Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Δημοσιος διαλογος και βια.

Χατζηαναγνώστου Γιώργος
Δημοσιος διαλογος και βια.
Καθημερινο γεγονος με τα μμε και τα social media να κατευθυνουν ως 5η εξουσια. Τρολς αλλα και επωνυμοι χρηστες προσπαθουν να "επιβαλουν" γνωμες με λεκτικη εν πρωτοις βια.
Μια βια οπου ειναι η συνεχεια της ανισοκατομης παιδειας πορων αλλα και ποιοτητας ζωης. Ειτε λεγεται Ρουβικωνας ειτε Παιατ η κοινωνικη εκρυθμη κατασταση ριχνει λαδι στην φωτια. Η βια ειτε ειναι εκδηλωμενη με επιθετικη παθητικοτητα ειτε με ενεργητικη εκφανση ειναι βια.
Ο νομος του ισχυρου επιβαλεται μεσω νομικου φορμαλισμου και ασχετως συγκυριας δυναμικης (στιγμη) η υστερηση η χρονικη αποτυπωσης μια συνθηκης μεσω νομων και η λανθανουσα παιδεια ειναι εκρηκτικο μιγμα.
Οι γραφοντες προσπαθουν εκφρασουν αλλα και να καθοδηγησουν εκμεταλευομενοι ο καθενας την δυεισδυτικοτητα του αλλα και την ικανοτητα του να εκφραζεται δημοσια.
Αυτο για να γινει αντιληπτο οτι ο καθε δημοσιος λογος ειναι συνειδητα στοχευμενος αρκει κανεις να αναλογιστη πως λειτουργουν οι κλειστες ομαδες.
Λογου χαριν το Συριζα εχει αφανη εσωτερικη ιστοσελιδα επικοινωνιας οπως αλλωστε και πολλες εταιρειες με κλειδια εισοδου για προσβαση.Οπως και ολα τα μεσα κοινωνικης δικτιωσης που προστατευουν το απορρητο με κλειστες ομαδες fb η λιστες επικοινωνιας .
Aρα η καθε εκφραση που προκαλει βια ηθελημενα γινεται χωρις ελεγχο ΕΣΡ.
Ο εκφυλισμος της πολιτικης ζωης η χαμηλοτατου επιπεδου style reality tv ειναι δειγματα μιας ανερχομενης βιας παρα την καθιστικη καναπεδατη απαθεια και ατομικισμο των κατοικων της χωρας και οχι μονο διοτι εμπλεκονται πλεο. Εκατομυρια μεταναστες με ενσωματωμενη βια στην κουλτουρα ττους.
Ο δημοσιος διαλογος οφειλει να ειναι ηπιος ομως το συνεχες τρολαρισμα και η παραπληροφορηση οπως και η στρεβλη ερμηνεια κατα το δοκουν οδηγει σε εκρηξη βιας αλλα και σαρκασμο κακοπιστο η ειρωνικο.
Οπως και να εχει η βια εκτονωνεται με συμπλοκη ακομα και εαν αυτη ειναι παθητικη η σιωπηρη.
Το ζουμε ολοι μας καθημερινα ειτε στην επαγγελματικη ειτε στην προσωπικη ζωη.
Και οσο η στοχευμενη υποβαθμιση κατα 30% της ποιοτητας ζωης των Ευρωπαιων συμφωνα με τις εγκυρα ινστιτουτα σε σχεση με το 2008 συνεχιζεται τοσο η βια στο δημοσιο διαλογο θα αυξανεται.
Πολλω δε μαλλον οταν η πολιτικη δημοσια σκηνη ειναι γεματη αεργους αλλα και η καλλιτεχνικη ζωη αναγνωρισιμων που μπορουν και μιλανε διανθιζεται απο Μουζουρακηδες Γονιδιδες κ.α. χωρις καταρτιση σε θεματα σοβαρα δημιουργωντας περαν απο το οποιο γελιο αναπαραγωγη αποψεων που εκνευριζουν ακομα και εαν δεν αναφερεται στον καθε νοημονα η εξειδικευμενο.
Η παρακμη μιας χωρας ειναι εμφανης απο τον πολιτισμο που παραγει.....

www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: