Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΟΞΥΝΣΕΙΣ



Χατζηαναγνωστου Γιωργος

Περαν των γεωπολιτικων και οικονομικων εξελιξεων υπαρχει και ενα πλεγμα θρησκευτικων οξυνσεων που διαπερνα καθετα την χωρα χωρις να αναφερεται εντεχνως.

Η ρηξη πατριαρχειου Κωνσταντινουπολεως με την Μοσχα εχει στην μεση το αυτοκεφαλο της Ουκρανικης εκκλησιας ,την δεσμευση των Ρωσικων εκκλησιων στην Ουκρανια και το Αγιο ορος σαν κοιτιδα πνευματικης αφυπνισης της ορθοδοξιας.
Η συνδεση του Αγιου ορους με την στην πραξη αδρανοποιηση του Ρωσσικου μοναστηριου στο Αγιο ορος με εμφανη ελλειψη συμμετοχης Ρωσων απο το παλαι ποτε ακμαζων δειχνει το διαβλεπομενο σχισμα Πατριαρχειου Κωνσταντινουπολεως και Μοσχας.
Η μη μνημονευση του πατριαρχη Κωνσταντινοπολεως σηματοδοτει μια αλλη φαση στα σχεδια των εκλλησιων εν μεσω συνεδριων πανθρησκειας.
Μπορει για αρκετους να ειναι αδιαφορο αφορα ομως μελλοντικες γεωπολιτικες σχεσεις Ουκρανιας Ρωσιας Ελλαδας με πληθος πιστων να ειναι εν αναμονη μεγαλων εξελιξεων.
Η σιωπη της Ελλαδικης εκκλησιας δειχνει την αποδυναμωσητηςηγετικα εν μεσω διαχωρισμου κρατους εκκλησιας συμφωνα με τις επιταγες των νεοδεξιωνκουμουνιστων Συριζαανελ.
Τα οικονομικα μεγεθη που διαχειριζονται οι εκλλησιαστικοι θεσμοι παγκοσμιως ειναι στο στοχαστρο της νεας ταξης που ειναι ευμεγεθη και πολλες φορες αφανη .
Παραδειγμα η τραπεζα του Βατικανου .
Σε ολο αυτο το γεωπολιτικα εξελισωμενο παζλ ανακαταταξεων οι εκκλησιες εχουν αφανη δεσποζουσα θεση και η καθε αποφαση τους δημιουργει πολιτικους κλυδωνισμους Πχ ταυτοτητες Χριστοδουλος.
Το Ουκρανικο και η εξελιξη του θα καθορισουν εν πολλοις τα οσα γεωπολιτικα θα εξελιχθουν σε Βαλκανια που ειναι σε παροξυσμο αναδιανομων εδαφων..
Το αξιοσημειωτο ειναι η συμπεριφορα των νεοδεξιωνκουμουνιστων Συριζαανελ που σφυριζουν αδιαφορα εως αρνητικα διευκολυνωντας την επικειμενη κατατμηση της Ελλαδος σαν ηγετιδα της Ορθοδοξιας με απωλεια και της ιδιοσυσταδιαε του ομοδοξου ομοθρησκου ομογλωσου που ειναι η ιδια ιστορια τηςε χωρας.

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: