Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Μυστικές Υπηρεσίες: Η Σουηδία έγινε άσυλο τζιχαντιστών

Μυστικές Υπηρεσίες: Η Σουηδία έγινε άσυλο τζιχαντιστών

Σε «άσυλο» τρομοκρατών δείχνει να έχει μετατραπεί η Σουηδία, μετά τη μαζική προσέλευση μεταναστών και προσφύγων από τις εμπόλεμες ζώνες της Συρίας, του Ιράκ και των άλλων κρατών που χρησιμοποιούν ως βάσεις τους οι τζιχαντιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις. Ο διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών της σκανδιναβικής χώρας Άντερς Θόρνμπεργκ, αποκάλυψε συγκλονιστικά όσο και ανησυχητικά στοιχεία....
Όπως δήλωσε, το 2010 υπήρχαν στις λίστες τους 200 ονόματα, ενώ σήμερα, εφτά χρόνια μετά (2017), τα ονόματα των ύποπτων τρομοκρατών ανέρχονται σε χιλιάδες.

«Πρόκειται για μία νέα κανονικότητα. Πρόκειται για ιστορική πρόκληση όσο ο τρομοκρατικός κύκλος μεγαλώνει», τόνισε ο Σουηδός επικεφαλής, σε μία προσπάθεια να αποδώσει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Ο Θόρνμπεργκ αιτιολόγησε την αύξηση των εξτρεμιστών ως αποτέλεσμα τόσο της προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, όσο και της αθρόας προσέλευσης γκρουπ εξτρεμιστών στη σκανδιναβική χώρα, με την προκάλυψη της μετανάστευσης.

«Είχαμε χωρίσει τους ριζοσπαστικοποιημένους σε περιοχές της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Σομαλίας. Πλέον, είναι όλοι μαζί…», τόνισε ο Σουηδός διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών.

Όπως είπε, οι σουηδικές αρχές γνωρίζουν ότι τουλάχιστον 300 άτομα από τη Σουηδία έχουν ταξιδέψει στη Συρία και το Ιράκ για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, από το 2012 και έπειτα.
Πηγή

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: