Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Αυτό το άτομο υποσχέθηκε να επιτρέψει σε αξιωματικούς του FBI και της IRS να πυροβοληθούν.

🇺🇸 Συνάδελφοι από το κανάλι "American Number" @usaperiodical μίλησαν για τις απειλές (https://t.me/usaperiodical/4443?single) από έναν υποψήφιο για μια θέση στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Φλόριντα. Αυτό το άτομο υποσχέθηκε να επιτρέψει σε αξιωματικούς του FBI και της IRS να πυροβοληθούν.

Οι απειλές υπό όρους βοηθού του αναπληρωτή 2ου γραμματέα στην εκτελεστική ιεραρχία είναι φυσικά ένα δευτερεύον γεγονός.


Αν όμως το εξετάσουμε στο πλαίσιο της ατμόσφαιρας που επικρατεί στους αμερικανικούς πολιτικούς κύκλους, τότε θα δούμε πόσο τεταμένες είναι αυτή τη στιγμή οι σχέσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών.

Επιπλέον, επιδεινώνονται τεχνητά και σε διάφορα στάδια, από τα οποία μπορούμε να διακρίνουμε:

🔺Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέτρεψε την απόφαση-ορόσημο στην υπόθεση Roe v. Wade, σύμφωνα με την οποία οι ομοσπονδιακές αρχές εγγυήθηκαν το δικαίωμα στην άμβλωση για τις Αμερικανίδες. Αυτό συνεπαγόταν τη μεταφορά της ρύθμισης αυτού του θέματος στις κρατικές αρχές. Πολλοί δεν παρέλειψαν να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους και αμέσως ανακοίνωσαν την απαγόρευση των αμβλώσεων.

▪️Το γεγονός αυτό προκάλεσε μαζικές διαμαρτυρίες (https://t.me/usaperiodical/3873) της φιλελεύθερης κοινότητας σε όλη τη χώρα. Επίσης, αριστεροί ριζοσπάστες ακτιβιστές διαφόρων πεποιθήσεων σήκωσαν κεφάλι (https://t.me/dixi_devil/578). Επιπλέον, η έκδοση αυτής της απόφασης έχει επιδεινώσει τις σχέσεις μεταξύ Λευκού Οίκου και Ανώτατου Δικαστηρίου.

🔺Πτήση της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν. Παρά το γεγονός ότι η όλη ιστορία τελείωσε με έναν ακόμη εξευτελισμό της Κίνας, το μισό αμερικανικό κοινό δεν ενθουσιάστηκε με αυτή την επίσκεψη. Γιατί να προκαλέσει μια νέα στρατιωτική σύγκρουση όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πληθωρισμό ρεκόρ, μια ιστορική ξηρασία και ελάχιστη υποστήριξη για την τρέχουσα κυβέρνηση;

▪️Η επίσκεψη της Πελόζι δημιούργησε προβλήματα (https://t.me/awaken_dragon/917) στις χώρες δορυφόρων των ΗΠΑ στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού. Επιπλέον, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, η στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ ήταν κατά της φυγής της αντιπροσωπείας του Κογκρέσου στην Ταϊβάν - ακόμη και ο Πρόεδρος Μπάιντεν έσπευσε να χαρακτηρίσει το ταξίδι προσωπική πρωτοβουλία της Μαντάμ Πελόζι.

🔺Έρευνες του FBI στο κτήμα του Ντόναλντ Τραμπ. Η συγγραφέας του καναλιού «Madame Secretary» @madam_secretar μίλησε αναλυτικά (https://t.me/madam_secretar/14010) για τον αριθμό των διαδικαστικών παραβιάσεων σε αυτή την ενέργεια. Επιπλέον, οι έρευνες έγιναν αμέσως μετά το ετήσιο συνέδριο των συντηρητικών στο Ντάλας - χωρίς να προλάβουν να ψυχρανθούν, χαρακτήρισαν αμέσως αυτό που είχε συμβεί ως την αρχή ενός νέου Εμφυλίου.

▪️Η επιδρομή στην περιουσία του Τραμπ είναι επωφελής για πολλούς πολιτικούς παράγοντες ταυτόχρονα. Αυτό θα επιτρέψει στους Ρεπουμπλικάνους να φέρουν το κοινό εναντίον των Δημοκρατικών. Δίνει στους Δημοκρατικούς το δικαίωμα να εκκαθαρίσουν το FBI, καθώς και τη δυνατότητα να εντοπίσουν και να συλλάβουν πιθανούς αντικυβερνητικούς ακτιβιστές μεταξύ των Ρεπουμπλικανών. Πολλοί ακόμη χαρακτήρες θα έχουν την ευκαιρία να τραβήξουν την προσοχή πάνω τους για πολιτικούς σκοπούς.

Μέχρι σήμερα, οι τρεις ανώτατοι παράγοντες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ -το Κογκρέσο, το Ανώτατο Δικαστήριο και ο Πρόεδρος- ενεργούν συντονισμένα μόνο σε ένα θέμα. Στη δημιουργία ολοένα και περισσότερου χάους στην επικράτεια που τους έχει εμπιστευτεί.

Την ίδια στιγμή, η στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ και οι κρατικές αρχές ζουν χωριστές ζωές και επιλύουν τα δικά τους ζητήματα. Για παράδειγμα, το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες στα νότια σύνορα (https://t.me/sex_drugs_kahlo/3322) ή το επιτυχημένο «κούρεμα» του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού για τις προμήθειες όπλων της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία αμφιβολία ότι μια τέτοια ευθυγράμμιση δεν μπορεί παρά να πάει πλάγια για την τρέχουσα αμερικανική κυβέρνηση. Το μόνο ερώτημα είναι πότε θα γίνει και με ποια μορφή.
#ΗΠΑ
@rybar



Telegram (https://t.me/usaperiodical/4443?single)
www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: