Τα εμβολιασμένα άτομα διαδίδουν επίσης την παραλλαγή Delta Variant σύμφωνα με μελέτη που εντόπισε παρόμοιο μέγιστο ιικό φορτίο σε εμβολιασμένους ή ανεμβολίαστους. ( επομένως το όλο θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό και οικονομικό)
Οι ανοσοποιημένες οικιακές επαφές έχουν 25% πιθανότητα μόλυνσης
Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 είναι εξίσου πιθανό να μεταδώσουν την παραλλαγή δέλτα του ιού στις επαφές του νοικοκυριού τους με εκείνους που δεν έχουν κάνει εμβόλια, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Σε μια ετήσια μελέτη 621 ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο με ήπιο Covid-19, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μέγιστο ιικό τους φορτίο ήταν παρόμοιο ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού, σύμφωνα με μια δημοσίευση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στο ιατρικό περιοδικό The Lancet Infectious Diseases. Η ανάλυση διαπίστωσε επίσης ότι το 25% των εμβολιασμένων οικιακών επαφών εξακολουθούσαν να προσβάλλονται από την ασθένεια από ένα περιστατικό δείκτη, ενώ το 38% όσων δεν είχαν κάνει εμβόλια μολύνθηκαν.
Τα αποτελέσματα εξηγούν κατά κάποιο τρόπο γιατί η παραλλαγή δέλτα είναι τόσο μολυσματική ακόμη και σε έθνη με επιτυχημένη κυκλοφορία εμβολίων και γιατί οι μη εμβολιασμένοι δεν μπορούν να υποθέσουν ότι προστατεύονται επειδή άλλοι έχουν κάνει εμβόλια. Όσοι είχαν εμβολιαστεί εξαφάνισαν τον ιό πιο γρήγορα και είχαν ηπιότερα κρούσματα, ενώ τα μη εμβολιασμένα μέλη του νοικοκυριού είχαν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από σοβαρή ασθένεια και νοσηλεία.
«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι ο εμβολιασμός από μόνος του δεν αρκεί για να αποτρέψει τους ανθρώπους από τη μόλυνση με την παραλλαγή δέλτα και τη διάδοσή του σε οικιακά περιβάλλοντα», δήλωσε ο Ajit Lalvani, καθηγητής μολυσματικών ασθενειών στο Imperial College του Λονδίνου, ο οποίος ήταν συνεπικεφαλής της μελέτης. «Η συνεχιζόμενη μετάδοση που βλέπουμε μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων καθιστά απαραίτητο για τα μη εμβολιασμένα άτομα να εμβολιαστούν για να προστατευτούν».
Ο εμβολιασμός βρέθηκε ότι μειώνει την οικιακή μετάδοση της παραλλαγής άλφα - που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη του 2020 - μεταξύ 40% και 50%, και τα μολυσμένα εμβολιασμένα άτομα είχαν χαμηλότερο ιικό φορτίο στην ανώτερη αναπνευστική οδό από εκείνα που είχαν εμβολιαστεί. Ωστόσο, η παραλλαγή δέλτα είναι το κυρίαρχο στέλεχος παγκοσμίως εδώ και αρκετό καιρό.
Οι συγγραφείς δεν ανέλυσαν τις λοιμώξεις με βάση τον τύπο των εμβολίων που είχαν λάβει οι άνθρωποι. Η Maria Zambon, επικεφαλής του τμήματος γρίπης και αναπνευστικής ιολογίας στην Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη περισσότερα από 300 εμβόλια υπό ανάπτυξη και είπε ότι είναι πιθανό οι μελλοντικές γενιές εμβολίων να είναι καλύτερες στην πρόληψη της μετάδοσης.bloomberg 28/10/21
Aν και οι μλέτες έχουν χάσει π[ρο πολλού την αξιοπιστία τους και διακυβεύεται το κύρος της επιστήμης αφού από την αρχή της κρίσης και μετά το λανσάρισμα των εμβολίων δεκάδες μάλλον εκατοντάδες έχουν δει το φως της δημοσιότητας με τρομερά αντιφατικά και αλληλοαναιρούμενα πορίσματα. Προηγουμένως πήρε το μάτι μου μια ακόμη μελέτη αυτή τη φορά δημοσιεύεται στην The Independent και κομίζει ακριβώς το αντίθετο απ' ότι άλλες συναφείς. Ισχυρίζεται ότι οι νοσήσαντες και με φυσική ανοσία έχουν χαμηλότερη ανοσία από εμβολιασμένους όταν υπάρχουν δεκάδες άλλες που υποστηρίζουν το αντίθετο. Ή οι μελέτες είναι κατασκευές κατά παραγγελίαν και εξυπηρετούν συμφέροντα εταιριών, πολιτικών κλπ ή οι επιστήμονες αντί να καταλήγουν δια ης έρευνας στο πόρισμα ξεκινούν με το δεδομένο-θέση κι απλά στη συνέχεια επιχειρούν να την τεκμηριώσουν. Ανάστροφη πορεία. Εννοείται πως είναι θεμιτή η διαφωνία στην επιστήμη αλλά εδώ έχουν πέσει στο επίπεδο της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας. Κυκλοφορούν οι μελέτες σαν τραπουλόχαρτα....Αλλά ακόμη κι έτσι τεκμαίρεται το ισχυρά αμφιλεγόμενο των εμβολίων αυτών όπως διαφαίνεται και ο ανταγωνισμός της ελεύθερης αγοράς στον ευαίσθητο αλλά ωστόσο απόλυτα εμπορευματοποιημένο τομέα της υγείας.
dimpenews.com
stilprof | 30 Οκτωβρίου 2021 www.fotavgeia.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου