Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Αχρηστοι ανικανοι κηφηνες χαμογελαστοι στα μιντια...

Εγώ θα σας πω τι είδα με τα μάτια μου.

Είμαι 6 μέρες στην φωτιά 6-8 ώρες κάθε μέρα. Έκοψα το σασί απο το φορτηγάκι μου με 2 τόνους νερό πάνω και έπαθα ένα χιλιάρικο ζημιά, επειδή εγω και άλλοι 10 που καναμε το ίδιο, κόβαμε (οσο μπορούσαμε) μαζί με 4 ελικόπτερα την φωτιά προς 
καματριάδες επειδή θα καιγόντουσαν και τα Λουτρά. 


Και με άριστη συνεργασία κιόλας χωρίς να έχουμε κανενα άχρηστο βαθμοφόρο @ρχίδι να κατευθύνει οτιδήποτε. 
Το ελικόπτερο σφύριζε απο μακριά όταν σβηναμε για να παραμερίσουμε, κάναμε στην άκρη και έριχνε, και μόλις έφευγε πλακώναμε 
εμείς με τα πιεστικά και χαιρετιόμασταν με τους πιλότους μέχρι να ξαναγίνει το ίδιο.

Κάθε μέρα στην φωτιά ήταν εκεί ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης και έλεγαν πράγματα και θαύματα μπροστά μας. Έμπαιναν οι ίδιοι στην φωτιά και έσβηναν όταν κατάλαβαν και οι ίδιοι την ανοησία της εκκένωσης και της γελοιότητας της στην συγκεκριμένη περίπτωση, αφού πρώτα κάηκαν χωρίς λόγο οι Ροβιές και η Κοκκινομηλιά. 

Οι Ροβιότες χτυπάνε το κεφάλι τους σήμερα που έφυγαν απο το χωριό.

Τα εναέρια στην αρχή τα έφερναν για 2 ώρες και μετά εξαφανιζόντουσαν. Τις τελευταίες 2 μερες όντως τα άφησαν να επιχειρούν αρκετά, αλλά η φωτια ήδη είχε φτάσει θάλασσα. 
Εδώ στην αρχή μπορώ να δώσω ενα δίκιο, γιατί ταυτόχρονα καιγόταν η Αττική και εκει μπορεί να είχαμε θύματα.

Η επίγεια πυρόσβεση, ήταν ότι πιο άχρηστο απο πλευράς συντονισμού έχουν δεί τα μάτια μας.
Απίστευτες καταστάσεις, πυροσβέστες να κάθονται ακίνητοι ενώ η φωτιά έκαιγε στα 50 μέτρα επειδή είχαν πάρει εντολή να μην επέμβουν, ρεζερβέ πυροσβεστικά κρυμμένα προληπτικά σε ιδιωτικό χώρο με βίσμα, καμία γεωγραφική γνώση της περιοχής και μάλιστα να βρίζονται και να κοντεύουν να φάνε ξύλο μερικοί προιστάμενοι για να ακούσουν τους ντόπιους που τους έλεγαν τα περάσματα απο το δάσος, ντόπιοι πυροσβέστες να παίρνουν ρεπό ενώ καιγόταν το σύμπαν και ο κόσμος ήταν
άυπνος 5-6 μερες στην φωτιά, πυροσβεστικά που πήγαιναν να σβήσουν στο Πευκί και δεν είχαν νερό στην δεξαμενη, πήγαιναν οχήματα να σβήσουν μπροστα απο καθαρισμένα χωράφια με ελιές ενώ δίπλα έπαιρναν τα πεύκα, ένα χάος ατελείωτο.

Ξέρουμε τί έγινε στον πόλεμο, γιατί πόλεμος ήταν, ήμασταν παρόντες. 

Εδω δεν καταλαβαίνουν ντόπιοι τι έγινε εκεί πάνω επειδή δεν πηγαν ποτε στην φωτιά, θα καταλάβουν κάποιοι απο την Αθηνα ή την Λάρισα τί έγινε;
Δεν μπορεί κανένας Χαρδαλιάς να μας πείσει για αέρηδες που δεν υπήρχαν, για επιχειρησιακά σχέδια που κατέρρευσαν 
και
κάηκαν 1/2 μυριο στρέμματα, και για μηνύματα εκκένωσης που ταχα βοήθησαν ενώ σκοπίμως κρύβουν στις δηλωσεις τους οτι οι κάτοικοι και τα εναέρια έσωσαν ότι απέμεινε. Θα δείτε εκατονταδες βιντεο. Σε όλα υπάρχουν 20 κατοικοι και 1 ή κανένας πυροσβέστης. 
Δεν έχουν τα καν τα ούμπαλα να πουνε οτι θα το εξετάσουν ξανά το θέμα του 112 και πως να το βελτιώσουν αντί να το χρησιμοποιούν δια πάσα νόσο και πάσα μ@λακία.

Εν ολίγοις. Και οι τυφλοί είδαν οτι καήκαμε απο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ επίγειας πυρόσβεσης. ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ. Σας ειπα τα εναέρια το συζηταμε. Και απορώ πού σε μερικούς φαίνεται περίεργο οτι διοικούν ΑΝΙΚΑΝΟΙ στην πυροσβεστική. Λες και άλλοι τομείς διοικούνται απο ικανούς. Κλασσική περίπτωση Ελληνικής βλάβης. Φωτιά να σβήνει απο θάλασσα σε θάλασσα, θέλουν κρέμασμα. 

Για μια 5ετία τελειώσαμε. Και τωρα κάνουμε πλάκα αλλα παμε στα χωριά και μας πιάνουν κρίσεις με κλάματα. Επειδη το σπιτι μας εμας δεν κάηκε, αλλα καστραφηκαν φίλοι, πελάτες, γνωστοί κτλ. Συν η φύση μας που ήταν σπάνια και δεν ξερω αν θα προλαβουμε να την ξαναδουμε. Μπορει τα πεύκα σε λιγα χρονια να πρασινίσουν ξανά, αλλά το τοπίο που υπήρχε τελείωσε. 

Μετα τον κορονοιό και τα lockdown ήρθε και
αυτό.. 
 το φετινό χαμένο  χειμώνα δεν θα υπάρχουν τοπικά εισοδήματα πουθενά πλεόν στην περιοχή. 

Δεν ξερω τι έχουν στο μυαλό τους, αλλα θα προτιμούσα μια επιτροπή απο εξωτερικό σε συνεργασία απο ντόπιους παράγοντες να χαράξουν το μέλλον, παρά επιτροπές απο Έλληνες. 

από τα λεφτά που θα πέσουν εδώ. 

https://t.co/ybKnvTyJTW

Αναδημοσιευση 
από Παναγιώτης Βάγιας.
 www.fotavgeia.blogspot.com

1 σχόλιο:

IDRYMA KLEISTHENIS είπε...

προφανως αυτη ειναι η πραγματικοτητα.