Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ Η ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ Η ΠΙΤΣΑ;

Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Το ερωτηματικό κέραιο και αφήνει όλους του Έλληνες άφωνους!! Διότι η μεν στρογγυλή πίτσα "ρολλάρει" ή δε τετράγωνη είναι εύκολα "διαχειρίσιμη" μέσα στο κουτί παράδοσης !

Όπως και να το κάνεις η πίτσα θα παραδοθεί σε κουτί ,όποτε ουσιαστικά ,έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η προωθητική ενέργεια πρωτίστως .

Το πρόβλημα κεντρικά εστιάζεται ότι δεν υπάρχει γευστικός μετρητής πριν την παραλαβή , κατα συνέπεια η τελική οριστική εκτίμηση υπάρχει μετά την παραλαβή . Μέχρι την ώρα που η ιεροτελεστία της φαγοποσίας τελεσθεί μόνο εικασίες έχουμε .

Παρ όλα αυτά επειδή το προιοντικό μάρκεντνγκ υποστηρίζει την πώληση δραστικά, δίνεται έμφαση στο αμπαλάζ και στον τύπο της στρογγυλής ή της τετράγωνης πίτσας.

Βέβαια θα πει κανείς ότι πρέπει να δοκιμάσεις για να καταλάβεις . Και σε μια κοινωνία που πεινάει και διψάει κανείς δεν συζητά εάν θα είναι στρογγυλή ή τετράγωνη ...Αρκεί να φάει ....Τώρα εάν το αποτέλεσμα είναι γαστριμαργικά αποδεκτό ή καταθλιπτικό αυτό είναι άλλο θέμα .

Έτσι και στην περίπτωση του έντιμου συμβιβασμού ...Το τι είναι έντιμο και το τι είναι συμβιβασμός οριοθετείται με δύο ειδών κεντρικά θεάματα . Πρώτον ότι το προϊόν σερβίρεται σε συσκευασία ,όπου απλά καθορίζεται από τους chef εάν θα είναι τετράγωνο ή στρογγυλό , και δεύτερον ότι το αποτέλεσμα το γαστριμαργικό της διαπραγμάτευσης θα το ξέρουμε κατόπιν εορτής αφού πρωτίστως έχει υπογραφεί ο "έντιμος συμβιβασμός" .

Όπως και να το πιάσει κανείς σε προς ανάλυση το θέμα η κεντρική δυσκολία ανάλυσης είναι το άγνωστο του περιεχομένου . Όλοι φανταζόμαστε από πηγές .....

Το ασφαλιστικό καίει σαν “κόκκινη” γραμμή, όσον αφορά στις περικοπές συντάξεων,και η επιτροπή στην Βουλή για το ασφαλιστικό μόλις προχθές αποφάσισε ότι οι συνεδριάσεις ανάλυσης του θέματος θα έχουν έτοιμη πρόταση προς τον Σεπτέμβριο.

Όμως πλανιέται η πιθανότητα για κατάργηση των πρόωρων συντάξεων σε ευγενή ταμεία με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή των τραπεζικών υπαλλήλων.

Όι επικουρικές, και αυτές παρά το ότι όπως όλοι αναφέρονται δεν θα πειραχτούν, όμως στις υψηλές συντάξεις όμως και αυτό τίθεται σαν θέμα .

Η 13η σύνταξη και αυτή στο κουτί χωρίς κανείς να προδιαγράψη αν θα αποτελέσει αντικείμενο ρήξης και ήδη αναζητείται φόρμουλα ή αν θα καταβληθεί ακέραια .

Η κυβέρνηση σήμερα απορρίπτει τι αυξήσεις στο ΦΠΑ, ακόμα και στα νησιά, αλλά όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο Π. Μοσκοβισί στον Κώστα Χρυσόγονο, η Κομισιόν πιέζει για μετάταξη του τουρισμού από το 6,5% στο 13% εδώ και τώρα.

Η Αθήνα φηνολογέιται ότι πιέζεται για ενιαίο συντελεστή 15%, κάτι θα αλλάξει τον χάρτη τιμών αλλά και συνηθειών σε θέατρα, ξενοδοχεία, ΔΕΚΟ, εστίαση, μεταφορές αλλά και θα φέρει μειώσεις σε φαρμακευτικά προϊόντα, καύσιμα, οινοπνευματώδη, ένδυση, τηλεφωνία, καπνικά, αυτοκίνητα, ηλεκτρονικά – ηλεκτρικά είδη, υπηρεσίες (κομμωτήρια, γυμναστήρια κλπ.). Σε χαμηλό συντελεστή λένε ότι θα παραμείνουν τρόφιμα, φάρμακα, βιβλία.

Αλλο θέμα είναι τα 22 νησιά του Βόρειου και του Νότιου Αιγαίου. Αν το πληθυσμιακό κριτήριο μπει τελικά στους 4.100 κατοίκους, τότε η Πάτμος θα είναι εκτός της εφοριακής ασφυξίας. Οριακά σώζεται ούτως ή άλλως η ακριτική Σύμη, αφού ο μόνιμος πληθυσμός της δεν φτάνει στους 3.100 κατοίκους.

Aκούμε παρά την γκρίνια για φόρο 1 ως 5 ευρώ ανά διανυκτέρευση στα πολυτελή καταλύματα, 3% φόρος επί του τζίρου σε μπαρ – νυχτερινά κέντρα – πολυτελή εστιατόρια, 6% σε κοσμηματοπωλεία, είδη ρουχισμού, έργα τέχνης κ.α..

Επιβεβαιώνεται μάλλον ότι οι συναλλαγές πάνω από 70 ευρώ θα γίνονται υποχρεωτικά με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

Η πρώτη κατοικία παραμένει σαν σοβαρότατο θέμα προστασίας των φτωχών και μη εχόντων απέναντι στους έχοντες , παρά την πίεση της ΕΚΤ.

Ο ΕΝΦΙΑ, είναι και αυτός τελικά πιθανολογούμενος να έχει μέλλον τροποποιημένος προς όφελος των μικροιδιοκτητών αλλά θα διατηρηθεί και φέτος λόγω των διαρκών έκτακτων δημοσιονομικών αναγκών.

Σε κάθε περίπτωση, παραμένει ανοικτό το που θα μπει το αφορολόγητο του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, όποτε αυτός εφαρμοστεί.

Στα Εργασιακά θα επιδιωχθούν νέες συλλογικές συμβάσεις σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας και τον ΟΟΣΑ σαν εμπειρογνώμονες.

Για τις Ιδιωτικοποιήσεις η κυβέρνηση επιμένει να λέει όχι στην πώληση ΔΕΗ- ΕΥΔΑΠ, αλλά αναζητά αλλαγές στις συμβάσεις για ΟΛΠ- ΟΛΘ.

Όσον αφορά στο Ελληνικό, αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ουσιαστικά οι μάγειρες όσο μαγειρεύουν , δεν παραδίνουν την συνταγή με τα υλικά ολοκληρωμένη προ αποφυγή διαροών ...Όμως το ερώτημα του κόσμου παραμένει ....Τι γεύση θα έχει η πίτσα ;;

Και το εάν θα είναι τετράγωνη ή στρογγυλή, ουδόλως τον ενδιαφέρει δεδομένου ότι θα έρθει σε κουτί ...

Η εμπιστοσύνη στους chef είναι δεδομένη , χρειάζεται όμως να μας δείχνουν και λίγα λίγα, τα υλικά τους μαγειρέματος γαι να συνεχίζουμε την προσφορά εμπιστοσύνης προς τους Grand chef.

*Παρεπιπτόντως Η στρογγυλή φόρμα της πίτσας ε τα χοντρά και ανασηκωμένα άκρα οφείλεται στους φουρνάρηδες της Νάπολης του 18ου και 19ου αιώνα καθώς και στην εισαγωγή της ντομάτας από την Αμερική.διότι μπορουσε έτσι η πίτσα να διπλώνεται σε τρίγωνο για να συγκρατεί τη στρώση της ντομάτας και να διατηρείται ζεστή, ώστε να την τρώει κάποιος στο δρόμο

www.fotavgeia blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: