Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

TΙ ΕΙΝΑΙ Η ‘ΣΥΜΒΟΛΑΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ”;

TΙ ΕΙΝΑΙ Η ‘ΣΥΜΒΟΛΑΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ”;
Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Ένα από τα διαφαινόμενα σενάρια διαμόρφωσης νέων όρων στην αγορά καταγράφεται από τους Τραπεζικούς επικεφαλής σαν η νέα μορφή μεθοδολογίας των Τραπεζικών Επιχειρήσεων .
Με την αδυναμία άντλησης κεφαλαίων από τα Τραπεζοχρηματοπιστωτικά Ιδρύματα και την πραγματική ασφυξία των επιχειρήσεων λόγω έλλειψης μετρητών,
εμφανίστηκε ως δια μαγείας η νέα Τραπεζική ορολογία .
 Ορολογία που είναι απότοκος της στοχοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων από τον ήδη αφιχθέντα Νεοφεουδαλισμό των Ραντιέρηδων .
Αυτή την φορά Ραντιέρηδες θα είναι τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα που αγοράζουν τις καταθέσεις των πολιτών με  χ επιτόκιο %και πουλάνε χρηματοπιστωτικό αέρα με 2επί χ επιτόκιο %.Αυτό το λέμε «ανάπτυξη» χωρίς πουθενά να αναφέρεται στα συμβόλαια ο όρος αισχροκέρδεια ,απάτη ,ακόμα και πολύ απλά αλητεία κατά του πολίτη.
Φανταστείτε λοιπόν τον εξαθλιωμένο αγρότη ναΑρχή φόρμας
 δανείζεται βάσει των συμβολαίων διάθεσης των προϊόντων του . Η χ (λέμε τώρα)Πειραιώς
να αναλαμβάνει και τις δραστηριότητες της Αγροτικής τράπεζας...6-6500 αγρότες έχουν κάνει φωτοβολταϊκά πάρκα αξίας 200000 ευρώ κι άνω (τα χρόνια της κρίσης!) με προνομιακή τιμή και σε προτεραιότητα από τους άλλους και μετά το κούρεμα της τιμής.
Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι  πίστωση του  εξαθλιωμένου αγρότη παρέχεται μέσω της Κάρτας Συμβολαιακής Γεωργίας/Κτηνοτροφίας. Δηλαδή :
Για την αγορά γεωργικών εφοδίων γίνεται  Χρήση της κάρτας μέσω POS τοποθετημένων σε συνεργαζόμενα με την Τράπεζα καταστήματα αγροεφοδίων.( με επιτόκιο 2χ μη αισχροκερδές)
Για την αγορά καυσίμων γίνεται Χρήση της κάρτας μέσω POS τοποθετημένων σε συνεργαζόμενα με την Τράπεζα πρατήρια καυσίμων.( με επιτόκιο 2χ μη αισχροκερδές).
Για την ανάληψη μετρητών γίνεται χρήση  από οποιοδήποτε ΑΤΜ ή κατάστημα της Τράπεζας.( με επιτόκιο 2χ μη αισχροκερδές).
Για την αγορά ζωοτροφών,κτηνιατρικών φαρμάκων ζώων αντικατάστασης , λοιπών μηχανημάτων και μικροεργαλείων καθώς και για τη συντήρηση μηχανολογικού εξοπλισμού με την προσκόμιση σε κατάστημα της Τράπεζας νομίμως εκδοθέντων παραστατικών γίνεται εκ νέου χρήση της Κάρτας. ( με επιτόκιο 2χ μη αισχροκερδές).
Φανταστείτε τον εξαθλιωμένο επιχειρηματία να δανείζεται βάσει των συμβολαίων συνεργασίας με S/MKαι βέβαια με επιτόκιο 2χ που είπαμε δεν είναι αισχροκέρδεια το 100% ενώ ο κάποιος που πιστώνει έχει δεσπόζουσα θέση .
Φανταστείτε τον απελπισμένο έμπορο του κλασικού εμπορίου {ξέρετε αυτά τα μαγαζιά που κλείνουν καθημερινά λόγω «ανάπτυξης»} να έχουν την ανάγκη συμβολαίου ετήσιας συνεργασίας με τον ΖΑRΑ (που δεν χρησιμοποιεί ανήλικα παιδιά στην Ινδία για την παραγωγή των προιόντων του) , με πόση ευκολία θα στάζει το αίμα του εμπόρου στην συμφωνία με την εκάστοτε Πολυεθνική .
Φανταστείτε λοιπόν με πόση ευκολία αφού έμαθε να υπογράφει ο εξαθλιωμένος πολίτης να εκπαιδεύεται να κάνει την όποια συναλλαγή με τις Τραπεζικές Επιχειρήσεις με Συμβολαιογραφική πράξη …..
Πιστεύετε ότι η Συμβολαιακή Τραπεζική δεν είναι ένα στάδιο πρίν την Συμβολαιογραφική Τραπεζική ;
Για ξανασκεφτείτε το ……
*Ο Χατζηαναγνώστου Γιώργος είναι Entrepreneur Mικρομεσάιων Επιχειρήσεων\ 
www.fotavgeia.blogspot.comΤέλος φόρμας


Δεν υπάρχουν σχόλια: