Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

O EΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Χατζηαναγνώστου Γιώργος

Λένε ότι ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται. Σωστό. Λένε επίσης ότι αφήνεις ξεχνιέται.Λάθος.
Κάθε σχέση, κάθε προσωπική στιγμή της ζωής μας,ανεξαρτήτως αποτελέσματος χωρισμού ή αιώνιας σχέσης, είναι μοναδική και ανεξίτηλη.
Μπορεί να ζήτε χώρια, μπορεί να μην επικοινωνεί ο ένας με τον άλλον, μπορεί να γίνατε φίλοι,ή απλά κάποιοι να είναι "αδιάφοροι" ο ένας για τον άλλον.
Τα σημάδια της κάθε σχέσης είναι ανεξίτηλα χαραγμένα όμως στο μυαλό και στην ψυχή μας. Ίσως με κάποια πίκρα, ίσως με κάποια αναπάντητα γιατί, ακόμα ακόμα και πολύ αγάπη.

Σε κάθε περίπτωση όμως είτε επήλθε βίαιος χωρισμός, είτε ομαλός, τα σημάδια στον νου και στην ψυχή παραμένουν εκεί αέναα στο πέρασμα των χρόνων.
Κάθε σχέση που δεν τελεσφόρησε δεν είναι κατ ανάγκη αρνητικό γεγονός. Μπορεί οι διαφορετικές ανάγκες του καθενός, μπορεί οι συγκυρίες, μπορεί ο διαφορετικός τρόπος σκέψης του καθενός μας να μην μπόρεσαν να προχωρήσουν μια σχέση. Και αυτό είναι ένα γεγονός υπαρκτό.
Ίσως να υπάρχει θυμός ,ίσως να υπάρχει απογοήτευση, ίσως να υπάρχει αγανάκτηση,όλα αυτά όμως είναι μέσα στην διαδικασία μιας ερωτικής σχέσης.
Εκείνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να τα βρούμε με τον εαυτό μας,να είμαστε ήρεμοι και ανοιχτοί για τα πάντα.
Δεν χρειάζεται ούτε να οικτοίρουμε τον εαυτό μας, ούτε να κατηγορούμε τον άλλον. Όλα τα πράγματα στην ζωή θέλουν τον χρόνο τους να ωριμάσουν.
Και ο έρωτας ,αλλά και το "διαζύγιο".  Γιατί διαζύγιο από τις στιγμές που ζήσαμε δεν μπορούμε να πάρουμε. 
Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.
Μπορεί να έχουμε μετανοιώσει για πράγματα που κάναμε ή δεν κάναμε, για κάποιους λόγους διαφορετικούς όμως κάθε φορά, η ζωή μας ενώθηκε με κάποιον άλλον, έστω και στιγμιαία.
Η απόλαυση των αισθημάτων μας απέναντι στον άλλον, είναι βασικό συστατικό ηρεμίας και γαλήνης με τον εαυτό μας.
Μην διστάσετε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για εκείνες τις στιγμές, είτε με κάποια λουλούδια ,είτε με ένα απλό μήνυμα στο κινητό.
Μπορεί ποτέ να μην απαντηθούν ,μπορεί ποτέ να μην ακούσετε ένα ευχαριστώ , όμως υποσυνείδητα όλοι μας ξέρουμε τα γιατί κάτι δεν προχώρησε και αυτό ισχύει και για τους δύο.
Μπορεί να μην προχώρησε ο έρωτας μας κάποια στιγμή στην ζωή μας,αλλά και μπορεί να μην προχωρήσει ποτέ ξανά.
Σημασία έχει να απολαμβάνετε τα αισθήματα σας,να έχετε γαλήνη με την ψυχή σας και ότι είναι να γίνει θα γίνει. Ο χρόνος λειαίνει τα πάντα, παρά το ανεξίτηλο που πάντα θα υπάρχει μέσα μας,είτε το παραδεχόμαστε φωναχτά είτε όχι.
Χαρείτε τον έρωτα που νοιώθετε ακόμα και μόνοι σας, χωρίς ντροπή,και ψευδαισθήσεις. Ο έρωτας είναι απόλαυση και χαρά σε όποιον τον ζή. Ο Έρωτας είναι ζωή.
Σε αυτή μας την ζωή με τις χιλιάδες σκοτούρες και άρνηση γύρω μας, είναι πολύ τυχεροί όσοι "ζουν" τον έρωτα.
  Απολαύστε τον ,εκδηλώστε τον με μέτρο, και οι άλλοι γνωρίζουν.
Ο χρόνος σε όλα δίνει την απάντηση.
 Μέχρι τότε απολαύστε αυτό που νοιώθετε και μην γκρινιάζετε για το " γιατί να συμβεί αυτό σε έμενα" "αχ θα τα ήθελα αλλιώς".  Η ζωή είναι όλο εκπλήξεις !!!
     
     
www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: