Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ


Tα μελιτζανιά παπούτσια
Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Αθήνα Καλοκαίρι 2014
Η σκηνή σε ένα φούρνο ώρα 12,00 στο Πικ της αγοράς ψωμιού .
Η ουρά των πελατών ήταν η κλασική των 12,00 όπου νέοι ,γέροι και μεσήλικες  με τα λιγοστά χρήματα τους  περιμένουν  την  σειρά τους  να εξυπηρετηθούν από την εντυπωσιακή ομολογουμένως ξανθιά με το πλαστικό γάντι μιας  πολλαπλής  χρήσης στο ένα χέρι .
Ο νεαρός  ηλικίας γύρω στα 25, μελαχρινός  με τα μακριά μαλλιά δεμένα με ένα πλαστικό λαστιχάκι, πέρασε την πόρτα εισόδου και κοντοστάθηκε πίσω από τον παππού με καπελάκι ρετρό δεκαετίας  50 χτυπώντας στην χούφτα του τα ψιλά που αντιστοιχούσαν στο καθιερωμένο 350γρ κιλό ψωμιού .        
Ο παππούς σκυφτός γύρισε το βλέμμα από τα χαμηλά και κοίταξε τον νεαρό προσπαθώντας να ανιχνεύσει τι συμβαίνει πλησίον του . Αντίστοιχα και οι υπόλοιποι σκυθρωποί με κατεβασμένο κεφάλι άνθρωποι και μελλοντικοί αγοραστές ψωμιού στην ουρά ένας ένας , σήκωσαν το κατεβασμένο κεφάλι  να ρίξουν μια ματιά σε αυτό το νεαρό, ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες σκέψεις στροβιλίζονταν στο μυαλό τους.

Το εντυπωσιακό ήταν ότι σήκωσαν το κεφάλι να δουν το διαφορετικό , να δουν αυτό που δεν το είχαν ξαναδεί ..Τα μελιτζανιά παπούτσια  του νεαρού .
Η ιστορία μου θύμισε τον άνθρωπο που σάλιωνε τον φάκελο που είχε αυτοκόλλητη ταινία αλλά ανθρώπινα δεν την είχε δει ..ενώ στο μυαλό μου γύρισε η χθεσινή είδηση του προστίμου των 100δις δολάρια που καλούνται να πληρώσει σαν πρόστιμο η Credit Swiss ενώ είναι μια απλή διαδικασία νόμιμης Υπερατλαντικής μεταφοράς χρημάτων εν όψει ΤΤΙP.
Και στις τρείς περιπτώσεις το ενδιαφέρον των παρακολουθούντων εστιάστηκε στο γεγονός.
Τα μελιτζανιά παπούτσια ,το σάλιωμα του φακέλου ,το πρόστιμο και το μέγεθος του .
Κανείς δεν είδε την κυρία στο απέναντι σπίτι που παρακολουθούσε τον κόσμο από το ελαφρά ανοικτό παραθυρόφυλλο , στο άδειο από φαγητό σπίτι ,ούτε τον συνταξιούχο στην γωνία που έκλαιγε σιωπηρά ανοίγοντας με απόγνωση την επίδοση κατάσχεσης του σπιτιού του από το ΚΕΑΟ ,αλλά ούτε και τον νεαρό στην γωνία που επαιτούσε γιατί μόνο έτσι θα έλυνε το αδιέξοδο της δόσης του.
      Γιατί αυτά τα έχουμε ξαναδεί , σαν κοινωνία και είναι κομμάτι της ζωής μας ,πλέον συνηθίσαμε!!
Ενώ τα μελιτζανιά  παπούτσια έκλεψαν την παράσταση για τα 5δευτερόλεπτα που ήθελε ο νεαρός να κλέψει από το βλέμμα τους.
Καλώς ορίσατε στην νέα (παλαιά) γενιά επικοινωνίας των Μedia …όπου το διαφορετικό δεν είναι κατ ανάγκη είδηση αλλά είναι μορφή τρόπου επικοινωνίας που κλέβει τον χρόνο μας και οδηγεί την σκέψη μας εκεί που θέλουν να  οδηγήσουν τα βήματα μας.
Υπογραφή …..Τα μελιτζανιά παπούτσια.

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: