Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΝΟΙΚΙΟΣΤΑΣΙΑ

Χατζηαναγνωστου Γιωργος
Χαθηκαμε στα δις...30δις 33,4δις αποθεματικο cash buffer μαζι με τα αμμεσα ρευτοποιησιμα των
Τραπεζικων επιχειρήσεων μαξιλαρακια...
Σε μια πληρως αποδομημένη Ελληνική παραγωγικη μηχανη οσο καλοπιστα και να θες να το δης σαν προσπαθεια στηριξης της Ελληνικης οικονομιας ειναι προφανες οτι κατι δεν παει καλα.
Και δεν εχει να κανει με την συγκυριακη η μη κερδοσκοπικη επιθεση στο Ε.Χ.
Η εν πολλοις απαιτηση των θεσμων για μηδενισμο των επισφαλειων των Τραπεζικων επιχειρήσεων στην Ελλάδα τις αναγκαζει να μειώνουν την κερδοφορία τους να συρρικνωνουν τα δανεια και εν τελει να οδηγουνται σε μαθηματικη ακριβεια σε μαρασμο .
Απο τις 4 συστημικες Τραπεζες οι 2 δειχνουν οτι εχουν σοβαρα προβληματα παρα τα stress test που περασαν.
Τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί από τις τράπεζες ανεβάζουν τις εν δυνάμει απώλειες στο 95% για τα δάνεια που δεν συνοδεύονται από εγγυήσεις. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις απώλειες κεφαλαίων που αφορούν "κόκκινα" δάνεια με εμπράγματες εγγυήσεις κινείται στο 40%-45%, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που δόθηκαν στον SSM.
Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι η ΤτΕ υπολογίζει ότι το ύψος των νέων "κόκκινων" δανείων στο άσχημο σενάριο μπορεί να ξεπεράσει τα 20 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2019.
Με βάση αυτές τις εξαιρετικά σκληρές εκτιμήσεις, έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται τα σενάρια για τις προβλέψεις που θα πρέπει να κάνουν οι συστημικές τράπεζες μετά το τέλος του stress test, σκιαγραφώντας, έτσι, το αν, πώς και πότε θα πρέπει να κινηθούν σε ενίσχυση των κεφαλαίων τους μέσα στην επόμενη διετία.
Η πιεση της Ιταλιας για προυπολογισμο με -2,5% οδηγει τους "επενδυτες" funds να δουν το ευκολο θηραμα Ελλαδα και ταυτοχρονα να δωσουν ένα μηνυμα στους Ιταλους .
Ειναι προφανες το αδιεξοδο και η προσπαθεια να βρεθη λυση στο 90+ θα περασει και πάλι απο την εγκριση των "εταιρων μας".
Ειναι επισης προφανες οτι το σπασμενο μαρμαρο σε αυτο το γαιτανακι κινδυνου που ποτε δεν θα τελειωνει με τον ένα ή τον άλλο τροπο θα το πληρωσει ο Ελληνας πολιτης.
Δεν εχει σημασια ποιος θα ειναι ο κυβερνων συνασπισμος διαχέιρησης της καυτης πατατας οταν εξαναγκαστικά θα χρειαστη παλι να γινει 17ωρη "διαπραγματευση".
Το θεμα ειναι οτι εχουμε μπει σε ένα φαυλο κυκλο υφεσης χωρις εξοδο . Η οποια ελεγχομενη προσπαθεια υπερφιαλης λεκτικής αισιοδοξιας για επιστροφή στην κανονικοτητα θα πεφτει παντα στον Καιαδα του "χρεους".
Με "απαγορευτικά" επιτόκια κρατικου δανεισμόυ 4% και "αναπτυξη" 2% ο αργος θανατος εχει σαν βρογχος εγκατασταθη σε καθε παλια ή νέα "Ελληνικη" κυβερνηση.
Μοντελα τυπου "σεισαχθειας" εσωτερικων cocos k.a ειναι κοκκινο πανι στην ΕΚΤ.
Ειναι προφανες οτι παρα το οτι θα γινονται παρασκηνιακες διεργασιες κανεις δεν θα τραβηξει το σχοινι με τον κινδυνο ενος bail in όσο και εαν μιλανε για "καλυψη" των πελατων.
Ταυτοχρονα με εκατομμυρια πολιτες να εμπλεκονται έμμεσα η άμμεσα στην λειτουργια της Κεφαλαιαγορας και του Τραπεζικου συστηματος είναι απολυτα βεβαια οτι θα βρουν ακρη να μην καταρευσει το συστημα .
Το μονο σιγουρο ειναι οτι οι ανθρωποι με χαμηλα εισοδηματα και επιχειρηματιες με χαμηλη κεφαλαιακη επαρκεια θα αναγκαστουν να ριξουν το επιπεδο ζωης τους περαιτερω αλλα και να προβουν σε εκποιησεις περιουσιακων στοιχέιων .
Κατι που και το ιδιο το κρατος διευκολυνει με την παραχωρηση περιουσιακων στοιχειων για 99ετη.
Αλλωστε εχουμε περασει απο την εποχη των ιδιοκτησιακων τιτλων σε εποχή ενεχυριασης τιτλων..
 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: