Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Κατι μεγάλο ετοιμαζεται στο Ιραν ..

Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Ακουγεται πολυπλοκο αλλα ειναι εξαιρετικα απλο..
Κατι μεγάλο ετοιμαζεται στο Ιραν ..
Συνοπτικά 
Η δολοφονια του Κασογκι εχει να κανει περαν των θρησκευτικων πολυπλοκων θεματων με διεργασιες περι πυρηνικων εργοστασιων της Σ.Αραβιας η οποια καιτοι ειχε προσυμφωνησει 80δις επενδυσεις με ΗΠΑ εκανε στροφη 320δις με Κινα.
Οι προσφατες επιθεσεις στην Συρια απο ΗΠΑ και Ισραηλ εγινα κατα στοχων του Ιραν με σιωπηρη αποδοχη της Ρωσιας.
Διαδηλωσεις μαζικες στο Ιραν λογω ασφυξιας οικονομικης με τα μετρα εμπαργκο κλπ 
Πολλαπλες απειλες λεκτικες του Ιραν οτι θα κλεισει τα στενα του Ορμουζ και για τα οποια την "πληρωνει" η Υεμε νη με λοιμο.
Αγγλια και Γαλλια ζητανε συγκλυση κλειστη του ΟΗΕ για να συζητησουν το πυρηνικο προγραμα του Ιραν.
Το Ιράν διεξήγαγε δοκιμές με τη δρομολόγηση μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικών πυραύλων ικανών να μεταφέρουν πολλαπλές κεφαλές κατά παράβαση του ψηφίσματος του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ.
Το Καταρ εφυγε απο τον ΟPEC Τα ιδρυτικά μέλη του ΟΠΕΚ είναι η Σαουδική Αραβία, η Βενεζουέλα, το Ιράν, το Ιράκ και το Κουβέιτ αν αυτο ειναι αντιληπτο τι σημαινει .

Απο οτι φαινεται οι ΗΠΑ παιζουν τα τελευταια χαρτια τους πριν την εμπολεμη συραξη διεθνως εχοντας χασει κατα κρατος τον εμπορικο διεθνη πολεμο και επιδιωκουν να παρουν παραταση ζωης απομονωνοντας διακριτικα την Ε.Ε. και τους λοιπους ανταγωνιστες.
Και ενω η τιμη του πετρελαιου δεν δειχνει οτι θα ανεβη προς το παρων τα Ευρωπαικα κρατη ασφυκτιωντας απο την δημοσιονομικη προσαρμογη που φαιρνει μονο κερδη στους Γερμανους ανεβαζουν τις τιμες για να σωθουν αριθμητικα καταστρεφοντας τις χωρες τους .
Κλειδι σε ολα αυτα τα ενεργειακα και για αυτο το παραμυθι της κλιματικης αλλαγης δινει και παιρνει με πληρωμενες μελετες για να αναπτυχθουν η αιολικη απατη με τις ανεμογενητριες και τα φωτοβολταικα παρκα .
Θυμηθητε σκανδαλα δεσμευμενων τιμων ΔΕΗ και εμπαργκο εισαγωγων φωτοβολταικων απο Κινα την ιδια στιγμη που εκποιουμε τον λιγνιτη τον Ελληνικο και η Κινα που εχει πραγματι προβλημα ατμοσφαιρικο επενδυει σε λιγνιτορικα εργοστασια.
Δυστυχως για εμας εχουμε απατριδες πολιτικους που με φορμες παραλαγης και προβια προβατου καιροφυλακτουν να στειλουν τα παιδια τους για σπουδες στο εξωτερικο με γερα πορτοφολια γεματα και ιδια ζωαρα σε γκαλα και ομιλιες- συνεδρια αδιαφορωντας για την καταστροφη της χωρας την οποια παρουσιαζουν σαν αναπτυξη με λογριδια υποσχεσεων σε ιθαγενεις..
Ενω εμεις λοιπον εχουμε τα δικα μας το πολυπλοκο ενεργειακο παιχνιδι αρχιζει και ξεκαθαριζει και ενω η ΗΠΑ εχουν ενεργειακη αυταρκεια (Αλασκα-Σχιστολιθικο) παιζουν με τις ζωες των υπολοιπων χωρων με την στρατιωτικη ποσοτικα υπεροχη οχι ομως ποιοτικα και οσονουπω χαμενη και ποιοτικα κατι που το ξερουν...
Το κλειδι ειναι η Μεσογειος και η Μ Ανατολη .
Τα Βαλκανια προετοιμαζονται και αυτα μαζι με την Κυπρο οπου θα φανουν οι μεγαλες κολοτουμπες την ωρα που σαν Καμενοι πιστευουμε οτι θα στηριξουν την Ελλαδα...και δεν θα την κανουν κομματια .
 www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: