Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Τι θέλουν η Γαλλία και η μεγάλη Βρετανία;

Τι θέλουν η Γαλλία και η μεγάλη Βρετανία;


Οι Γαλλικές και βρετανικές αποστολές στα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν κλειστές διαβουλεύσεις με το Συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσουν τις πυρηνικές δοκιμές του Ιράν.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo δήλωσαν ότι το Ιράν διεξήγαγε δοκιμές με τη δρομολόγηση μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικών πυραύλων ικανών να μεταφέρουν πολλαπλές κεφαλές κατά παράβαση του ψηφίσματος του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ.
Η Τεχεράνη απάντησε ότι "το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν είναι αμυντικό στη φύση του και αναπτύσσεται σύμφωνα με τις ανάγκες της χώρας.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή του πρακτορείου ειδήσεων Sputnik, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο απέστειλαν αίτημα για κλειστές διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο εκπρόσωπος του Ιρανικού στρατού Abolphazl Shekarci δήλωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι το Ιράν θα συνεχίσει να διεξάγει δοκιμές πυραύλων χωρίς να ζητήσει άδεια από άλλες χώρες.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν κάλεσε τις κατηγορίες της Αμερικανικής πλευράς σουρεαλιστικές [1] επειδή το Ιράν ποτέ δεν παραβίασε το ψήφισμα του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ #2231, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η οποία παραβίασαν το ψήφισμα μετά την απόσυρση από την πυρηνική συμφωνία, γνωστή και ως κοινό ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης (SVPD).


Βιβλιογραφικές αναφορές


https://news-front.info/2018/12/03/amerikanskij-syurrealizm-ssha-obvinili-iran-v-narushenii-rezolyutsii-kotoruyu-sami-zhe-i-narushili/


https://news-front.info

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: