Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

To ευχάριστο είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν κούρεμα καταθέσεων





Χατζηαναγνώστου Γιωργος
Τo ευχάριστο είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν κούρεμα καταθέσεων διότι δεν υπάρχει επάρκεια ικανοποιητική καταθέσεων για να σώσουν κάτι ..Πιο χαμηλά γίνεται .
Το δυσάρεστο είναι ότι απαξιώνονται οι τράπεζες μαζί με το χρηματιστήριο εσκεμμένα γιατί είναι δείγματα πίστης στην διαχείριση της Ελληνικής οικονομίας..

Το πιο δυσάρεστο είναι ότι δεν υπάρχει Ελληνική οικονομία όταν δεν υπάρχει πατρώα γη ,ιστορία ,γλώσσα ,κοινωνική συνοχή διότι απλά δεν άφορα το νομισματικό σύστημα η ιθαγένεια ή η Εθνότητα αλλά η εμπιστοσύνη του νομικού τίτλου.
Ακόμα πιο χειρότερα όταν παύει η εμπιστοσύνη στην πολιτική και δικαστική εξουσία επικρατεί η στρατιωτική εξουσία...
Η τυραννία στην Αρχαία Ελλάδα επεβλήθη όταν το η θεσμικής υπόστασης του πολιτεύματος ξεπεράστηκε και να επισημοποιήθηκε η αξεπέραστη ισχύς μεμονωμένων ανθρώπων.
Κατά τον Αριστοτέλη η τυραννία, ως έννοια, δεν έχει να κάνει τόσο με τον αριθμό των ανθρώπων που παίρνουν τις αποφάσεις, όσο με το μέγεθος της αυθαιρεσίας που επικρατεί από την ακύρωση του νόμου.

Η κατάλυση του νόμου στο όνομα της λαϊκής κυριαρχίας δεν είναι τίποτε άλλο από την εμφάνιση του δημαγωγού που θα στρέψει τις αποφάσεις προς την κατεύθυνση των συμφερόντων του.
Ο δημαγωγός που κατευθύνει το λαό κατά βούληση είναι ο τύραννος, που επιβάλλει την ατομική επιθυμία με άλλο τρόπο. Δηλαδή με άλλα μέσα.
Η βία του τυράννου είναι απολύτως άχρηστη μπροστά στην πειθώ του δημαγωγού.
Γιατί η πειθώ του δημαγωγού μπορεί στο τέλος να επιφέρει τη λαϊκή οργή, αλλά διαμοιράζει και τις ευθύνες.
Στο κάτω – κάτω τις τελικές αποφάσεις τις παίρνει πάντα ο λαός. (Εξάλλου, ο Αριστοτέλης έχει ήδη καταδείξει ότι ο λαός δυσαρεστείται όταν νιώθει παραγκωνισμένος από τις πολιτικές αποφάσεις).
Και η οργή του λαού μπορεί να επιφέρει ανατροπές κι επαναστάσεις. Δεν υπάρχει πιο ασφαλής τυραννία από εκείνη που διασφαλίζει συγκεκριμένα συμφέροντα με τη λαϊκή συγκατάθεση. Είναι η τυραννία που έχει και την πίττα και το σκύλο. Κι αυτός είναι ο ρόλος του δημαγωγού.

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: