Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Η ενεργειακή παραπληροφόρηση στα μεγάλα της.


Ηενεργειακή παραπληροφόρηση στα μεγάλα της.

Αναλύσεις επί αναλύσεων σε πληρωμένα άρθρα περί της Ενεργειακής δύναμης παγκοσμίως στην Κίνα για αιολικά πάρκα και φωτοβολταικα.
Εκείνο που σκοπίμως ξεχνάνε είναι να αναλύσουν ποσοστιαία % η Κίνα πως
επενδύει σε ενεργειακά γιατί πολύ απλά με 1, 4δις πληθυσμό σαν αριθμητικό
νούμερο (ότι!!) και να κάνουν είναι η μεγαλύτερη δύναμη παγκοσμίως εμπορικά. Mε λίγα λόγια το 2016 η παράγωγη ενεργείας από λιγνίτη ήταν 62% στην Κίνα και μέχρι το 2060 θα είναι 36% σαν στόχο. Επίσης το 2025 θα έχει το 1/4 της παράγωγης ενεργείας παγκοσμίως.

Για να μην εκπαιδεύεται ο κόσμος σε παραπληροφόρηση με σωστά νούμερα αλλά στρεβλά διατυπωμένα η οποία αιτούμενη αύξηση Παράλληλων ενεργειακών πόρων είναι ζητούμενο για όλους λόγω αδυναμίας εύρεσης πόρων ενόσω πχ η Ελλάδα έχει λιγνίτη και όχι σταθερές ριπές άνεμου ενώ όμως έχει φορτία αεροδυναμικά.
Αναγκαστικά και η Κίνα λόγω εμπορικών ισοζυγίων παράγει φωτοβολταικα ή ανεμογενήτριες ασχέτως αποδοτικότητας παράγωντας οφελος οικονομικό -κέρδος όταν υπάρχει ζήτηση παγκόσμιο.

Εν ολίγοις όλοι θέλουν περιβάλλον υγιές και καθαρό. Το να προβάλεις όμως ανεμογενητριες που δεν μπορούν να αποθηκεύσουν ενέργεία στις στιγμές αιχμής του δικτύου είναι απλά ένα εμπορικό τέχνασμα των Γερμανικών Βιομηχανιών.

Σε ότι άφορα τα φωτοβολταικα η σχέση κόστους ωφελείας είναι το ζητούμενο την ώρα που η ενεργεία παγκοσμίως ενδυναμώνει και οι παραγωγικές Εθνικές ΔΕΗ γίνονται έρμαιο πολυεθνικών.

 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: