τον 'Ανθρωπο και την Πόλη, Δήμος Αγίας Βαρβάρας, με επικεφαλής τον Γιώργο Γεωργιαννάκη, 894 ευρώ.
• Πειραιάς Όλοι Μαζί, με επικεφαλής τον Αντώνη Καλογερογιάννη, 4.768 ευρώ.
• Υπερκομματικός Δημοτικός Συνδυασμός Συνεργασία Πολιτών Μοσχάτου-Ταύρου, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Δημήτρη Σούτο, 1.350 ευρώ.
• Πολίτες σε Κίνηση, Δήμος Δάφνης-Υμηττού, με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Αλεξάτο, 1.920 ευρώ.
• Για ένα Νέο Μαρούσι, με επικεφαλής τον Δορύλαο Κλαπάκη, 4.000 ευρώ.
• 'Ανω Κάτω στο Καλαμάκι, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κλαυδιανό, 795 ευρώ.
• Για την Πόλη μας του Δήμου Αχαρνών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης, Σωτήρη Ντούρο, 638 ευρώ.
• Πετρούπολη Πόλη να Ζεις, με επικεφαλής τον Αθανάσιο Σκαλιστήρα, 10.250 ευρώ.
• Καισαριανή Τώρα Ανάπτυξη Προοπτική, με επικεφαλής τον Χρήστο Βοσκόπουλο, 7.000 ευρώ.
• Φαληρικός Συναγερμός, με επικεφαλής τον Ιπποκράτη Σαββούρα, 14.713 ευρώ.
• Φώτης Μελάς Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Κερατσινίου - Δραπετσώνας, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Φώτη Μελά, 7.405 ευρώ.
• Ανεξάρτητη Δημοτική Ενωτική Κίνηση Πετρούπολης, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Στέφανο Βλάχο, 5.290 ευρώ.
• Κοινωνική Συμμαχία για τη Σαλαμίνα του Αύριο, με επικεφαλής τον Όμηρο Παπασάββα, 5.500 ευρώ.
• Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τον Κορυδαλλό, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Σταύρο Κασιμάτη, 1.800 ευρώ.
• Δημοτική Αλλαγή Ραφήνας - Πικερμίου, με επικεφαλής τον Γιώργο Χριστόπουλο, 3.190 ευρώ.
• Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού Πάμε Αλλιώς, με επικεφαλής την Κατερίνα Κυλάκου, 4.400 ευρώ.
• 'Αμεση παρέμβαση, Δήμος Γλυφάδας, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Στέλιο Λανδράκη, 8.600 ευρώ.
• Συνεργασία Πολιτών, Δήμος Καισαριανής, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Σπύρο Τζόκα, 3.134 ευρώ.
• Δημοτική Κίνηση Γαλατσίου 'Αλλος Δρόμος για μια Κοινωνία Αλληλεγγύης και Συμμετοχής, με επικεφαλής τον Αριστείδη Παπαδοκωστόπουλο, 444 ευρώ.
• Όραμα Πόλης, Δήμος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Σταύρο Κόντο, 26.468 ευρώ
• Ελληνικό Αργυρούπολη Σύγχρονη Πόλη, με επικεφαλής τον Χάρη Πασβαντίδη, 5.500 ευρώ.
• Αττική Οδός Περιφέρεια Αττικής, με επικεφαλής το νυν Υπουργό Υγείας, 'Αδωνι Γεωργιάδη, 12.903 ευρώ.
• Αττική Οικολογική Κίνηση, με επικεφαλής τον Κώστα Διάκο, 10.000 ευρώ.
• Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Δάφνης - Υμηττού, με επικεφαλής τον Νεκτάριο Βενιζέλο, 3.250 ευρώ.
• Χαλάνδρι Αναγέννηση, με επικεφαλής τον Νίκο Πανταζή, 5.859 ευρώ.
• Βάρη - Βούλα - Βουλιαγμένη Πόλεις για να Ζεις, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, 24.946 ευρώ.
• Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλός 16χρονη Πόλη, με επικεφαλής τη Μερόπη Κατσάνου - Κουτσοδόντη, 4.900 ευρώ.
• Ανθρώπινο σύγχρονο Αιγάλεω, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο της πόλης και νυν Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Δημήτρη Καλογερόπουλο, 24.550 ευρώ.
• Συμμαχία Πολιτών για τη Νέα Σμύρνη, με επικεφαλής τον Νίκο Στέφο, 6.100 ευρώ.
• Σαρωνική Συμμαχία, με επικεφαλής τον Σταμάτη Γκίνη, 615 ευρώ.
• Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Βασίλη Ζορμπά, 21.735 ευρώ.
• Αλλάζουμε Μαζί Νέος Δήμος Νέα Αρχή, Δήμος Παιανίας, με επικεφαλής τον Ισίδωτο Μάδη, 7.255 ευρώ.
• Αλληλεγγύη Καματερό, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Τερζόγλου, 1.504 ευρώ.
• Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πάμε Μπροστά, Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Σωτήρη Μεθενίτη, 14.200 ευρώ.
• Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, με επικεφαλής την Αντωνία Αθανασοπούλου, 1.345 ευρώ.
• Δήμος Ισχυρός Πόλη Με Όραμα, Δήμος Παλλήνης, με επικεφαλής τον Σπύρο Κωνσταντά, 12.000 ευρώ.
• Αγία Βαρβάρα Αύριο Αλλάζουμε την Πόλη μας, με επικεφαλής τον Γιώργο Ρέμπη, 20.000 ευρώ.
• ΔΑΔΑ με Όραμα, Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, με επικεφαλής τον 'Αγγελο Αποστολάτο, 63.808 ευρώ.
• 'Αρμα Πολιτών, Περιφέρεια Αττικής, με επικεφαλής τον Γιάννη Δημαρά, 50.000 ευρώ και έκπτωση του κ. Δημαρά από το αξίωμα του περιφερειακού συμβούλου.
• Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινιού - Δραπετσώνας Καλημέρα, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Λουκά Τζανή, 15.847 ευρώ.
• Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μεγαρέων, με επικεφαλής τον Αναστάσιο Δέσκο, 2.900 ευρώ.
• Πεντέλη εν Δράσει, με επικεφαλής τον Αντώνη Φειδοπιάστη, 2.420 ευρώ.
• Νέα Πορεία Νέα Καισαριανή, με επικεφαλής τον Νίκο Ζαρκαδούλα, 3.669 ευρώ.
• Όμορφη Πόλη, Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, με επικεφαλής το Δρακούλη Βρεττάκο, 8.150 ευρώ.
• Χρώμα στην Πόλη, Δήμος Ηλιουπόλεως, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Πατσαβό, 500 ευρώ.
• Μελίσσια Πεντέλη Μαζί, με επικεφαλής τον Νίκο Τόλιο, 20.000 ευρώ.
• Οικολόγοι Ύδρας, με επικεφαλής τον Μανώλη Τσακίρη, 1.021 ευρώ.
• Ενεργοί Πολίτες η 'Αλλη Πρόταση Ωρωπό, με επικεφαλής την Ιωάννα Στεργίου, 1.528 ευρώ.
• Νέα Εποχή Αδέσμευτη Νέα Πόλη, Δήμος Αγίας Παρασκευής, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Κουβόπουλο, 40.807 ευρώ.
• Οικόπολις για την Πόλη της Καρδιάς μας Ραφήνα - Πικέρμι, με επικεφαλής τον Γιώργο Μερτίρη, 8.103,78 ευρώ.
• Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία Δήμου Γαλατσίου, με επικεφαλής τον Βρεττό Πρωτοψάλτη, 2.544 ευρώ.
• Μαζί για μια Νέα Αρχή Βάσω Σπηλιωτοπούλου, Δήμος Κηφισιάς, με επικεφαλής την πρώην Δήμαρχο Βάσω Σπηλιωτοπούλου, 20.000 ευρώ.
• Ανεξάρτητο Περιστέρι, με επικεφαλής τον Θανάση Βαθιώτη, 8.589 ευρώ.

ΟΙ ΑΜΥΝΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Θεωρείται εκ των ουκ άνευ αναγκαίο για τους Δημότες κάθε Δήμου να «ελέγχουν» το παρελθόν του κάθε εμφανιζόμενου ως ανεξάρτητου Δημοτικού φορέα ,ο οποίος θα αποποιηθεί τύπους τον πολιτικό μανδύα του, και θα προσπαθήσει να υφαρπάξει την ψήφο διαμαρτυρίας επικαλούμενος την μεταμέλεια ή την δυσαρέσκεια του για την υφιστάμενη πολιτική της κεντρικής Διοίκησης .

Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα εν όψει των ψηφισμάτων των προϋπολογισμών των Δήμων η «τακτοποίηση» των οικονομικών των Δήμων οι οποίοι αφού θα έχουν κατ ανάγκη κουρέψει τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων του, υπακούοντας στα κελεύσματα της κυβερνητικής πολιτικής ,ταυτόχρονα θα παρουσιάζουν και «κερδοφορία» από την χρηστή διαχείριση ,αφού πρωτίστως έχουν γκρεμίσει το κράτος πρόνοιας και ανταποδοτικών οφελών των πολιτών του εκάστοτε Δήμου.

Η Ταυτόχρονη επίκληση του «αναγκαίου κακού» και ύπέυθυνης στάσης σε μια υπάρχουσα κατάσταση κρίσης θα είναι το επόμενο κυρίαρχο συστατικό απορρόφησης των κραδασμών της δυσαρέσκειας των πολιτών .  

Κανένας  όμως μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζει εναλλακτική λύση πέραν της στωικότητας και της αποδοχής των διαδραματιζομένων σε βάρος των Ελλήνων πολιτών ,οι οποίοι ταυτόχρονα δεν έχουν δώσει την συγκατάβαση τους .

Θεωρέιται αδιανόητο να γίνεται επίκληση της πρόσφατης λαϊκής ετυμηγορίας ενόσω το κυβερνών σχήμα και έχει παραβιάσει βίαια και βάναυσα το Σύνταγμα με άπειρες Συνταγματικές εκτροπές ,υποσχόμενο άλλα αντί άλλων πριν τις εκλογές και εφαρμόζοντας άδικους και κατά παράβαση όλων των αρχών δικαίου αποφάσεις ετσιθελικές σε βάρος των Ελλήνων πολιτών ενεχυριάζοντας με οσμές δόλου αν μη τι άλλο το μέλλον των παιδιών μας.

Η χαμηλή συμμετοχή των πολιτών στις κοινοβουλευτικές εκλογές έχει δώσει το δικαίωμα στην ΝΔ με το αναλογικό 18% του πληθυσμού της Ελλάδας να υποθηκεύει το μέλλον μας. 

Τουλάχιστον σε μείζονος σημασίας θέματα θα έπρεπε να υπάρχει η κεντρική συγκατάβαση με δημοψήφισμα του Ελληνικού λαού αντί να μεταφέρεται τύπους η ευθύνη των αποφάσεων σε «τεχνοκρατικές ελίτ» που δεν έχουν ουσιαστικά καμία επαφή με τα καθημερινά δράματα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες από την συνεχιζόμενη και παρατεταμένη στοχευόμενη ανέχεια απέναντι τους.

Η επιλογές του κυρίαρχου Λαού απέναντι στην προεδρευόμενη «τύποις» κοινοβουλευτική Δημοκρατία δεν μπορούν να έρχονται σε διαρκή αντιπαράθεση ,με τα εφαρμοζόμενα μέτρα της τεχνοκρατική ελίτ χωρίς την συναίνεση της.

Έτσι λοιπόν τα κυρίαρχα ζητήματα παρά το ότι θα μετατοπισθούν στην «αναγκαία λύση» και σώφρονα κατά τα κυβερνητικά λεγόμενα ευθύνης, θα πρέπει να αποτυπώνονται κυρίαρχα από τους πολίτες και οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές θα πρέπει παρά την πόλωση να είναι απαρχή απαλλαγής από όλα αυτά που συμβαίνουν για εμάς χωρίς εμάς.

Οι ανεξάρτητες πραγματικά δυνάμεις θα πρέπει να δείξουν τον δρόμο της ανατροπήςμε απαρχή τις Δημοτικές εκλογές και δευτερευόντως με τις Ευρωεκλογές..

Οι εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν αρκεί να υπάρχει σθένος ,όραμα ,και λαική συνάινεση.
Κανείς δεν λέει ότι ο δρόμος της ανατροπής είναι έυκολος και ήπιος . 
Η λαίλαπα της καταστροφής του Εθνικού πλούτου μέσω μνημονίων και πολιτικών λιτότητας  είναι αδιέξοδη και ατελέσφορη για τον Λαό και ευνοεί την ηγεμονική οικογενειοκρατία της πολιτικής ολιγαρχίας  που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, οι οποίοι είναι ευκόλως ενοούμενο ότι έχουν εναλλακτική λύση της φυγής στο εξωτερικό μαζί με τα φυγαδευμένα κεφάλαια μέσω εξοχωρίων επιχειρήσεων .

Ο υπόλοιπος όμως δριμύτατα χειμαζόμενος λαός ;
Όχι στα ψευτοδιλήματα λοιπόν ,Όχι στην τρομοκρατία από την Συμμορία του Ευρώ ,
Ναι στην ελπίδα μέσω νέων ανθρώπων με όραμα ,ιδέες και ήθος.
ΝΑΙ στην ανατροπή των φάυλων και παλαιοκομματικών αντιλήψεων διακυβέρνησης της Χώρας.     

lasfida

Δεν υπάρχουν σχόλια: