Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ISIL (ΧΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ)

Γράφει ο Βασίλης Κοψαχείλης


Αργά την νύκτα, επιβεβαίωσε το Αμερικανικό Πεντάγωνο τις πληροφορίες ότι έχουν ξεκινήσει οι αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίων του αυτό-ονομαζόμενου «Ισλαμικού Κράτους».
Κέντρο των αεροπορικών επιδρομών είναι η πόλη Raqqa της Συρίας όπου έχει την έδρα της και η ηγεσία των τρομοκρατών του ISIL.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους υψηλόβαθμων Αμερικανών στρατιωτικών, οι επιχειρήσεις θα είναι συνεχείς, θα διεξάγονται νύκτα και ημέρα, και θα διαρκέσουν τουλάχιστο για ένα μήνα.

Ο Πρόεδρος της Συρίας, Ασσάντ, είχε εκφράσει την αντίθεσή του στο να πληγούν στόχοι εντός της Συρίας από τις ΗΠΑ, ωστόσο αξιωματούχοι του καθεστώτος του υποδέχθηκαν την είδηση των αεροπορικών επιχειρήσεων εναντίων των τρομοκρατών του ISIL με μεγάλη ανακούφιση, καθώς γνώριζαν άριστα ότι μόνοι τους ήταν αδύνατο να αναχαιτίσουν τους τρομοκράτες.


Μετά και την έναρξη των αεροπορικών επιχειρήσεων, δύο σενάρια μπορούν να εξελιχθούν.
Εάν δεχθούμε ότι το «Ισλαμικό Κράτος» είναι μία οργάνωση μισθοφόρων τρομοκρατών με στρατηγική και μηχανισμούς κρατικής διοίκησης με τοπική όμως εμβέλεια, τότε οι αεροπορικές προσβολές θα το αποδυναμώσουν και θα καταρρεύσει.
Αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο.
Το άλλο σενάριο θέλει το «Ισλαμικό Κράτος» να έχει μελετήσει τις αδυναμίες της al-Qaida και να έχει δημιουργήσει έγκαιρα ένα δίκτυο τρομοκρατών σε ολόκληρη τη Δύση. Οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε τη μεταφορά του πεδίου των μαχών από την Συρία και το Ιράκ στην Ευρώπη.
πηγη  geoentrepreneurs
www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: