Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ;

Σε ποιόν ανήκουν τα Σκουπίδια ;
Χατζηαναγνωστου Γιώργος

Νόμος 4042/2012.
Κάτοχος
Ορίζεται ο παραγωγός το φυσικό ή νομικό πρόσωπο στην κατοχή εκείνου όπου ευρίσκονται τα απόβλητα.
Δηλαδή τα σκουπίδια πολύ απλά ανήκουν στον πολίτη και ΟΧΙ στον Δήμο μέχρι την στιγμή του τα "παραδώσει" ο πολίτης στον Κάδο Απορριμάτων που έχουμε έξω απο τα σπίτια μας.
Με τον διαχωρισμό μέσα στο σπίτι και την ανακύκλωση μέσω Συνεταιριστικών επιχειρήσεων στις οποίες συμετέχει ο Πολίτης αλλά και ο Δήμος αυτοοργανώνεται η κοινωνία και παίρνει την τύχη της ζωής της στα χέρια της χωρίς να έχει ανάγκη κανένα ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΗ χωρίς εργοστάσια διαχωρισμού (Φυλή) ,χωρίς ανάγκη χορήγησης ΕΣΠΑ για μεγαλεπίβολα κατευθυνόμενα έργα .
Το κλασματικό υπόλλοιμα απορριμάτων μετά τον διαχωρισμό στην πηγή (πολίτης-σπίτι) και όχι κάδος όπως λανθασμένα διοχετέυεται στα ΜΜΕ κυμαίνεται στην πράξη απο 5% έως 10% ........


Η ΑΝΑΚΎΚΛΩΣΗ στην πηγή είναι χρήμα, και το χρήμα δεν το "πετάμε" στον Κάδο . Η εταιρείες ανακύκλωσης απο το Αυτοκίνητο μέχρι το οργανικό απόβλητο που ξεπετάνε καθημερινά διαφημιζόμενες σαν τα Μανιτάρια εκπαιδέυονται να διαχειρίζονται αυτό που εμείς πετάμε στον Κάδο.
Η ανακύκλωση γίνεται στο σπίτι και ΟΧΙ στον κάδο ...
Η ανακύκλωση μέσα απο ομάδες αυτοοργανωμένων πολιτών είναι η λύση στην Διαχέιρηση απορριμάτων σαν ένοια κοινωνικής επιχειρηματικότητας . Ουσιαστικά λέμε αντίο στους κάδους ,αντίο στους όγκους απορριμάτων σε κάθε γειτονία , αντίο στα ΧΥΤΑ Ή ΧΥΤΗ, αντίο στους Μεγαλοεργολάβους ,αντίο στις Χρηματοδοτήσεις Αμφισβητούμενων έργων στην Φυλή ή στην Κερατέα ,Γραμματικό και όπου αλλού , Αντίο στον Κο Σγουρό.
Και επειδή θα τεθέι το θέμα των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στους Δήμους ,δεν υπάρχει κανένας λόγος απόλυσης εργαζομένων που έχουν την καθαριότητα και την εποπτεία σε πλατείες Πάρκα κ.α του Εκάστοτε Δήμου.
Αλήθεια πόσοι απο εσάς γνωρίζετε πόσο πληρώνεται τον χρόνο για Δημοτικά Τέλη ;; Ρίχτε μια ματιά στον λογαριασμό της ΔΕΗ .....Θα εκπλαγείτε..
Διαχωρίζω λοιπόν στην πηγή που είναι το σπίτι και Οχι ο κάδος...
Αντίο λοιπόν ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ .
25 του Μάη παίρνουμε την ζωή μας στα χέρια μας.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

*ο Χατζηαναγνωστου Γιωργος ειναι entrepreneur Mικρομεσαιωνεπιχειρήσεων
www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: